Neviem kde som žila doteraz, ale zistila som, že treba používať spf 50 na tvár každý deň(aj v zime). Začala som chodiť ku kozmetičke, začala som sledovať nejaké detmatologičky na ig a ževraj 80% viditeľných známok starnutia spôsobuje uv žiarenie. Vedeli ste to? Prečo som sa to dozvedela až keď mám 32rokov 😂 Ak vy už nejaký čas nežijete v nevedomosti, môžte mi odporučiť dobrý spf na tvár, ale nie Biodermu za 30€ lebo ten sa akosi rýchlo míňa. Niečo kvalitné a lacnejšie.
@patus_2 ja som toho práveže začala používať celkom dosť, plus procedúry u kozmetičky a vyzerám teda o 100% lepšie
Samozrejme, ze aj na tvar. Ja spf v podstate pouzivam iba na tvar :D
Poviem ti z vlastnej skusenosti, pred par rokmi som sa sialene spalila, a ked som konecne odcervenenla, tak plet som mala viditelne zostarnutu snad aj o 5 rokov… trvalo to niekolko rokov, kym sa mi plet zregenerovala, chemicky peeling, sera, spf, a aktualne je moja plet v rovnakej kondicii, ako pred tym incidentom.
Odvtedy som uz asi nemala “zdravu” farbu v tvari, ale nevadi mi to.
Aj keď všade hovoria, že by sa malo, ja nepoužívam a na juhu, kde som roky žila som používala vždy 15,20, max 30 aj to nie v dni, keď som bola v kancelárii prevažnú časť dňa. Väčšinou mi hádajú menej rokov a poznám aj 70-80 ročných, čo “neveria na SPF” a majú skvelú plet a vyzerajú omnoho mladšie
@autor....ja používam tento
https://www.drmax.sk/nivea-sun-plet-krem-opalov...
Ja pouzivam spf 50 kvoli pigmentovym skvrnam, ktore sa mi zacali robit po 3 tehotenstve. Dovtedy som si nic nedavala na tvar. Ja mam kremy od Dulcia najradsej. Je to slovenska firma. https://www.dulcia.sk/ochranne-kremy-s-spf/ochr...
Používam už dlho len denny krém, ktorý má SPF. Už ich je na trhu naozaj veľa.
Napríklad CeraVe
https://etabletka.sk/obchod/cerave-hydratacny-p...
Mala som aj z Oriflame
https://sk.oriflame.com/products/product?code=4...
Majú ich veľa aj v Dm
@bluka2 to nie je môj prípad žiaľ, lebo už teraz sa mi robia vrásky a som biela
@vanilkovazmrzka tak ale spáliť sa je úplne ine, ako keď si pleť na slnko postupne zvyká…
Ja používam buď Nivea cellular ale teraz som si objednala LaRoche Posay a to je topka
@doriiis nie je moc mastný? Ja používam aj mejkap
Ano pouzivam, presne 50tku. Mimochodom krem s nizsim faktorom by som nekupila, a to mam tmavu pokozku.
Odporúčam tento blog. Mne veľmi pomohol v starostlivosti o pleť 👌🏻
@kate_cs a ktorý z nich by si dala aj pod mejkap?
@autor....aj ja sa maľujem.Praveze vôbec nie je mastný.Za vyskúšanie nič nedáš,stojí pár €
A aku biodermu pouzivas? Na tvar si davam vyhradne spf kremik prave od biodermy a stoji tak 11€
ani ja žiadne spf nepouživam a to mám pomaličky 35 rokov a ksicht ako decko teda črty.Vrásky jedine na čele dve mini od mimiky ale to zmazal botox inak nič 🙂 Kto ma dlhé roky nevidel tak mi povie že ani nestarnem.No ale ja mám takú mastnejšiu pleť,zmiešanú ja čím viac krémov a sér si dávam tým horšie
Aj ten CeraVe a aj to z oriflame som používala denne a bola som spokojná. Síce makeup ako taký vôbec nepoužívam, ale normálne som sa na ne líčila- BB cream, korektor, alebo len puder. Som úplne bledý typ a odkedy pouzivam denný krém s SPF celoročne, tak som sa nespálila ani raz a aj sa mi zlepšila pleť, nemám fľaky na tvári. Počas leta mám ešte taký sprej na tvár SPF 50
@bluka2 to si myty a legendy o zvykani. Ucinky toho ziarenia, co ti sposobuje starnutie pleti, nevidis zo dna na den, preto som to spalenie dala ako priklad extremu, kde som ten ucinok videla naozaj v podstate zo dna na den.
