Rada ohľadom vlasov

kikusabugova
20. okt 2024

Dobrý den, chcem sa spýtať, odfarbujem si vlasy ( samozrejme u kaderníčky). Mala som už niektore pramienky vlasov biele ale teraz po druhom raze sa mi tých pár bielych vlasov sfarbilo na takú úplne slabo modrú. Neviete či to zíde umývaním alebo ďalším odfarbovanim alebo vobec? Používam aj fialový sampon a aj fialovú masku na vlasy

ukgirls
20. okt 2024

si nechala dlhsie fialovy sampon a ten ich zarafbil .. hej vymyje sa to ..

kikusabugova
autor
20. okt 2024

@kikusabugova
@ukgirls dakujem, ale nemyslím si že to bude tým šamponom lebo ja som si to všimla po 2 hodinách čo som odišla od kaderníčky

kikusabugova
autor
20. okt 2024

@ukgirls a neviem či teda fialový sampon mám používať alebo ho na pár krat nepoužiť

cosmic_origin
20. okt 2024

@kikusabugova Ja mám vlasy úplne na bielo, ale fialový šampón používam len raz za 1-2 týždne, práve preto že, keď si ho dám pri každom umytí, tam mám vlasy do fialova.

lenik98
20. okt 2024

Samozrejme že sa to zmyje. V krátkom čase. Je to vedľajší efekt tonovania, žiaľ nedá sa každý jeden vlas oddeliť pri tónovani.

nika_val
20. okt 2024

@kikusabugova vlasy samé od seba sa ti odfarbovaním nemali ako sfarbit do modra
Tu modrú musel spôsobiť toner, šampón alebo maska
Trochu teórie:
Odfarbovaním odstraňuješ z vlasov svoj prirodzený pigment
Pigment si predstav ako fazuľku a vlas ako struk.
Odfarbovaním tu fazuľku vyprázdňuješ stále zmenšuješ. Čím viac je menšia tým viac miesta je v tom struku (vlase) a tým viac a lepšie sa svetlo odráža od tohto vlasu..a čím je ten struk prázdnejší tým lepšie sa svetlo odráža a tým viac vyzerá vlas biely
Takže ak raz dosiahneš biely vlas tak už nič viac s tým vlasom urobiť nevieš.
Jedine ho nafarbiť a naspäť navrátiť pigmenty do vlasu (ale už iba umelé).

Preto aj šedivý vlas on nie je šedivý ako farba. On je prázdny a iba sa od toho prázdneho miesta odráža svetlo takže vyzerá sivý/biely.

kikusabugova
autor
23. okt 2024

@nika_val dakujem, takže ten fialový sampon nemusim pouzivat každý jrat čo si umyjem vlasy áno?

nika_val
23. okt 2024

@kikusabugova nie nemusíš🙂 použiješ ho až vtedy keď uvidíš že vlasy začínajú naberať teplý tón

eeffka
23. okt 2024

@kikusabugova nie raz za tyzden dva

kikusabugova
autor
23. okt 2024

@nika_val a ešte používam loreal paris elseve olej na vlasy a že kedy a ako často ho mám používať. Či staci po umyti vlasov to je tak každý 2-3 den alebo mám to používať každý den

nika_val
23. okt 2024

@kikusabugova podľa potreby 🙂
Ja olej používam keď cítim ze mam suché konce.
Niekdy je to aj hneď na druhý po umytí niekdy až na 2 deň takže tak 😀