Prvýkrát do solária

10. máj 2023

Dobryy deň... Chcem sa informovať.. idem do solarka prvý krát .. na slnku má vždy opali pekne do hnedá .. moja otázka je.. koľko krát ste boli v solárku kým ste dosiahli tú takú peknú hnedú farbu.. ďakujem;)

a_alexandra_a
10. máj 2023

Odporúčam prečítať si, porozmýšľať a pri troche zdravého rozumu ťa (snáď) prejde chuť na solárium 😉

stanulienkat
10. máj 2023

Plati koment vyssie. Navyse kombinacia solarka so slnkom je este horsia varianta. Teraz uz je slnko silnejsie ako v zime.

lulana79
10. máj 2023

Pondelok-streda-piatok, zacinala som pri 4min. zvysovala po dvoch... predplatila som si vzdy tych 100minut

marcellka32
10. máj 2023

@a_alexandra_a ver, že neprejde..ja už som to vzdala, starám sa o seba a druhí nech sa opaľujú/spaľujú v soláriu;)

annm81
10. máj 2023

@marcellka32 Ktovie, veľa ľudí u nás nevie o rizikách. Niektoré krajiny solária významne obmedzujú, alebo dokonca zakázali - odkedy som sa zhovárala s jedným austrálskym patológom už viem dosť podrobne prečo. V skutočnosti, ani to keď sa niekto pravidelne opeká na slnku nie je oveľa bezpečnejšie. Sranda, ako sa v jednej časti sveta snažia ľudia stmavnúť a riskujú pri tom zdravie a v inej zas riskujú zdravie len preto, aby vyzerali tak bledo ako my.

marcellka32
10. máj 2023

@annm81 tak ja sa bavím s dermatológmi a teda SPF používam denne už asi 10 rokov..koža si pamätá
Pomaly sledujem, že osveta ohľadom bezpečného pobytu na slnku s SPF ochranou (nepíšem opaľovanie) začína byť úspešná, ale stále v plienkach na Slovensku, veď aj chodíš na kúpalisko v lete si vsimni koľko je červených a kľudne aj hnedých ľudí, oba typy je spálená koža...a áno Kórea, Japonky už niekoľko rokov považujú za trend krásy bielu kožu ako sneh, gejše sa natierali bieliacimi krémami, zahaľujú pokožku pred slnkom, vedia čo robia, nie je to len trend krásy ale zdravia

domiklik
10. máj 2023

To pekne hnedé opálenie je v skutočnosti spálenie... Čím viac takýchto pekných opáleni o to skôr budes zosušená vraskava slivka, v 30 budeš mat pleť 40tnicky atd. A to je ten lepší prieser... Ale už keď tak strašne túžiš potom solarku, aspoň ho nekombinuj so slnkom natri sa faktorom 50+++ zaraz si na hlavu klobúk, slnečné okuliare...

marcellka32
10. máj 2023

@domiklik myslím, že hádžeme hrach na stenu ;)

annm81
10. máj 2023

@marcellka32 No s tou Áziou to nie je tak "ružové". V krajinách ako India alebo Kambodža je silný trend bielej pokožky, ale keďže ich prirodzený odtieň býva tmavší, bujnie tam biznis s bieliacou kozmetikou, ktorá je veľmi pochybnej kvality - my si tu ťukáme na čelo, aké zaostalé a primitívne je kvôli odtieňu pokožky na seba dávať nebezpečné krémy a pritom máme síce opačný, ale rovnako povrchný a nebezpečný trend krásy.

mandzula
10. máj 2023

@autor rakovina si mnohych nas najde aj sama, netreba jej ist oproti. Plus sa pozri na tie specene, zosuverene zeny, ktore holduju solarku. Mne sa to teda pekne nezda.

autor
10. máj 2023

@a_alexandra_a
@stanulienkat
@marcellka32
@annm81
@domiklik
Ženy ... Ja som sa nepýtala na to či to škodí ... prečo máte potrebu poučovať druhých? Ja mám svoj vlastný rozum a nepotrebujem rady čo je dobré a čo nie .. otázka bola úplne iná.. nechápem čo sa s vami deje .. nepoznáte má a môže vám byť úplne jedno či dostanem rakovinu alebo hocijakú inú chorobu... Je to čisto moja vec ...

marcellka32
10. máj 2023

Áno je to tvoja vec, ale ak si rozumná, tak pochopíš;) ja nikoho nepresviedcam, to sú fakty

autor
10. máj 2023

@marcellka32 , idem do solárka prvý krát a neplánujem tam chodiť celý život.. je to len jedno-dvoj rázová záležitosť a presne kvôli týmto veciam tam neplánujem chodiť dlhodobo... Ale pretoto som sem nepísala.. mala som inú otázku

mandzula
10. máj 2023

@autor ak chces byt hneda na nejaku prilezitost, mozno by to vyriesil cukrovy nastrek.

marcellka32
10. máj 2023

Bioderma samoopalovak sprej dobre chytá

autor
10. máj 2023

@mandzula aj nad tým skôr rozmýšľam

mandzula
10. máj 2023

@autor ja som ho nikdy nemala, no robila ho moja kozmeticka a bol fakt pekny, koza bola po nom v tom momente taka volaka krajsia, po dlhsom case neviem, ako to vyzeralo.

autor
10. máj 2023

@mandzula áno skúsim to pozrieť.. ďakujem

gabym
10. máj 2023

Ja som začínala na 6 min, potom som si už dávala 15 min. Ale už nechodím do solária. No ak tam plánuješ ísť raz- dva krát ako píšeš tak to je zbytočné. Aby si videla výsledky treba chodiť častejšie a pravidelne

domiklik
10. máj 2023

@marcellka32 akú osvetu môžeme v tejto krajine mat, keď ti ešte pediatricka dokáže povedať, aby som v máji nenatierala dieťa spfkom, lebo bude mať nedostatok vitamínu D. Minule tu jedna matka presviedčala druhu, že rozdiel medzi spf30 a 50 je 1%, že je to skoro nič, že je ôk keď tým natries dieťa...