Prírodná kozmetika pre 11-ročnú

ddanike
28. máj 2024

Ahojte, maminy skoropuberťáčok, máte nejakú osvedčenú prírodnú kozmetiku na čistenie pleti?
Našej slečne sa už začínajú robiť vyrážky na čele, zatiaľ nič strašné, ale chcem to čím skôr podchytiť.
Len by som chcela skôr niečo šetrné.
Ďakujem za tipy 😊

doriiis
28. máj 2024

Ja objednávam prírodnú kozmetiku z
https://www.inaessentials.sk/products/organicka...

sandra49
28. máj 2024

@ddanike v dmke alverde alebo saloos. Ľahko dostupné a lacne. Od alverde sú rôzne rady. Ja používam s ružou ale myslím ze je aj rada na akné. Skus pozrieť. Ale základ je vycitit mliekom, potom tonerom, potom sérum a nakoniec krem. Pripadne ešte do sprchy niečo na umytie, uhlové mydlo je úplne najlepšie. Na zapalene vyrazky je najlepší sebamed taka mala tuba, ale to nieje prirodne 🙂

jaja20
28. máj 2024

@ddanike Moja dcéra vtedy používala pleťové vody na problematickú pleť z Avonu ( fialová a modrá sú najlepšie). Majú aj gél na vyrážky,ten používam dokonca aj ja, keď sa mi nejaká vyhodí. Pre nás je dôležité aj to, že tá kozmetika nie je testovaná na zvieratkách.

koteska83
28. máj 2024

Dcéra používa od Pleva https://pleva.sk/product/pleva-pletova-voda-a-k.... Zatiaľ jej najviac vyhovovala . Dcéra ma 12 rokov.

meringe70
28. máj 2024

Ja tiež odporúčam saloos, majú aj v dm 🙂 nejaký odlicovaci olej, potom kvetova voda na docistenie (ružová, matova, harmancekova… tiež majú v dm) a na záver pleťový olej kľudne tiež od toho saloosu nejaký iný druh 🙂 alebo ešte mám skúsenosť so znackou Botanica. Teraz používam na docistenie pleti po odliceni s olejom penu od Malinna, mám ju zatiaľ niečo vyše mesiaca a stále mám pól fľaštičky (používam každý deň) a malinna, okrem toho že je úplne prírodná a funkčná, ma aj univerzálne výrobky - kúpila som si zároveň s penou a krémom aj serum, ktoré si občas dám večer ale zároveň to serum viem použiť na doplnenie tej peny na čistenie (ešte som to nerobila keďže som ho neminula, ale plánujem). Ta pena ma na flaske presne napísané, pokial mas doliat to serum a pokiaľ vodu, aby si si “znovu spravila” tu penu na čistenie.

meringe70
28. máj 2024

Ale takej mladej slecne stačí podľa mňa ozaj len ten odlicovak a kvetova voda

bluemoon24
28. máj 2024

@ddanike za me biorythme 🙂

rozculena
28. máj 2024

@jaja20 žiadna kozmetika predávaná v EÚ nie je testovaná na zvieratách.

jaja20
28. máj 2024

@rozculena Prosím ťa,a na to si ako prišla? 😆
Napríklad aj Gillette stále testuje na zvieratách.

jaja20
28. máj 2024

@rozculena Konkrétne o Gillette som písala kôli tomu, že manžel používal ich gél na holenie, ale už roky mu objednávam z Avonu.

klotildabazarik
28. máj 2024

@ddanike môže to byť aj stravou

jaja20
28. máj 2024

@rozculena Pozri si dátum aktualizácie a aj doma na svojej kozmetike, či je na nej značka zajačika.
Len takéto výrobky nie sú testované na zvieratách.

lemra
28. máj 2024

@ddanike ružová voda a je fajn na vyrážky aj proti vráskam. Takže 2 v 1

rozculena
28. máj 2024

@jaja20 Testovanie zakázané od roku 2004,aká aktualizácia má na to vplyv,keď už to je zakázané?

jaja20
28. máj 2024

@rozculena Pozrela si si tie svoje kozmetické prípravky,ako som ti napísala? Na ktorých máš takúto značku? Všetci dobre vieme, že zákony sa dajú ľahko obchádzať, pokiaľ ide firmám o zisky.

jaja20
28. máj 2024
rozculena
28. máj 2024

@jaja20 takže slovenské firmy testujú? Lebo logo tam nie je.

jaja20
28. máj 2024

@rozculena Určite áno. Pochybujem, že nejaké slovenské firmy majú rozpočet taký vysoký, že by si mohli dovoliť alternatívne testovanie produktov.
Ale je to každého osobná voľba. My už uprednostňujeme len animal friendly výrobky.

bora0123
28. máj 2024

@jaja20 zavisi od firmy, soaphoria napriklad ma 🙂

bora0123
28. máj 2024

@jaja20 botanica slavica detto 😄

jaja20
28. máj 2024

@bora0123 To im slúži ku cti. Ale bohužiaľ, nie sú to také známe firmy, že by ich výrobky kupovala väčšina obyvateľov Slovenska.

