Zdravim Prosim vás poradíte mi prečo keď si urobím makeup po niekoľko hodinách sa mi urobia ako keby mapy 😞kde robím chybu
@doris11 používam krem denný potom si dám bázu primer aj zafixujem a keď si dávam makeup hubkou že sa ma vždy navlhčit tak neviem
Skus vymeniť makeup 🙂
spravny krem pod makeup podkladova baza a make up vhodny na tvoju plet ... zafixovat pudrom ak treba alebo sprejom - moze sa stat ze primer-basa si nesadne s makeupom .. ak je jeden na vodnej a drhy olejovej baze
ako pisu baby. hlavne musis mat vsetky produkty vhodne pre tvoj typ pleti.
neviem aky mas typ pleti, ale vseobecne krem pdo makeup by mal byt lahky. jedine ak mas vlemi sucu plet mozes pouzit nieco vyzivnejsie, len pozor nezamienat s dehydrovnou pletou. k lahky krem nestaci, je vhodne podporit osetrenie serami, ktore nie su tak mastne ( teda s vynimkou olejovych ). idealne je nechat produkty vstrebat, pockat aspon 10min. medzity robit nieco ine.
potom podkladova baza tiez podla typu pleti. sucha plet znesie asi aj olejovu, ostatne typy nie. namiesto podkladovej bazy sa da pouzit aj fix sprej. tiez sa moze chvilu pockat.
ak sa plet velmi masti, da sa pred nanesenim makeupu lahko prepudrovat zmatnujucim pudrom - velmi jemnu vrstvu, puder musi byt jemne namlety.
makeup sa moze naniest hubkou a menej je viac. ak treba viac kryt, tak radsej viac kryci makeup v tenkej vrstve. hruba vrstva sa zbytocne velmi posuva. a je tu moznost vrstvenia. ja osobne tiez cakam po naneseni makeupu a plet mi cast z neho vypije, vdaka comu nemusi m tolko potom pudrovat, no samozrejme sa mi trosku poposuva vov raskach, no to si opravim hoci aj prstami.
makeup musi byt vhodny na dany typ pleti, nehovoriac o tom, ze ani makeup vhodny na tvoju plet ti kazdy sediet nemusi. mala som zopar fakt zlych makeupov pre mna, aj ked neboli uplne vhodne pre mna, ale teda aj ine podobneho typu som mala a boli ok. a teda boli tam aj hi-end znacky.
a nasledne naniest puder. puder ma za ulohu fixovat makeup, ma sa vzdy pouzivat. jemne namlety, vrstva podla toho, kolko plet znesie, ak treba zmatnujuci. netriet, trba velky stetec a pritlacat, resp vtlacat puder do makeupu,inak si stetcom poposuvas makeup. ja osobne mam okolo oci a nosa mensi stetec, inde mam obrosky stetec a najlepsi na svete je Jessup z jedneho setu. este som nenasla nahradu ani medzi Hi-end znackami.
amoze sa potom pouzit fix sprej.
robila soms i raz test podkladovych baz a fix sprejov a teda zasadne nic moc neurobili na pleti, hlavne teda nezvysili nijako vydrz makeupu. naniesla som produkt len na 1/2 tvare a porvonavala. a tu je zaver:
bazy
- hydratacne - na hydrataciu sluzi pletovka
- vyhladzujucue su fajn, lebo trosku vyplnia pory, plet je aj hladsia a makeup yvzera lepsie, rovnomernejsie, aj ked na vydrz to nijaky vplyv nemalo.
- zmatnujuce - mala som Benefit a tam bolo viditelne zmatnenie a pretrvalo aj niekolko hodin. nebolo nijak extremne,a le bolo viditelne.
- fix sprej - nic neurobil a to som mala UD legendarny fixsprej a tiez MAC. jedine co sa mi paci na fix sprejoch, ale toto splni aj termalna voda, ci nieco podobne, ze mi zvlhci puder a viac prepoji s makeupom.
@majamat dakujem veľmi pekne 🤗
Dávaš si podkladová bázu? Máš vhodný makeup? Môže sa stat že ti proste nebude sedieť na tvoju pleť.