@vanilkovazmrzka tento a mám ho za tých pekných 28€ aj niečo od nás z lekárne. Ale teraz som zistila, že napríklad na notino je za 20€ 😆
Take tie kremy na tvar s SPF, to je sama sracka s prepacenim. Take nazvy v tom zlozeni, ze des. Tie komercne vychytene znacky. Mne konecne zacal vyhovovat jeden krem od Kvitok, riskla som, ale nema SPF. Lebo pri mbohych kremoch zo zaciatku fajn a potom sa mi zacali suche miesta tvorit. Uplne vodove tie kremy, ale zase nechcem olej na tvari, aby bolo jasno, ale nieco vyzivnejsie, co zaroven neupchava pory. Ked tam v zlozeni vidim vazelinu a silikony, mam dost. Nekupim.
Tak ostavam vez SPF. A ked si dam, tak prirodne s mineralbym filtrom, ale to zase je take maskovite na tvari, a ked sa spotim, stecie mi to do oci a stipu ma. Tak ja neviem...🤷♀️😅. So mnou ani z voza, ani na voz.
Mam 40 rokov a vrasky uz dobre viditelne. Ale hovoria mi, ze nevyzeram na ten vek. Ja si myslim, ze aj hej.
Aha, ten nepoznam :D ja pouzivam cicabio https://www.notino.sk/bioderma/cicabio-upokojuj... a hej, treba vzdy prelustrovat eshopy a lekarne, napr drmax mava casto na biodermu akcie, takze sa da v podstate vzdy niekde najst vyhodna cena 🙂
Ale inak moj oblubeny kozmeticky guru Fipah by ti povedal, ze akekolvek spf, ktore pouzijes v dostatocnom mnozstve, je najlepsie spf :D treba najst hlavne take, ktore ti na pleti bude vyhovovat a nebude stipat v ociach (napr mne to tu spominane cerave v ociach sposobovalo skoro plamene, a to teda nemam oci vobec nejake citlive, ale hento bol des)
@vanilkovazmrzka super, ten vyzerá dobre 🙂 ... No mňa táto Bioderma štípe v očiach a musím si dávať pozor aby som sa nedotkla oka lebo nasleduje 5 minút vyplachovania
Moje oci su s tymto v pohode, ale je trochu mastnejsi. Teda nie taky vyslovene olejovy, ale proste trosku zanecha taky glow, co mne sa paci celkom :D po case ale vsiakne, a uplne pohode nanho pouzivam aj bb krem/korektor/puder.
Ja používam toto sérum
https://www.notino.sk/garnier/ambre-solaire-sup...
Mne sa páči teraz v lete, lebo ma taky jemný glow na pleti a je úplne jemný 😉
Spf 50 kazdy den na tvar (u me teda i na ostatni casti tela, ktere nejsou pod oblecenim). Kupuju, co je aktualne ve sleve. Ted mam garnier ambre solaire za asi 12€, predtim jsem mela Uriage za cca stejnou cenu. Ja toho pouzivam hodne, tak kupuju ty lacnejsi. Ten garnier je fajn, nelepi a rychle se vstrebava.
Ja budem asi za úplného exota, ale ja nepoužívam opaľováky vôbec, už niekoľko rokov sme nijaký nemali doma. 11-15 nechodíme na slnko, inak naberáme D-vitamín priebežne postupne. Ale ja používam aj krém na tvár iba v zime, aj to nie denne. Mám 47 rokov. Väčšinou mi ľudia hádajú menej, ale nevyzerám na 25 a je to pre mňa ok 😀
Nie, nepoužívam. Snažím sa používať čo najmenej (ideálne žiadnu) kozmetiky. A tie SPF krémy používam iba vtedy ak viem, že budem dlhodobo na priamom slnku. Čím menej si toho na pleť dávam, tým menej mám kožných problemov.