Salmonelóza v tehotenstve

25. nov 2024

Ahojte…

- Dnes som sa dozvedela od svojej lekárky, že som prekonala salmonelozu B - momentálne som už bez príznakov.
Som tehotná v 34 týždni tehotenstva. Dnes môj ženský lekár neordinoval - idem az zajtra na kontrolu …a preto mi v hlave ide mnoho myšlienok …či to nemá vplyv ma bábätko, či ho to nemohlo nejakým spôsobom ovplyvniť, uškodiť. Horúčky som našťastie nemala, ani vážnejšie príznaky.
Mal niekto podobnú skúsenosť ? Bolo všetko v poriadku ?

- tiež mám obavy, či budem mať negatívne výsledky do pôrodu ( musia byt 3 negatívne po sebe idúce výsledky s 2 týždňovým odstupom ) …aby sa pri pôrode niečo nemohlo preniesť na babo …

- posledná vec - mám začať brat probiotiká …môžem užívať Hylak forte v 3 trimestri tehotenstva ?

Zajtra sa už poradím so svojim lekárom ale rada si vypočujem aj nejaké osobne zážitky iných žien v osobnej situácii …ďakujem za reakcie 🍀.

michaela329
25. nov 2024

Moja kozmetička mala, ale takú so všetkým... ležala aj v nemocnici a syna ma zdravého. Ak probiotiká, tak niečo iné ako hylak, v lekárni poradia. Ja beriem celoročne probiotiká, teraz mam probiofix pre tehotné.

lulamx
25. nov 2024

mala som v 7. tyzdni. bola som aj v nemocnici. nevedeli, co so mnou. poslali ma do rizikovej poradne, ale gynekolog to nijak neriesil. a ani v porodnici, ani neonatologovia. dieta sa narodilo zdrave.