Produkty na suchú pleť

20. máj 2024

Ahojte. Vedeli by ste mi poradiť? Na viečku mám takú vysušenú kožu, a okolo nosa a pod perou v okolí brady mám takú divnú textúru ako krupica. Neviem z čoho sa mi mohla tak zmeniť pleť, jem zdravo pijem dostatok tekutín. Skúšala som jeden krém od balei tak neviem že či z toho sa mi to udialo. A ešte by som chcela poradiť niečo na tmavé kruhy pod očami, mám tam aj tenkú kožičku a nechvem zbytočne skúšat nejaké veci na skúšku, bola by som vám vďačná za nejaké produkty na ktoré nedáte dopustit🙂. V minulosti som pouzivala znacku la roche-posey cicaplast a od cera ve hydratacný krem na telo ale nemam pocit že by to robilo zázraky.

lasona
21. máj 2024

Skus napísať co používaš, aký máš postup. Aké produkty ráno a aké večer.

majamat
21. máj 2024

mas plet suchu, ci dehydrovanu?
ak mastna a zmeisana sa moze dehydrovat.

ja mavam dehydrovanu a niekedy fakt neviem od coho. okrem dostatocneho mnozstva tekutin ( malo by byt 30-40ml/kg hmotnosti ) su dolezite asi aj rozne latky, co tlo potrebuje. jest zdravo, no toto moze byt dost skreslena info stlae to neznamena, ez mas v strave vsetko co treba.
tiez unava, choroba, stres, resp obdobie, ekd si mimoriadne vytazena, hormony, rocne obdobie, prilis vela slnka ( to teraz asi nie ), to vsetko moze sposobovat sklon k dehydratacii.

dolezite nie je len pouzivat nejaku znacku, ale podla mna aj vrstvenie. ja som pouzivala lekarensku kozmetiku a je fajn, ale neskor som zacala reagovat na niektore kremy.
teraz pouzivam korejsku kozmetiku ( KK ) a je dolezite aj ako.

napr mamm bola chora, prespavala som u nej a mala som k dospozicii len gelkrem, ktory som si davala na vlhku plet a doma mi vyhovoval, plet som mala dobru.
n u mamy, samostatne mi rpisiel taky hutnejsi, pocit na pleti bol iny,hoci sa mi plet nijak zasadne nezmenila. rpzdiel bol v tom, ze doma som pouzivala este serum/ampulu, pripadne aj viac takychto produktov, ktore mi plet viac zvlhcili a nanesenie kremu na toaketo produkty dodavalo mojej pleti viac hydratacie aj iny pocit.
a teda ked som zacala KK pouzivat, v tom obdobi som kombinovala ozaj viac produktov. teraz ako kedy, niekedy len toner, ampulu a krem. vtedy som dala aj pletovy gel, na to krem, ampulu a aj serum. pripadne lotion Hada Labo ( je take tekute, cire, ma podobnu kvalitu ako serum a obsahuje viacere velkosti molekul HA ). teraz ten lotion pouzivam v kombinacii s ampulou, ktora ma pre mna takutrosku neprijemnu konzistenciu.

ak nemas citlivu plet, je dobre pouzit aj peeling, najlepsie domaci s AHA+BHA.