Prečo všade robia nechty iba Číňania?

12. sep 2023

Preco teraz vsade v centrach kde robia nechty su sami cinania ? Ja nejdem urazat len sa pytam. Bola som v auparku, v galerii, v centre na americkej triede, v tescu vsade boli len oni

elenka.k
12. sep 2023

nejdem urážať ....
sú šikovní? pracovití - až priveľmi , môj mn. hovorí aj iné dôvody, ale tie tu nechcem spomenúť 😲
Naše baby sa boja s tým začať vo veľkom, že skrachujú? Neveria si? Neoplatí sa?
Alebo doma je výhodnejšie?

aknamorka22
12. sep 2023

Keď nechceš urážať tak co ti na tom vadí? Ja v tom nevidím žiadny problém. Človek ako človek.

elenka.k
12. sep 2023

@aknamorka22 áno, človek ako človek , ale pravda je, že by sa aspoň trochu mohli naučiť náš jazyk, hoci je to veľmi ťažké, viem.
fakt si niekedy /ja/ pripadám ako v inej galaxii - ak si objednávam jedlo.

autor
12. sep 2023

@aknamorka22 ze sa s nimi velmi neda dorozumiet

domiklik
12. sep 2023

Predstav si, že robíš nechty. Si dobra, máš meno, pravidelne zákaznícky, môžeš si vypýtať viac peňazí.... Šla by si robiť do obchodného centra od pondelka do nedele od 9 do 21? Alebo by si si radšej zorganizovala čas a objednávky tak ako ty uznáš za vhodne?

nika_val
12. sep 2023

Pretože činania si môžu dovoliť tie prehnane drahe najmy v tych centrách lebo ich tam 5 či kolko a tam sa tie peniaze točia inak
Celkovo v činskych komunitách sa peniaze točia inak takže preto
A nejaka živnostnička si nemôže dovoliť platiť tak drahé najmy ako sú tam 🙂

elenka.k
12. sep 2023

@nika_val presne tak ,
nie si môj mn?? 😝

abbey1
12. sep 2023

Si si ista, ze su to Cinania? Alebo mas nedostatky vo vzdelani? U nas teda hlavne Vietnamci. Neverim, ze nevies otvorit google a najst si slovensku nechtarku
Konkretne v com sa s nimi nevies dohovorit?

nika_val
12. sep 2023

@elenka.k mn? 😁😁

kvetinka75
12. sep 2023

pretože mnohé kozmetičky ktoré ich robia, majú už svoje salony alebo ženy, ktoré robia iba nechty, majú svoju stálu klientelu a vodia si ju domov ak majú priestor navyše. Majú takto väčší kľud a súkromie. Keby som robila nechty, tak tiež nejdem do OC a ak by som si dávala robiť nechty detto

elenka.k
12. sep 2023

napísala si manželove slová
@nika_val

mondolina
12. sep 2023

chodím k Vietnamcom na nechty a som veľmi spokojná. Vybavená som rýchlo a kvalitne. za dobrú cenu.
predtým som chodila do salónu k pani....no pravidelne som čakala polhodinu na objednaný termín, furt len vykecávala a mne sa tam nechcelo tráviť hodiny.

patrisaa
12. sep 2023

Pretože Slovenka si nemôže dovoliť platiť nájomné 1500€/2000€ v nákupnom centre a pracovať podľa ich otváracích hodín (prevažne 8:00-20:00/21:00). Radšej si prenájme obchodný priestor lacnejšie a pracuje na objednávky podľa seba. Číňanky pracujú bez objednávok, prídeš a čakáš či ťa vezmú. Slovenka si nemôže dovoliť sedieť celý deň zavretá v salóne a čakať či niekto príde. Ďalšia vec je čas, Číňanky robia nechty na kvantitu aj za 40 minút. Len aby ich stihli spraviť čo najviac v krátkom čase a Slovenky robia prevažne na kvalitu cca hodina a pol/ hodina trištvrte jedny nechty. (česť výnimkám samozrejme)

bluka2
12. sep 2023

Trochu off topic, ale ja mam nechty spravene Cinanmi (priamo v Cine) este od jula a stale vyzeraju rovnako...budem ich musiet odlakovat iba z dovodu, ze rastu, co je skoda, lebo kvalita je stale na 5*

patrisaa
12. sep 2023

Zaujímalo by ma ako posudzujete kvalitu nechtov od Číňanky. Či len tak “od očka”, lebo zatiaľ som sa nestretla s kvalitou od nich. Myslím si, že kvalitu vie posúdiť len manikérka ktorá je vzdelaná v odbore. 8 z 10 od nich príde s plesňou, onycholýzou, majú veľmi prebrúsené lôžka, nechty ich bolia pri manipulácii a celkovo nerobia ich veľmi zdravo. Veľa žien si musí dávať “pauzu” od nechtov každých pár mesiacov lebo ich majú zdevastované.

