Sérum The ordinary

1. dec 2023

Ahojte asi pre mesiacom som začala používať sérum od the ordinary niacinamid 10%+1%zinc po prvých dvoch týždňoch som mala pocit zlepšenia pleti teraz naopak vyzerám hrozne nielen že póry už nie sú také zjemnenie ako na začiatku ale po tvári mám kopec malých vyrážok....nemáte niekto skúsenosť či sa ti časom zlepší ? Môže to spôsobovať čistiaci gél od Mary Kay ? Že sa tieto dva produkty neznesú ?

vanilkovazmrzka
2. dec 2023

Urcite to s gelom nema nic spolocne. Ved je to cistiaci gel, z pleti ho zmyjes, ked si davas na tvar serum, uz tam nic z cistiaceho gelu nemas 🙂

Pouzivas hydratacny krem?

simik22
2. dec 2023

Mne mary Kay nerobí dobre, celá som vyhadzana. Takže môže

janka6167
2. dec 2023

Toto serum som aj ja používala, no co sa týka mary kay ci je to dobre neviem, jedine co viem je, že je to až priliz draha značka😃 ja som používala znacku CeraVe, ktoru používam dodnes a Je TOPková👍🏻 The ordinary je super serúm, ja si skor myslim, že ti to serum s Mary Kay nesadlo, no skús to ešte používať a keď neuvidis ziadne zlepšenie, tak to môže byt to. A mám ešte jeden tip pre teba, ak ti pride The ordinary serum drahé, tak skús z dm ich serum, ja som to vymenila za toto serum, pretože je pomaly o polovicu lacnejsie a účinok má ten istý 😇 A samozrejme po aplikácii séra musi nasledovať nejaký hydratačný krem.

domiklik
2. dec 2023

pokiaľ si ten gél používala aj pred zaradením niacinamidu do rutiny, tak to pravdepodobne problém nebude. Môže byť, ze ti ten niacinamid nesadol, mnohým ľuďom nesadol, ani mne, alternatíva od značky geek and georgious je podľa mňa o dosť lepšia. Ďalšia vec je, co od toho produktu ocakavas. Ono je to skôr len taky doplnok do rutiny na zjemnenie vzhľadu porov, jemne zjednotenie tonu pleti, ale nejaký efekt na vyrazky nečakaj. Možno je to len prechodný stav, ale skôr si myim ze ti fakt nesadol.

autor
2. dec 2023

@vanilkovazmrzka áno hydratačný krém používam

autor
2. dec 2023

@domiklik očakávala som presne to zjemnenie pórov....akože pred používaním som nemala problémy s vyrážkami Max počas MS inak bola pleť síce mastná s rozšírenými pormi ale bez nejakých zápalov...po dvoch týždňoch používania tohto sera som mala pocit že mi sadlo lebo póry boli menej viditeľné , avšak vtedy som nepoužívala tento čistiaci gél...tak mi napadlo že či to nemôže byť aj ním ....viem si niacinamid by sa nemal kombinovať s vitamínom C len som sa nedocitala či ten gél náhodou tento vitamín neobsahuje...alebo či to nemá s tým nič a prechodné sa môže pleť ak zhoršiť

vanilkovazmrzka
2. dec 2023

Tak to prestan na cas pouzivat a potom sa postupne skus k tomu vratit. Nepouzivaj ale ten niacin kazdy den. Mne na vyrazky pomahal, ale na celu tvar som si ho dala mozno 5x za cele roky. Mne sa zdalo ze dost vysusuje, ale ako vravim, na vyrazky to bolo fajn.

autor
2. dec 2023

@vanilkovazmrzka ďakujem skúsim teda používať pomenej ..bola som v tom že sa môže každý deň

vanilkovazmrzka
2. dec 2023

Moct sa moze, ale musis si to sama na sebe odskusat. Kazda plet reaguje inak, a mas to napisane urcite aj na krabicke pri kazdom sere, ze treba test a v pripade reakcie prestat pouzivat 🙂 este aj s kremom moze byt problem, alebo s spf cez den, ak si zacala nieco nove skusat, alebo to moze mat milion inych pricin. To sa tazko da jednoznacne urcit…