Ahojte, viete prosim zo skusenosti poradit nejaku prirodnu kozmetiku na plet. Mam tesne po tridsiatke a priznam sa, ze kozmetiku (makeupy, kremy, sera) takmer vobec nepouzivam a teda nemam skusenosti. Avsak vekom vidim potrebu cosi poriesit, tvar mam skor suchu. Dakujem
@venom19 Mne vyhovuje Annemarie Borlind a to najma hydratacna rada. Krem,cistiaca pena,serum. 👌
saloos, prírodné veci , prípadne na sashe nájdeš také prírodnejšie a potom sa už preklikneš
ja odporucam Kvitok..slovenska prirodna kozmetika, pouzivam najma sera...ale treba poskusat - kazdemu moze sadnut nieco ine
@venom19 Nerada ťa sklamem ale skutočne prírodnú kozmetiku si budeš musieť vyrobiť sama a aj tak je otázka či sa ti podarí zohnať skutočne prírodné suroviny.
Keď pozrieš stránky ponúkajúce kozmetiku tak všetko v ponuke je:
prírodné - právne nedefinovany pojem ktorý môže znamenať čokoľvek, napríklad že výrobok obsahuje molekuly vyskytujúce sa v prírode - linalool, limonen
veganske - spôsob ako pozitívne predať že si nechcú zvyšovať náklady používanim drahých surovín ako je včelí vosk
rastlinná - výrobok obsahuje nejaký CO2 extrakt, keď si pozrieš technológiu tak je diskutabilna či ten extrakt má ešte niečo spoločné s rastlinou a nie je povinnosť uvádzať koľko percent obsahu ten extrakt tvorí
luxusná - nejako musia obhájiť extrémne vysoké marze keď dokola točia recepty čo pred sto rokmi zverejnil Walter Poucher
Použivanie kozmetiky nie je o zázračných predraženych zložkách ale o pravidelnom každodennom používaní. Ak si v šetriacom móde môžeš skúsiť celkom dobrú poľskú značku ziaja, na notine je často v zľavách, ak si môžeš dovoliť viac môžeš podporiť slovenských výrobcov kozmetiky na googli a sashe ich je dosť.
Nie všetko čo kúpiš ti sadne, treba skúšať a hľadať až kým nájdeš čo ti vyhovuje najviac.
@venom19 jestli chces ciste prirodni kosmetiku, tak bych sla do Dulcie nebo kvitku (oboji slovenske) - ani jedno nezruinuje tvoji penezenku.
Z jakeho duvodu hledas ciste prirodni kosmetiku? Zadny hejt, jen me to zajima 🙂.
Dievcata dakujem za vase skusenosti, pokukala som cosi a zaujal ma zatial ten Kvitek. A preco prirodnu? Neviem, tak instinktivne, je mi jasne, ze to nebude uplne prirodne nesynteticke, ale tak skor prirodnejsie smerujem cely svoj zivot.
@venom19 lenze syntetika nie je v kozmetike zla.
vdaka syntetike v kozmetike ma kozmetika trvanlivost, krem sa ti nepokazi po prvom otvoreni, ked zreaguje s kyslikom, a “zla chemia” je casto jedina, ktora pomoze atopickej pokozke, ludom s ekzemom a pod.
mne sedi kozmetika zn. La Roche Possay a novinka Neutrogena Retinol
Dulcia je fajn alebo Soaphoria, obidve su prirodne a slovenske.
Alebo potom dostupne v Dmke napriklad Weleda.
Pouzivam vsetky 3 znacky, z kazdej nieco ine 🙂
Dulcia - bio ruzova voda, cistiaci gel z mydlovych orechov, kavovy ocny krem (skvelo vonia)
Soaphoria - bio konopny olej (pre suchu plet vyborny, rychlo sa vstrebava a plet nie je mastna).
Weleda - Derma pletovy krem na citlivu pokozku a tiez Derma pletove mlieko sensitive
A z dekorativnej kozmetiky - Alverde (ocne tiene, ceruzku na pery, spiralu), Zao (sypky puder, ocne tiene, ceruzku na oci), Couleur Caramel (bronzer) a PuroBio (mam makeup a bronzer)
Posledne 3 menovane su dostupne napr. na stranke Biokrasa, ja odtial kupujem.
Ale musite len skusat a uvidite, co vam sadne.
@venom19 stačí trochu pogooglit, z prírodných bakuciol, šípkový olej. S týmto mám osobnú skúsenosť, iné prírodné som nemala.