Je este moderne pouzivat parfemy? Ja som davnejsie pouzivala. Ale potom som pracovala v takom uzavretom priestore, kde sa iba raz za hodinu mohlo vetrat, aby nebol prievan a pod. A ak si nejaka kolegyna dala parfem bolo ozaj neprijemne to v uzavretom priestore dychat, a hned vsetky nadavali, ze to musia dychat. Tak som veru ani ja parfem nepouzivala. Potom som ani mimo prace nepouzivala, lebo mame psika aby tiez nemusel chemiu dychat. A teraz mame male dieta tak tiez parfem nepouzivam. Umyvam sa s jemnym sprchovym gelom, pouzivam antiperspirant, aj krem po sprchovani. Parfem mi veru nechyba.
Tiez nepouzivam, mne vsetky strasne smrdia.
Používam, s mierou. Nie je parfém ako parfém a aj dezodorant môže byť riadny zahul pre okolie
Kvoli detom, a kedze aj mne to ako tehotnej vadilo, som si odvykla. Ako aj od nausnic a retaizok a teraz si neviem na to zase zvyknut spat 😉
Tiez nemam rada, ked okolo mna prejde chodiaca parfumeria. Ale niekedy si spomeniem a dam si trosku parfemu. Nejak ich postupne potrebujem minut 😉
A su parfemy, ktore mi vyslovene smrdia, nastastie moje mi stale vonaju. Ale staci mi malinko.
co je to za otazku: "je este moderne pouzivat parfemy?" robievas len to, co je moderne? a kto to urcuje? celkovo nerozumiem celkom prispevku, ved nech kazdy pouziva, co uzna za vhodne.
Ahoj. Ja som veľký milovník parfémov a vôní celkovo. O svoju zbierku som sa starala a zväčšovala ju ako to šlo :D A teraz v tehotenstve moje telo povedalo STOP. Z každej vône ma okamžite naplo, naplo ma aj pri praní z aviváže. Vône sa muselo vzdať celé moje okolie. Keď chceli byť so mnou :D nemali na výber. Ja a môj muž sme sa naučili fungovať na fragrance free kozmetike. Udržiavame hygienu, používame deodoranty ale všetko bez vône. Kedysi by som povedala, že pre ženu je vôňa dôležitá a podčiarkuje jej osobnosť. No teraz vidím ako sa pekne tie priority menia v živote a naozaj vôňa z nikoho nespraví lepšie, krajšie a zvodnejšie stvorenie.
Ps: moje naj vône boli také ťažké Alien od Thierry Mugler, Chanel Madmoissele, Kenzo Jungle a pod. )
Áno použivam, neviem si velmi predstaviť vybrat sa von bez parfému, je ale pravda, ze ja som už pár rokov verná jednemu druhu na leto a inému na zimu, inú kozmetiku použivam neutrálnu aby sa to s parfémom nebilo
Nie, neznášam ich, bolí ma z nich hlava.
áno používam, podľa mňa pekný nevtieravý parfém...ale dám si ho len ráno, v práci v kancelárií sa "nesmradím" a vlastne už potom celý deň si ho nedám...takže si myslím, že druhých neobťažujem...snáď 🙂
Aanooo Chanel 5 a je úžasný 😍
používam, decentne, nie polovicu flakónu, že ľudia vystupujú z výťahu o poschodie skôr, lebo pri mne nemôžu vydržať
ano pouzivam a teda o ne/modernosti pouzivania parfemov som este nepocula 🙈
Ano pouzivam kazdy den kedy vychadzam z domu.uz 15 rokov ten isty.ked mam tyzden chripku samozrejme nie...
Jemne streknem krk a zapastia..pouzivala som aj tehotna aj ked bola dcera mala
Myslis parfemy ako vone celkovo ci len parfem a nie toaletnu vodu?
Ja sa vonavkujem aj doma pre svoj pocit.Ale decentne...z domu neodidem bez vone.Ine v lete ine v zime
Mne vacsina smrdi ale moje su starostlivo vybrate takze sa z nich velmi tesim. Inak neman rada vonavu kozmetiku, drogériu.. Aj v domacnosti obcas iba esencialne oleje používam, ziadne osviezovace, sviečky
používam, ale prieberčivo 😀 ťažko som hľadala taký nevtieravý, ale pritom voňavý a svieži. Jeden taký som našla v LR (ale len jeden). Bez deo sa vonku ani nepohnem, lebo v mojom prípade by došlo k Bio parfému 😀
Áno, používam…Už vyše 8 rokov tú istú vôňu, ale od mája som si kúpila konečne inú a milujem ten pocit, keď viem, že voniam parfémom…
To čo je za otázku, či je to moderné...🙈, pre mna normálna vec, mám rada vône a takisto ak niekto pekne vonia...parfemy striedam, ale mám svoje obľúbené, prevažne niche a arabské vône. Ak ich niekto nepoužíva, je to jeho vec, každý je iný... každopádne faux pass je smrdieť 🤐
Používám..
nepouzivam