Problém s ochlpením

27. aug 2024

Ahojte žienky, mám taký chúlostivy problém a nemám ho s kým riešiť.
Vec sa má tak, že mi rastu chlpy tam kde ostatným ženám nerastú - napríklad na bruchu, zadok ....chlpy na bruchu neholim, bohužiaľ zadok som začala holiť asi 3 roky dozadu - teda konkrétne pol zadku (samozrejme vo vnútri a aj časť kde sa spája s nohami). Ľutujem to že som to začala holiť, a čo je horšie že žiletkou. Keď to oholim samozrejme to svrbí, okúňa ma. Používam aj Lumeu, pomaha ale rastu. Strácam chuť aj do intímneho života, nechcem sa pred mužom vyzliekať, nechcem aby ma chytal za zadok, pretože pycha...odjakživa si holim aj celé stehná až po zadok - spredu aj zozadu. Chĺpky také tmavšie mám aj na hrudníku, okolo bradaviek a samozrejme nad hornou perou, to si odstraňujem už od puberty. Kríže su samozrejme tiež ochlpené.
Štítna žlaza je OK, hormóny mi gynekologická vyšetrovala a nehovorila že by boli zle.
Cítim sa nepríťažliva, odporna a najradšej by som sa zavrela niekde do klietky.
Mám z toho asi aj nejaké úzkosti, je mi zo seba na nič. Závidím ženám ktoré si neholia stehná a majú len také jemné svetle chlpky, zadky majú hladké a nemajú také problémy a trampoty s holenim.
Nevyzleciem sa ani do plaviek, do dvojdielnych už dupľom nie. Aj keď som chudá nemôžem lebo som chlpata 😓
Začínam sa neznášať a neviem ako to riešiť, nemám sa ani komu vyrozprávať.
Asi si poviete že nemám iné problémy že toto potrebujem riešiť. Mám aj iné, viac vážnejšie ale toto ma čorwz viac zožiera a ubíja. Hlavne keď vidím ostatné ženy ktoré majú krásnu pokožku bez chlpov.
Ak to niekoho pohoršuje, vymažem to.

ukgirls
27. aug 2024

depilacia alebo laser.. zial niektore to tak maju ..

zuzikak
27. aug 2024

och taketo nepoznam ale viem si predstavit ako neprijemne sa mozes citit. Ak mas hormony v poriadku tak skus zajst do dermatologickeho centra kde robia depilacie. Spytaj sa alebo si skus troska popatrat ake su najucinnejsie procesy.Odstranit na trvalo to asi nepojde ale ak by si chodila na nejaku laserovu epilaciu 1x za mesiac - uz to by ti pomohlo citit sa dobre. Neriesila by si kazdy tyzden. Ano, budes musiet do toho investovat ale za dobry pocit zo seba to stoji. Asi len skusat, ktora z tychto moznosti ti poskytne najvacsi a najdlhsi komfort bez ochlpenia. A neboj sa - tie zeny, ktore nemaju takmer ziadne chlpy maju ine problemy, ktore riesia a ty ich na nich nevidis. Napr. strie, celulitidu...zial nikto z nas nie je dokonaly. Skus si pohladat moznosti ako som pisala aby si sa citila lepsie a nepozeraj na ine zeny lebo porovnavat sa nie je dobre pre tvoje sebavedomie.

thirstymonk
27. aug 2024

Ja rovnako zavidim chlapom, čo maju na bradavke jeden chlp, na hrudi dva, pod pazuchou dva a pol a na vajach tri.

Bohužiaľ, niektorí ľudia sme jak orangutani, pokiaľ ti pomáha lumea, buď rada... áno, ja som chlap, tak to nemusím až tak riešiť, ale riešim, lebo tiež sa mám radšej hladký. Manželka má rovnaké problémy.

Laser ani lumea nám bohužiaľ nepomohol, akurát, čo sme na to zbytočne vyhodili prachy...

rozculena
27. aug 2024

nehoľ sa,ale depiluj voskom,nebudeš mať na druhý deň,strnisko,nebudú ťa chlpy pichať,keď budú vyrastať.

domkakvet
27. aug 2024

Skus trvale odstranenie, ale skusenost s tym nemam.

lubossi
27. aug 2024

Žena sa bliká tým IPL svetlom a je oproti minulosti dosť vyplznuta, takze to isto zaberá. Krémy a holenie to je smrť. S laserom skúsenosti nemame.
Na menšie chlpy na bruchu a zadku používa, sadni si... farbu na vlasy - extra blond. Chlpy to stenci, a su skoro neviditeľné, take ženskejsie.

spanielka44
27. aug 2024

Ahoj ja to mám podobne žiaľ zdedila som to po otcovi 🤷🏽‍♀️ mám aj ruky chlpate, Gynekolog chcel so mnou riesit hormóny ale tie sú v poriadku je to proste zdedené… navyše mi chlpy rastu extrémne rychlo a musím ich holiť každý druhý deň … dám ti moju dobrú radu kašli na chlpy. V živote mi partner nepovedal že som ohavna alebo že sa mám ist oholit, ber sa takú aká si ja som vďačná že som zdrava a nejakých pár chlpov naviac nás predsa nemôže položiť na dno😉 a keď ti to naozaj moc vadí tak jedine len holiť no

lubossi
27. aug 2024

@spanielka44 fakt skus ipl svetlo keď už nechceš laser

spanielka44
28. aug 2024

@lubossi ja som používala ipl môže sa len na nohy, ruky a tvar, nohy som si s ním prechádzala pravidelne rok a pol a výsledok sa nedá ani postrehnúť 🤷🏽‍♀️

lubossi
28. aug 2024

@spanielka44 to fakt? moja pani to pouziva tam dole a mozem povedat ze ked sa dlhsie o seba nestara tak vyrasi par chpov.. jak vylepichany papusek.. mozno nemas dostatocne cierne chlby, aby sa to horenie dostalo az ku korienku. Aky mas IPL? ten Philips?