rozculena
28. máj 2024

@jaja20 V EÚ je testovanie kozmetiky na zvieratách zakázané od roku 2013, rovnako ako predaj kozmetiky testovanej na zvieratách mimo EÚ. Avšak označovanie produktov logom zajaca nie je povinné podľa právnych predpisov EÚ.
Označovanie výrobkov logom zajaca je dobrovoľné, pretože je to predovšetkým MARKETINGOVÝ NÁSTROJ, ktorý spoločnosti používajú na zdôraznenie svojich etických zásad a prilákanie spotrebiteľov, ktorí preferujú produkty netestované na zvieratách. Certifikačné organizácie stanovujú svoje vlastné štandardy a kritériá pre udeľovanie týchto log.

NIE JE PRAVDA,že netestovaná kozmetika je IBA tá,označená zajacom.

bora0123
28. máj 2024

@jaja20 len som dala tip 😄 ja kupujem vo vacsine korejsku kozmetiku takze mna sa to netyka, ale drobnosti ako sol do kupela, kremy pre deti do vetra a pod kupujem zo soaphorie a slavica botanica, aj v dmke ich maju

jaja20
28. máj 2024

@rozculena Veď nech sa páči,ty si kupuj, čo chceš.
Ale dala som ti link s informáciou, ktoré firmy aj v auguste 2023 testovali výrobky na zvieratách. Nalož si s tým podľa vlastného vedomia a svedomia 😉

jaja20
28. máj 2024

@bora0123 U nás v meste DM nie je, ale ďakujem za tip 🙂

bora0123
28. máj 2024

@rozculena ono sa to tusim obchadza prave tak ze sa to vyraba inde, v cine napriklad a tam to vyzaduju aby kazda kozmetika bola testovana na zvieratach inak nemoze do predaja

bora0123
28. máj 2024

@rozculena v korei napriklad je to stokrat prisnejsie ako v EU ale aj tak zopar znaciek testuje kvoli cine (etude house) inak je korejska kozmetika 99,9% cruelty free

rozculena
28. máj 2024

@bora0123
Čína má komplexný prístup k testovaniu kozmetiky na zvieratách, ktorý sa v posledných rokoch výrazne vyvinul. Tu sú podrobnejšie informácie o súčasnom stave a nedávnych zmenách:

Historické pozadie
Tradične Čína vyžadovala, aby všetka dovážaná kozmetika, ako aj niektoré domáce výrobky, prešla testovaním na zvieratách, aby sa zabezpečila ich bezpečnosť pre spotrebiteľov. Toto pravidlo sa vzťahovalo na "bežné" kozmetické výrobky (ako sú šampóny, rúže atď.), ako aj na "špeciálne" kozmetické výrobky (ako sú výrobky na farbenie vlasov, výrobky na opalovanie, výrobky na odstraňovanie chĺpkov atď.).

Nedávne zmeny
Zmeny v roku 2021: Od 1. mája 2021 Čína prijala nové predpisy, ktoré zmierňujú požiadavky na testovanie kozmetiky na zvieratách. Podľa nových pravidiel môžu byť bežné kozmetické výrobky, ktoré sú vyrábané mimo Číny, oslobodené od povinného testovania na zvieratách, ak splnia určité podmienky:

Poskytnutie certifikácie správnej výrobnej praxe (GMP) vydanej úradmi krajiny pôvodu.
Poskytnutie posudku o bezpečnosti výrobku.
Nezahŕňa výrobky s novými zložkami, ktoré neboli hodnotené pre bezpečnosť.
Podmienky pre oslobodenie: Aby mohli byť oslobodené od testovania na zvieratách, spoločnosti musia získať certifikáciu od relevantných orgánov v krajine pôvodu, ktorá potvrdzuje, že ich výrobky sú bezpečné a že výrobný proces spĺňa medzinárodné normy. Tento proces môže byť byrokraticky náročný a nákladný, ale umožňuje spoločnostiam, ktoré sú proti testovaniu na zvieratách, vstup na čínsky trh.

Špeciálne kozmetické výrobky: Pre špeciálne kozmetické výrobky naďalej platia prísnejšie pravidlá a požiadavky na testovanie na zvieratách, aj keď existujú výnimky pre niektoré domáce výrobky.

Výnimky a dodatočné predpisy
Domáce výrobky: Domáci výrobcovia, ktorí produkujú bežné kozmetické výrobky, nemusia testovať na zvieratách, pokiaľ môžu preukázať bezpečnosť svojich výrobkov alternatívnymi metódami.
Regulačné výzvy: Niektoré spoločnosti stále čelia výzvam pri navigácii v komplexnom regulačnom prostredí Číny. Existuje potreba správnej dokumentácie a splnenia všetkých požiadaviek, aby sa zabránilo povinnému testovaniu na zvieratách.