Okolo 40 r mi začali padať vlasy ale že celkom dosť. Rozmýšľam nad kúpou Vichy šampón ten červený a poraďte dajaku masku dobrú k tomu na regeneráciu. Môže byť aj z drahších. Farbim si vlasy raz za mesiac na čierno iba odrasty no vlasy mám dosť K.O. nefenujem nezehlim. Alebo dajake vitaminy. Ďakujem som zúfalá. Trh ponúka veľmi veľa výrobkov a neviem ktorým smerom ísť.
Trichologicke vyšetrenie, vyšetrenie štítnej žľazy....tam ta už nasmerujú dalej
Pravidelne pri každom umývaní primiešavaj do šamponu kávovú usadeninu - 2 ČL. premasíruj ním vlasovú pokožku, nechaj chvíľku pôsobiť a umy.
Ziaden sampon ti nepomoze. Uzivaj vnutorne vitaminy. Napr. Revalid, alebo podobne. Pi zihlavovy caj.
Suhlasim. Daj si skontrolovat stitnu zlazu a tiez ci nemas anemiu. Sampony nepomozu. Treba vylucit zdravotnu pricinu a doplnit potrebne vitaminy vnutorne.
zinok
a s tým tvrdením o šampónoch nesúhlasím. ako by ti asi každá tvrdila že zlé šampóny vedia urobiť zle (či už by plasty nevadili?), tak zrazu dobré nevedia pomôcť? 😜 čoby nie, len nečakaj zázraky
Ešte doplním nezhoršil sa ti zrak? Aj s tým to môže súvisieť
@minenkak Vypadávanie vlasov môže byť naozaj následkom nesprávnej korekcie zraku. Je to kvôli tomu, že sa naše oči musia pri zaostrovaní obrazu zbytočne namáhať, čím dochádza k dráždeniu veľkého množstva nervových vlákien. Celý komplikovaný proces na úrovni mozgu potom smeruje k nadmernému vypadávaniu vlasov. Preto je nutné nosiť nielen okuliare či kontaktné šošovky, ale tiež chodiť na pravidelné vyšetrenia k optometristovi či očnému lekárovi, ktorý prípadné zmeny včas zachytí.
Nie, žiadny šampón nepomôže, je to komplexná téma a treba k nej aj komplexne pristúpiť.
Tj výživa zvonku i správna starostlivosť zvnútra - jedno bez druhého nejde.
Snáď nezmazu, keďže je to link na post na fb: https://www.facebook.com/share/p/jxz7tv2jwreiiRc9/
Keď chceš kvalitný šampón, zober Alpecin. Je to kofeínový šampón a pomáha na rast vlasov. Mne teda pomohol v kombinácii návštevy kožnej lekárky... tá predpísala na postihnuté miesto mastičku a pravidelné používanie Alpecinu. Odvtedy vlasy dorástli a sú hebkejšie hustejšie kvalitnejšie. Za mňa Alpecin super. V DM máš na výber viac druhov.
@vazektomia nepoznam nikoho, komu by Alpecin pomohol. Je to len marketing.
@yvanielka toto ma aj nejake studie? Lebo podľa tohto tvrdenia by som musela byť holohlavá a plno ľudí so mnou. Podľa mňa je to úplná hlúposť, tisicky ľudí nema skorigovaný zrak, myslím pri nízkych dioptriách.
Aj mne zacali padat ked som mala cca 40 bohuzial v mojom pripade boli a su za tym hormony ak je to aj tvoj problem nepomoze ti nic.
@stanulienkat môže to byť jedna z príčin padania vlasov nie že to platí plošne na celú populáciu
@yvanielka podla mna to je uplna hlupost.
@stanulienkat teocholog ma poslal na tieto vyšetrenia: štítna žľaza, očné, zuby, gyneko, vlastne akýkoľvek zápal v tele sa prejavuje aj zvýšeným padanim vlasov
@marcellka32 ano, zapal moze byt.
@stanulienkat tricholog malo byť
@stanulienkat tak ako je možné, že mne pomohol?
@vazektomia mozno si zmenila stravu, hormonalna zmena, vacsi prisun vitaminov. Mne, manzelovi a par znamym nepomohol. Teda jeden si myslu, ze ano. Ale podla mna mal asi 4 vlasy navyse. A mozno ti pomohol. Ale podla mna takych ludi je mizive promile.
Ak to nie je anemia, štítna, tak kľudne aj ženské hormóny po 40 tke sa to už prejavuje.Ja nejakým zázračným šampónom neverím, tak by som si dávala pravidelne zinkorot, zihlavovy caj tam treba robiť prestávky v pití, môže to byť aj po covide, ak si mala, alebo len obyčajný stres, zlá strava....a, keď už šampón, tak nejaký z lekárne si nechaj poradit
@stanulienkat myslim ze studie na to urcite su - padanie vlasov som riesila uz ako dieta a potom neskor okolo 25 roku zivota. vzdy ma dermatolog okrem inych vysetreni poslal aj k ocnemu. (ďalšie vysetrenia boli ORL, imunolog, endokrinolog, dokonca ma testovali na HIV...) problem so zrakom naozaj moze byt jedna z pricin padania vlasov - bohuzial jedna z mnohých dalsich možných pricin. niekedy to je ako hladat ihlu v kope sena 🤷♀️
Mám rovnaký problém ale nadmerné padanie vlasov nezastavíš ľahko a už vôbec nie šampónom.....ja chodím na dusík kombinovaný s mezoterapiou. Beriem lieky na rast vlasov ale aj vitamíny...robim všetko čo sa dá ale posun je minimálny... šampón mám revalid.
Mala som podobný problém a mne pomohlo jedine. Henna. Zábaly z henny. Po treťom raze padanie ustalo.a.to som vyskúšala všetky drahé šampóny aj všetky mastičky od kožnej.nepomohlo nič.
Daj si vyšetriť zasobne zelezo nie len klasický KO a ešte by som gastro isla-zapal žalúdka,helicobacter vylúčiť
Mne pomohol Revalid z lekárne aj tabletky som jedla. Zaucinkovalo to po cca 3-4 mesiacoch, ale už mi nepadajú.
Tonikum s kofeínom,choď do DM a kúp vitamíny na vlasy