spanielka44
29. aug 2024

@lubossi ano philips ,ale neviem o tom že by sa mohol používať aj na intimne partie

lubossi
29. aug 2024

@spanielka44 na iné partie sa nesmie preto, lebo keby to výrobca povolil s ty sa dopalis (co sa pri všetkých tých extra citlivých veciach a mnohých kožných záhybov môže neskúsenejsiemu stať, môžeš ich zazalovat)
Zena to uz dlhé roky používa aj tam dole. Tvar nie. To som len pár krát vyskúšal ja. Stipne to riadne však je to predsa len citlivejšía oblasť.

Inak na tvár a bikiny je iný nástavec - vo vyššej rade toho prístroja. Je menší a menej intenzívny

lauricka
29. aug 2024

Tak sa prestaňte holiť kadejak, ale choďte pravidelne ku kozmetičke, nech vás depiluje komplet normálne. A dajte si vyšetriť vaječníky, či nemáte syndróm polycystických vaječníkov alebo polycystické vaječníky. To je dobré vedieť. Nespoliehajte sa, že by vám to automaticky gynekológ povedal. Nejaké pitomé chlpy vám predsa nebudú ničiť život, trochu s tým zabojujte, stojí za to dať hlavu hore a niečo s tým urobiť.

lubossi
29. aug 2024

suhlas, urcite holenie kazdy druhy den nie je riesenie, ked dnes existuju uz dlhodobejsie riesenia

tilly
29. aug 2024

Zahod žiletky!
Ja som na tom podobne. Napriek tomu, že som blondínka, fototyp medzi 1-2, chlpov od puberty veľa, tvrdé, čierne. Po žiletka som mala nohy a spol aj doranane a na druhý deň hnusné pichlave strnisko.
Pár rokov som to riešila cukrovou depiláciou, stav pokožky sa zlepšil, chlpy rástli redšie a nepichali. Mne lumea nevyhovovala vôbec, dala som sa na laser, stalo to strašne veľa peňazí a času, ale neholim sa vôbec. Chlpy síce mám, ale biele a úplne jemne, na dotyk ich necítiť a vidno ich len v istom uhle. Chodím ešte raz ročne na jar.

lubossi
29. aug 2024

@tilly to tak pomohol ten laser ci cukrova depilacia?

tilly
29. aug 2024

@lubossi nakoniec laser. Lebo cukrová bola síce fajn, ale prestalo ma baviť chodiť tam každý tretí týždeň a stalo ma to cca 80-90 eur každá návšteva, tak som to vyriešila takto.

duchope
30. aug 2024

Určite laser, obzvlášť pri tmavých chlpkoch je veľmi účinný. Dráha a mierne bolestivá procedúra, plus je potrebné niekoľko sedení. Odporúčam Ustav lekárskej kozmetiky v BA. Sama to mam odskúšané.

tilly
30. aug 2024

@duchope ja zas ústav lekárskej kozmetiky neodporúčam, najdrahšie to bolo a málo účinné. Po piatich sedeniach skoro nič dole, išla som na iný laser a do dvoch sedení bolo skoro všetko preč. V ulk som skoro nič necítila, ten druhý laser aj bolel...

lubossi
30. aug 2024

asi ta intenzita to viac spalila..

tilly
30. aug 2024

@lubossi jednoznačne. Úplne som cítila, ako to išlo na chlpy. Tam, kde ich bolo menej, to nebolo cítiť, tam,kde boli hrubé čierne, to páčilo. V ulk som nikdy nič necítila a trvalo to celé tak 10-15 minút, s tým druhým laserom je to aj hodinu.

lusyc
30. aug 2024

@tilly môžem sa opýtať, kam ste chodili na laser?

tilly
30. aug 2024

@lusyc laserduo na cintorinskej v ba

lusyc
30. aug 2024

@tilly dakujem

dankabg
1. sep 2024

Ja používam lumeu, ale žeby mi to nejak extra super zabralo, sa povedať nedá. Musím to používať raz do týždňa, aby to malo aspoň nejaky efekt, ale to, že by som mala mať podľa reklamy rok pokoj, neexistuje. Buď to robím zle ja alebo skrátka neviem...🫣 V každom prípade pokiaľ máš takéto ťažkosti a chces to riešiť, tak ti neostáva nič iné, len našetriť peniaze a laser. Pokial máš hrubé tmavé chĺpky a svetlu pokožku, malo by ti to pomôcť.

simma42
3. sep 2024

Jednoznačne depilácia, mne to zmenilo život 👍 čo sa týka zadku, moja depilaterka ho robí v rámci brazilky, pokial treba, rovnako ako spodnú časť bruška 👍 ja si dávam depilovať tiež celé nohy, teda aj stehná, brazilku a aj ruky. Chodím pravidelne už vyše roka, chĺpky sú na dotyk jemnučké a je ich o polovicu menej 🙂 a to tiež som ten typ, čo má tmavšiu pokožku a chĺpky ešte tmavšie a bývali hrubé 🙈 takže za mňa jednoznačne vydepilovať 🙂

luccija
3. sep 2024

Kamarátka chodí na laser tiež mala chlpatý zadok, stehná...veľmi si chváli mala 3 sedenia každé po mesiaci a povedala, že výsledok je výborný.Tiez uvažujem nad bikinami.Neviem koľko máš na bruchu, ale na prsia, brucho pouzi pinzetu