Ahojte, mam už dlhší problem s rýchlo mastnucimi vlasmi. Umyjem ich večer a už na druhý deň sú mastné…
Vystriedala som kopu šampiónov, začala som používať aj kondicioner. Vlasy si fenujem, no aj keď som si nefénovala žiadna zmena. Naozaj nerozumiem. Čítala som aj, že strava, no nestravujem sa nejak zle….
Vlasy sú po umyti a vysušení naozaj pekne, no akonáhle idem spat a zobudím sa katastrofa.
Môžte mi dat nejake rady alebo tipy na dobre šampónu.
Popripade ešte mi môžte napisat, ako chodíte s vlasmi spavat. Či ich máte zopnute alebo rozpustene. A ako si udržíte objem. Ďakujem!
mne pomohla na toto masaz hlavy a olejovy zabal konkretne jojobovy. boli casy ked som si rano umyla a navecer som ich uz mala otrasne. teraz vydrzia v pohode od pondelka do stvrtka a to cvicim kazdy den. keby som necvicila tak aj dlhsie.
Ja mávam tiež vyskúšala som už x šampónov.Najviac mi pomôže suchy šampón oddialiť ďalšie umytie vlasov.V DM majú dobrý výber sa rozumnú cenu
skus si par dni napr cez vikend neumyvat. aby sa obnovila struktura vlasov a skus si kupit ilhodvabnu povliecku na vankus
Marhuľový olej, kúpiť v lekárni, vždy pred umytím vmasírovať do pokožky na dve hodinky nechať pôsobiť a potom dvakrát umyť šampónom iba korienky, na konce vlasov t.j. od uši nižšie naniesť kondicionér. Vyfénovať dat do vysokého copu ( použiť nejakú saténovú gumičku - je šetrnejšia k vlasom ) a navliecť si na vankúš saténovú obliečku. Snažiť sa tak často si tie vlasy neumývať, ideálne by bolo tak 2x do týždňa a pomedzi to použiť suchý šampón čo ale tiež neodporúčam až tak často pretože nie je veľmi najvhodnejší pre pokožku (upchava póry), skôr vymýšľať nejaké účesy na zamaskovanie tej mastnoty. A keď už nepomôže ani toto zájsť do kaderníctva kde vám spravia analýzu pokožky a vlasov, možno máte zapchaté tie póry, povedia Vám ako ďalej postupovať a kde je vlastne problém. Môže to byť spôsobené aj hormonálne v takom prípade by som skôr zavítala k dr či máte hormonálny profil v poriadku. 😊
Neumyvaj si tak casto, cim castejsie umyvas, tym viac sa mastia, jednoduche…
@lelelienka nie, nie je to take jednoduche. Pol roka som chodila s mastnymi vlasmi a nic. Mastili sa rovnako ako predtym…
@pralinka25 ten olejovy zabal a masaz hlavy ma zaujal. Ako na to?
@matkav21 ja sa snazim si dat teraz vlasy dokopy. strasne som si ich znicila castym umyvanim a po porodoch je to uplne tragicke. mam tych problemov na riesenie viac)
ale k tym mastnym dve az tri hodinky pred umytim si vmasirujem do vlasov jojobovy olej. len na pokozku hlavy (do dlzok davam iny olej pretoze tie mam suche a lamave) necham posobit. zabalim do folie dam si ciapku (mali by byt vlasy v teple) potom umyjem 2x samponom do druheho umyvania si kvapnem par kvapiek teatree olejceka. raz za tyzden pouzivam cistiaci sampon a peeling. inak si denne robim masaz hlavy s tou masaznou kefkou. v noci spavam s jemne zapletenymi vlasmi. satenovy vankus je super (nemam ho ale) ale skor ako prevencia poskodenia vlasov. castejse pripadne men navliecku na podusku.
@pralinka25 ďakujem. S tym olejom to vyskusam 🙂
@matkav21 skus len chce to cas a pravidelnost nejaku dobu. vysledok asi neuvidis po prvom pouziti. ale ako to uz byva kazdemu zabera nieco ine.
@emma3001 tiež som mala kedysi dávno problém, že moje vlasy nevydržali ani do druhého dňa vyzerať reprezentatívne, teraz umývam približne raz za týždeň a je to uplne ok.. ja som sa k tomu dopracovala počas korony, kedy som tie vlasy proste nechala 7 aj 10 dní, síce tým, že to bol nezvyk mi najprv dosť padali, ale po pár týždňoch som sa dostala do režimu v ktorom fungujem doteraz.. vlasy už roky nosím dlhé, skoro po zadok, nefarbím a nefénujem, iba keď je to naozaj nutné, čiže možno 2x za rok.. kým je vonku teplo nechám ich uschnúť na slniečku a v zimných mesiacoch si zas zakúrim do krbu.. kozmetiku používam tiež roky rovnakú, prírodný šampón a masku od kallosu
@emma3001 isla by som na trichologicke vysetrenie do kadernickeho salonu
Pravidelne je tu rovnaka tema, precitaj si diskusie….
Moja jedina rada, ak mas vlasy rano mastne, umyvaj si ich rano a nie vecer. Ano, viem, ze je to otrava a clovek rano nestiha, ale napr u mna nic ine nefunguje.