Pomoc pre suché vlasy

zuzanka2326
25. dec 2024

Zdravím, vie niekto o nejakom prípravku na suché vlasy a proti vypadávaniu vlasov? Už niekoľko rokov mi vypadávajú dennodenne vlasy a vždy keď si ich podstrihnem o pár cm(1-2x do roka), po pár týždňoch sú znova rozštiepene. Farbim si ich 1x za rok a pol, max 1x za 2 roky. Od prírody mám kučerave vlasy, ale za poslednú dobu-cca 2 roky už nie sú také , skôr krepovite. Skušala som aj zmenu šamponu, olejčeky, odvar zo žihľavy, no nič nepomaha. Môže to byť dedičnosťou alebo tým, žeby som mala pravidelne použivať nejaké balzamy? Nefajčim, alkohol takmer nepijem, jem mäso, ryby, zeleninu, ovocie aj mliečne výrobky.

janai1
25. dec 2024

@zuzanka2326 takže nepoužívaš po každom umytí kondicionér či čo si tým chcela povedať, že či máš niečo používať?

Šampóny používaš vhodné na kučeravé vlasy?

isis234
25. dec 2024

skús toto. https://www.notino.sk/kerastase/curl-manifesto-... .... pozri v DM , v 101 drogérie šampon a kondicionér na kučeravé vlasy

nika_val
25. dec 2024

Ahoj tak kučeravé vlasy sú prirodzene vždy suchšie treba mať pri nich pevne stanovenú kompletnú starostlivosť.
Šampón, kondicionér, bezoplachová starostlivosť, olej - pri každom umývaní
A 1krat tyzdenne používať masku na vlasy.

Ďalsi bod je to vypadávanie vlasov. Si si istá že ide o vypadávanie ? Nejde iba o lamanie vlasov ?
Vypadávanie sa rieši iba zvnútra. Všetky tie šampóny sú len marketing.

Ďalšia vec to podstrihávanie. Keď vlas potrebuje podstrihnúť 10cm tak treba odstrihnúť 10cm.
Keď v takomto prípade odstrihneš malo (iba 1-2cm) tak vlas sa bude štiepiť naďalej a rýchlejšie.
Takže ideálne zájsť kadernícke a povedať jej nech sa poriadne pozrie na tvoje vlasy a podľa poškodenia končekov nech sama zhodnotí koľko treba odstrihnúť. Môže to byť kľudne aj viac a až potom iba udržovať to podstrihávanie pravidelne na tých pár cm.

Čo sa týka kozmetiky tak treba hľadať niečo iba hydratačné. A najlepšie bez silikónov, sulfátov, parabenov je to bordel čo zanáša vlasy a vlasovú pokožku.
Ak chceš viac vedieť kľudne napíš a rozpisem sa aj ďalej 🙂

mama_
25. dec 2024

100 % účinné je prestať používať prípravky na vlasy (ani šampón) a umývať si ich menej často, ale stále tak, aby ti to ešte bolo príjemné. Po tomto suché vlasy nehrozia.

kika845
25. dec 2024

Skus umyt vlasy kondicionerom,
vola sa to Cowash,
nedaj sampon, nechaj 5 min posobit, a poriadne vyplachni
Mozes aj obycajnym kondicionerom (ak z drogerie tak najlepsie aby neobsahoval silikony),
alebo su aj konkretne na to tie sa volaju cleansing conditioner

claudaia
25. dec 2024

@zuzanka2326 kučery? Odporúčam pozrite si kozmetiku Nirvel radu Rizos alebo curly naturals. Používame ju aj v kadernictve, nájdete na nirvel.sk a je špeciálne pre kučery, hydratuje ich a zároveň pomáha aby boli pekne zvlnené. Curly naturals neobsahuje silikóny, parabeny a pod ale prírodné zložky. 🙂