Sérum na tvár

mara2010
25. aug 2023

Ahojte aké sérum na tvar by ste odporučili na vrásky ďakujem pekne.

leni2121
25. aug 2023

@mara2010 la roche posay

bluemoon24
25. aug 2023

@mara2010 niacinamid + hydratacni + vit.C a zacit s retinolem a samozrejme spf (s retinolem musis).

majamat
25. aug 2023

korejske sera a ampuly - Beauty of Joseon ( maju viacere ), ampula Madagascar centella, teraz mam petidova ampula od Amplen, cakam zasielku, kde bude dalsia petidova ampula. tieto ampuly su dobrou nahradou sera a casto sa anjdu vo velkych baleniach napr 100ml, co je cenovo vyhodne.

inak som mala rada aj Vichy 89 mineral, Renovality, Buffet serum od the Ordinary, este to kombinujem s retinoidovym serom od Pompom.

no v zasade zavisi od toho, co chces dosiahnut.

sera su ucinnejsie,a ko kremy, maju casto lepsiu koncentraciu ucinnych latok, no zavisi od otho, co chceme dosiahnut.

vit C rozziaruje plet, posobi aj jemne exfoliacne, je to antioxidant.
retinoidy + niacinamid pomahaju obnovovat bunky pleti a bojuju proti akne, pripadne pehnanemu masteniu pleti, tiez pmahaju v boji proti vraskam.

kyselina hyaluronova ( HA ) hydratuje plet a najlepsie je,a k obsahuje rozne velksoti molekul, ci rozne formy. aj by som zabudla, toto ma lotion od Hada Labo - je to japonska kozmetika a sice je to pomenovane lotion, ma to texturu sera maju viacere verzie a jedna z nich ma aj kolagen a retinoidy, okrem HA. je to pomerne velke balenie za tu cenu a maju to v DM drogerke.

hore spominana centella hydratuje, ukludnuje plet. ampula je dost vodickova, no prijemna a osviezujuca.

kolagen, resp kolagenove peptidy bojuju proti starnutiu.

a su aj dlasie, napr antioxidantny, exfolianty, zinok a dalsie ( napr vytazky z roznych rastlin, v korejskej kozmetike je hodne slimaci extrakt.

sera sa daju aj kombinovat ak potrebujem viacere ucinne latky.

domiklik
26. aug 2023

@mara2010 určite sérum s retinolom, retinoidom, nakoľko je to najpreskumanejsia kozmetická zlozka na svete... Kvalitné sérum s retinolom dokáže poriesit jemne vrásky, jednotný ton pleti, hyperpigmentacie, akné... Hlbšie vrásky už len dermatológ