Ahojte baby, chcela by som vedieť ako vyzerá vaša ranná a večerná rutina čistenia pleti. Ja mam zmiešanú plet s občasným akne. Ako kombinujte kyseliny a pripadne iné látky? Sera a krémy? Dakujem
@maminkadeticiek 😮😮😮 chcela by som vidiet tvoju pleť 😮😮😮😍😍😍😍 wooow... To ja idem s placom vecer do kupelne, lebo sa mi nechce odlicit...
@mamamasama Povedzme na 37 velmi velmi zachovala 😀 Vies to je len o mentalnom nastaveni,ze bud je to pre teba v zivote dolezite ako vyzerad a obetujes ten cas alebo nie.Ja to tak mam ze tieto "prizemosti"su pre mna dolezite.Nekrcim celo,staram sa.Ale tiez som potrebovala impulz.A to ze mam male deti pisem schvalne,lebo co to znamena kmitat okolo deti a domacnosti vedia vsetky mamy a nevylucuje sa to.Ale ked kde tu uvidim malu vrasocku tak sa ju ucim mat rada,hoci este ich je fakt malo,ale asi je to zdrave vnimat to aj takto 😊
Rano sa umyjem cistou vodou, vecer ked mam makeup ,tak sa odlicim, ked nie, tak len vodou. Nic si nedavam cely zivot, v zime niveu a indulonu. Nemam ziadne vrasky skoro, mam 41 rokov
@maminkadeticiek ja, ze povies, ze mas 60, nie 37 🙂 tiez mam 37, ale na plet si dam maximalne micelarku a pletovy krem, aj to len jedna znacka, ine mi nevyhovuju.
@ropucha6 Ani spf kazdy den?
Plet mam mastnu so sklonom k akne.
rano - umyjem tuhym mydlom s uhlim od Garnier, na to si dam serum s vitaminom C, krem s vitaminom C spf 50 a denno-nocny krem s cajovnikovym olejom. Na konci pouzijem tzv. face roller a asi minutu si s tym masirujem tvar.
Vecer - opat mydlo od Garnier, serum so zinkom, denno-nocny krem a nakoniec face roller.
Ten face roller obcas pouzijem hned ako si dam serum.
Tak ja tak obycajne - rano denny krem, spirala,puder,ruz, mejkap malokedy...vecer odlicim s micelarkou, dam nocny a ocny krem...raz do tyzdna /niekedy aj raz za mesiac 🙈/ si urobim peeling, dam nejaku jednorazovu masku z dm-aku kupim,vacsinou hydratacne...kazdych 6tyzdnov chodim ku kozmeticke, robi mi dermabraziu,ze zatial staci 🙂
Ráno studená voda, večer teplá. Nelicim sa. Občas mám nutkanie sa viac starať, tak kúpim pleťovú vodu a krem. Vydrží mi to tak týždeň, potom zase dlho dlho nič, resp. len tá voda a znova niečo kúpim, lebo tie predošlé výrobky sú už staré...a takto dookola😁 Pleť vyzerá dobre, primerane veku, nemyslím, že by som jej lepšou starostlivosťou nejako pomohla.
@maminkadeticiek naco kazdy den? Ked idem vyslovene na slnko, dam si na denny krem este 50tku opalovak, ked len viem, ze budem prechadzat na slnku, mam aj aj denny krem s SPF30.
@ropucha6 No,ako myslis.
@maminkadeticiek ja sa naozaj slnku snazim vyhybat, som svetly fototyp.
@bessie12 ja by som ti iba odporucila prestat pouzivat to nechutne mydlo na tvar. Cim viac tym plet budes cisrit, tym viac si budes tvrdit, ze ju mas so sklonom k masteniu
@stanislavicenka vdaka za odporucanie, ale som rada, ze som konecne nasla nieco co mojej pleti vyhovuje.
Vzdy som mala plet mastnu uz od puberty. Vyskusala som vsetko mozne a nic mi nepomahalo. Toto pouzivam uz takmer rok a je to ako tak v norme. Vyrazky sa mi az tak netvoria, len sem tam. Oproti tomu co som mala predtym, tak je to nebo a zem.
Ráno len studená voda, nejaké sérum a denný krém. Večer keď sa podarí, tak čistenie micelarnou vodou. Nemám vrásky, pleť som spokojná. Dosť je to aj o strave, životnom style
Ranni rutina: cistici gel (ceraVe), niacinamid + zinek (aktualne revolution), vit. C (12% l’oreal), krem (aktualne basic balea urea), pycnogenol (antioxidant na pomoc spf) a spf 50+ (aktualne uriage - pouzivam hodne, tak vzdy beru, co zrovna vychazi dobre cenove).
Nocni rutina: cistici gel (ceraVe), krem hyaluron B3 Active (avene - obsahuje retinol, niacinamid a humektanty). + 3x tydne vecer peeling (BHA kyseliny) a kdyz se mi chce, tak maska.
vecer dvojfazove cistenie, toner, serum, krem.
rano iba jednofazove cistenie, toner, serum, spf.
neviem ci ma zmysel pisat konkretne produkty, ja ich striedam podla toho co moja plet aktualne potrebuje, ci je vyrazkova, alebo potrebuje hydratovat viac, alebo menej atd
@zmrzlinka2021 aj obycajna genetika, slnko atd. Neviem, ci vrasky velmi ovplyvnia produkty.
@ropucha6 najhoršie je slnko na pleť
@maminkadeticiek to sa ti vsetky tie kremy a sera stihnu vsiaknut do pleti? Pride mi to byt brutalne vela pripravkov na kazdy den. 😮
Ja si myslim, ze to je hlavne na genetike a nie o tom, kto si toho kolko patle na tvar.
