Dobrý deň chcem sa spýtať ohľadom akné som chlapec mám 16 rokov a mám strašne veľa akné a mám stoho už aj nervy
Mám aj vodičku nato RSB ale ešte len 4 deň a zatiaľ mi to nepomáha práveže ešte viac to mám zaberie to vôbec keď tak za aký dlhý čas a vaše skúsenosti ak máte s RSB vodičkou cítim sa kvôli tým akné zle natieram si to 2 krát denne fotky vidieť nižšie
bol si na koznom? skus ist touto cestou nech nemas zbytocne jazvy. treba si aj vediet spravne cistit plet, pouzivat spravne uteraky, nevytlacat, pouzivat spravnu kozmetiku. a moze to trvat aj pol roka. je mozne ze na zaciatku liecby sa problem akokeby zhorsi a az potom sa zacne zlepsovat. ja by som na tvojom mieste moc nespekulovala so skusanim na vlastnu past. akoze moze to vyjst ale chce to celkom podrobne studium a trpezlivost a v tvojom veku si skor asi poskodis ako pomozes. navyse u teba prevazne uraduju hormony. ale da sa ten prejav trosku zmiernit urcite.
V tvojom veku som chodila kožnej a nikdy mi od nej nič nepomohlo akurat mi to ,,vyžralo, pokožku Za mna je top Balea Hautrein z DM a koloidne striebro z lekárne to si natriekam hocikedy na tvár, hlavne večer. A krem Balea MED anti-pickel. A pi žihlavovy čaj.
Viackrát cenné si umy trvať napríklad teplou vodou.. Kup si v drogérii kefku na čistenie pleti-peeling... Minimálne večer pred spaním si s nou vyčistí tvar... A potom veľmi synovi pomáha v dezinfikovat si tvár.. Na vatovy tampón si dá dezinfekčný roztok a celú tvár si poutiera... A ešte je výborný šport... Tiež čistí póry ale potrebuješ potom dobrú sprchu a očistiť tvar tak ako som napísala... A ešte máme sírove mydlo...
Toto nie je az taka katastrofa, ak mas nervu, zbehni ku koznej. Podla dceri mozem povedat ze ziadne druhnutie a kefkovanie a dezinfekcia. PRoste klasika cistiaci gel rano/vecer, krem, nieco napr. so zinkom a niacinamidom a Bckom. Prilis to nedrazdit, lebo sa este viac bude ta pokozka mastit.
Pomoze aj kozmeticka. Dcere nepomaha nic cistit a kremovat, proste jej to treba vycistit, vytlacit, dat masku. Bojovala a nakoniec po tom co vyzerala ako bodkovana lienka, celo cele hrcate, uz aj lica, si dala povedat a po cisteni ma tvar v pohode. K otmu jej dala kozna lekarka dva kremy, tie dava podla typu akne kazdy druhy den lokalne.
Na zapalene pomaha tea tree lokalne, ak je velmi zle, tak dostat gafrovu pletovu vodu (v takej sklenenej flaske) a ta je na vyrazky super a je s alkoholom, aj to vydenzifikuje
Ono je toho naozaj dost, skus zacat iba tym umyvanim, cistenim. Spytaj sa ked tam mamy, nech ti kupi ona nieco. Moja dcera pouziva Efaclar. Balea su haraburdy (a to s kludom napisem, v dmku s kamoskami pominala cele majlandy na miestne kremiky a masky a gely... stojij to za tu cenu, za nic)
inak dermacol ma radu acne clear alebo bioderma sebium. umyt tvar tym gelom, potom pletovou vodou (odporucam po pletovej vode umyt tvar znovu studenou vodou. urcite umyvat rano aj vecer. ak sportujes tak aj po sporte. pletovu vodu nemusis pouzivat 2x denne staci raz - vecer. s pelingom neviem. akoze odporuca sa ale ked mas aktivne zpalene loziska tak neviem ci si to tym len neroznesies. su aj ine moznosti ale neviem nakolko sa chalan v tvojom veku bude tomu venovat. pripadne su aj sera - niacinamid so zinkom, kyselina salicylova ... pomahaju proti akne.
su na to aj maste napr s kys. azelaovou ale u nas je na predpis, takisto tretinoinova mast.
ale volne v drogerke su aj take naplasti. das si to na noc ked citis ze sa ti zacina tvorit vyrazka. alebo aj take malicke lokalne gely.
no a natriet kremom. to ale tiez nemoze byt hocijaky. su vyslovene na problematicku aknoznu plet. z tych lacnych napriklad ten dermacol alebo bioderma sebium ich ma hned niekolko.
viacero znaciek ma taketo rady na akne. skus poprosit mamu nech ti pozrie nieco.
@pralinka25 na kožnom som bol a dala mi tú vodičku
Kúp si v Bio predajni sypané byliny púpava lekárska. Za lyžičku daj do šálky a zalej horúcou vodou. luhuj 7 -10 minút. preceď a vypi- nie horúce. Môžeš 2 šálky /deň piť.
Spýtaj sa kamošiek, kamošov, či majú katalog ORIFLAME ich maminy. PURE SKIN je výborný. Čistiaci pleťový gél / hlbkovo čistí pokožku/. Večer pred spaním. Je i prečisťujúca tonizačná voda. Tú môžeš používať i ráno, po zobudení.