simca06022011
12. sep 2023

ak chces slovenku, treba si najst, urcite su.. ale nie v shoppingoch. Ako mne minule prezradil taxikar, peru sa cez tie salony a kvazi cinske obchody prachy z ineho biznisu :DDD tak ak to neboli kecy, tak si vies urobit predstavu.
V kazdom pripade, ja som bola u slovenky a kvalita otras, prestala som chodit, nemam na to nervy cas. ALe moja mama uz chodi iba k vietnamcom, rovno jej tam jedna zena aj nejaku thajsku masaz robi a to si velmi chvali. nechty jej drzia, nema ziadne problemy, kedysi u slovenky chytila plesen pod tie nechty... neviem ake materialy pouzivaju v "cinskych" manikurach/pedikurach, ale ak objednavaju z ciny.. tak to je pre nich dalsie + (lacne)

mondolina
12. sep 2023

@patrisaa
no vidíš, už tam chodím cez tri roky a nič zdevastované nemám.

abbey1
12. sep 2023

@patrisaa U nas teda nehrozi prist do salonu bez objednanua. Tie zeny maju stale plne terminy a treva sa vzdy objednat. Nehrozi, aby si zakazbicka sadla a cakala. To iste v UK u bich. Vzdy sa objednavame. Vyninocne sa atane, ze maju volne v ten den. Vzdy robi gelovy lak hodinu minimalne.

alenamihal
12. sep 2023

Ja mam rada tuto rasu = cinania,japonci ,vietnamci..su velmi skromni,napomocni..len troska by mohli byt cistotnejsi ...ja ked vidim,ze vo velmi vela salonoch az na konci dna dezinfikuje tie ich nastroje na nechty,tak fujjjjj....ja som bola u nich iba 1x a posledny,lebo som tam chytila mykozu/plesen a mala som,co robit ,kym som sa toho zbavila a ano,jazykova bareria je masaker...

tykat
12. sep 2023

Lebo popri tom tam prevadzkuju aj pracovne.

nika_val
12. sep 2023

@elenka.k jaaj tak 😁😁 nepochopila som skratku vtedy 😁
To o tom ako funguje činska / vietnamska komunita na SR viem tiež od partnera 🤣

jana_eyre_2
12. sep 2023

To nie sú Číňania, sú to vietnamci..

slovakboy
12. sep 2023

U nás na východe to robia Slovenky. Kolegovu manželku vyhodili z prace, na úrade prace jej dali rekvalifikačný kurz na nechty a už ma svoje štúdio a zarába vraj viac ako on. Podobne kozmetičky.

gagik
12. sep 2023

Lebo slovenské pani nechtarky nevedia,co by si za nechty vypýtali, s termínmi akoby sa clovek objednával na operaciu mozgu…

walentina7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
12. sep 2023

@slovakboy tak to mala stastie ja som chcela si urobit kurz a bolo mi povedane ze sa to "neoplati"

anna_anicka83
12. sep 2023

X can go fvcfcerhzzxcvbmjjikoptybghgo

mikadooo
12. sep 2023

Sú ochotní v tom podnikať, tak to robia 🤷. Nie sú tak nároční na mzdy, tak predpokladám, že Slovák by za také peniaze asi ani z postele nevstal 🤷. Ty prečo robíš to čo robíš? Lebo si Slovenka?

elenka.k
12. sep 2023

@nika_val 😀

marianarem
12. sep 2023

Mne tieto nechtove studia vzdy strasne chemicky smrdeli a hovorila som si, ze v takych podmienkach vydrzi ozaj len Aziat 🙂 (pokladam ich za velmi pracovitych a nenarocnych, co sa tyka pracovnych podmienok)