Pouzivam cistiacu emulziu a Niveu.
@maminkadeticiek prosim ta, mozem si dat vecer vitamin C a na to krem s kys. hyaluronovou? Nebije sa to?
@beata_k Ano mozes,tieto 2 zlozky sa nebiju.
@belllinka Pozri ja to nerobim na zaklade dojmov a mojich pocitov.Snazim sa vzdelavat od ludi ktori tomu rozumeju ovela viac ako ja.Ja viem ci to funguje a kedze vidim efekt nemienim na tom nic menit.Pre mna za mna je mi jedno ked sa ine zeny natru iba bravcovou mastou.Nikoho nepresviedca,staram sa len sama o seba v tomto.
@maminkadeticiek môžem sa spýtať koľko máš rokov a ako ti tie krémy pomohli? Ja hľadám niečo ozaj účinné na prebratie pleti. Skúšam všetko možné, jasné, že nie zase za kvantum peňazí ale mám taký pocit, že nejako nič nepomáha a vrásky pribúdajú. Jasné, že v 50tke nebudem mať pleť 20tničky ale trošku oživiť by samohla. mám vyskúšané retinoly, retinoidy, nejaké kyseliny, rôzne krémy ale teda nič moc. Súženy, ktoré majú oveľa lepšiu pleť ako ja. Takú živšiu. -Tých vrások nie je veľa ale pleť je taká zvädnutá, nejasná
ja sa večer odlíčim gélom a podľa ročného obdobia dám - teraz sérum proti pigmentácii a škvrnám, na to krém, z času na čas maska, a vit. E.
V zime striedam 1 večer nejaká kyselina, sérum a krém, a 2. deň Cčko, sérum krém.
Rano cistiaca pena (momentalne missha), toner s centellou, serum vit C, spf 50 (beauty of joseon). Vecer cistiaca pena a prip Heimish ak mam makeup, toner Aha/Bha, serum a retinol, Mario Badescu seaweed krem. Mam velmi mastnu plet aj s akne ale toto mi celkom vyhovuje, teraz ked je tak teplo vecer vynecham krem vacsinou.
@kvetinka75 Kremy ktore ja pouzivam urcite nie su vhodne pre kazdu zenu.Ja mam plet velmi suchu a citlivu a pre mna je tento ten naj co som vyskusala.Vobec nemusi sadnut kazdej.Druha vec ovela dolezitejsia,ze fakt neexistuje ziadny zazracny krem alebo kozmetika,ktora ti vylepsi plet na pockanie,ked uz nie je v dobrom stave.Je to ako puzzle.Ja verim,lebo citim sama na sebe,ze to funguje, ked je to v kombinacii kozmetika+ 2-3litre vody denne+Tvarova gumnastika.Plet potrebuje vodu a makat.Vnimam sama na sebe ako to vidno,ked lajdacim a menej pijem alebo necvicim.Pohlad do zrkadla mi to pripomenie aj ked by som ja zabudla.A este jedna vec.Plet si pamata.V 50tke uz nezachranis to,co si zanedbala v 20,30,40tke.Uz to nevratis.To je ako damy co pisu,ze pouzivaju niveu a spf len ked idu na slniecko sa opalovat.No do nejakeho veku bude plet ako tak ok,ale ona si pamata co dostala a kolko.A nic nie je horsie pre plet ako slnko-nic.Uz v takomto veku mozes nabehnut na nejaku rutinu,ale ak chces vysledky uz treba aj botox ci kys.hyaluronovu.Ta plet uz ma cosi za sebou ak si sa o nu doteraz nestarala prikladne.
@maminkadeticiek tak jasné že každému sadne niečo iné. Ja sa o pleť roky starám, nie je to, že by som sa teraz zobudila. Ale ja obmieňam krémy a séra. Skúšam aj nové, každý rok niečo iné, nakoľko všetko má niečo do seba. Aj C-čko, aj rôzne séra, kyseliny, retinol a nedá sa všetko naraz používať. Ja mám teiž veľmi suchú pleť, no napriek tomu, nemám veľa vrások. Určite je to tou starostlivosťou. Ale s pribúdajúcim vekom treba tú starostlivosť obmieňať a skúšať ,,silnejšie,, prípravky. Ja mám problém hlavne s vráskami okolo očí. Uvidím čo spraví tvárová joga.
@kvetinka75 Aha,rozumiem.Aky mas typ pleti?Pripadne skus napisat co robis rano a co vecer.Ake znacky.Ja milujem korejsku a japonsku kozmetiku.
Jaaaj moja oblubena tema.Ja som pletoholik,tak sa priprav.Rano kym chystam deckam ranaky a desiate natriem si na plet banovecky jogurt na 7-10 min,zmyjem.Za tym toner,alebo este castejsie Liquid Hydration od G&G,za tym kyselina hyaluronova od Hadalabo,za tym C vitamin Hadalabo,potom krem-u mna Ultimate nourishing od COSRX,a za tym SPF 50 La roche posay athelios shaka fluid.
Vecer,2 fazove cistenie pleti,Liquid Hydration,kyselina hyaluronova,tretinoin a kremik COSRX a niekedy ked sa mi vpije tak este aj Excipial Lipolotio,s tym si rada aj urobim masaz.
Znie to komplikovane ale je to rychlovka ked chytis rutinu,este aj tvar.gymnastiku pocvicim.Da sa to v pohode pri detoch a vsetkom co rano a vecer potrebuju.A HLAVNE-VELA VELA VELA PIT VODY.