Pleťový krém denný/nočný pre 35-ročnú s problematickou pleťou

29. jan 2024

ahojte, poraďte prosím značku/krém denný/nočný na problematickú pleť s občasnými vyrážkami, vek 35.
mám pocit, že kombinácia “problematická pleť, prvé vrásky” neexistuje

123369
29. jan 2024

Asi máš pravdu, neexistuje. Ale vieš si to vyskladať so serami. Za mňa na problematickú pleť LA roche posay. Ale tiež mám už 37 a jeden krém to proste nespraví. Určite treba sérum s kyselinou hyalurónovou, vit.C , retinol . A ešte na problematickú pleť BHA kyselina( čierne bodky)a AhA kyselina. No a ráno okrem krému faktor 30+,50+

autor
29. jan 2024

@123369 prosim ta a ten retinol - to je na vrasky ci na problemat. plet? v tomto som si nejak nie ista.
mas pravdu, bude to chciet nejaku kombinaciu.
momentalne mam doma kremy s niacinamidom, retinolove, a aj serum bha/aha, vsetko z dmky.
to serum si davam vynimocne, kedze aj dost presusi,

autor
29. jan 2024

@123369 presnejšie mám: Catrice sérum nočné bha 2%/aha 2% ( toto pouzivam velmi výnimočne, najma v case ked mam ms a vyrazky teda )
potom mam retinolove serum a krem ocny (to si davam na noc, zn. neutrogena) a ako denne pouzivam niacinamid krem.
ten niacinamid (balea) pouzivam obcas aj na noc namiesto retinol sera)

enoula
29. jan 2024

Bakuchiol serum kazdy den od kvitok je super, aj na prve vrasky, aj proti vyrazkam, aj premasti tak akurát
https://kvitok.sk/produkt/pletove-serum-bakuchi...
A krém potom napr od eubos
https://taargeta.sk/produkt/denny-krem-s-uv-och...

autor
29. jan 2024

@enoula bakuchiol som vyskusala, tiez balea, v kombinacii s retinolom, toto.
ale tusim mi to nesadlo, akoby mi to este viac upchalo pory. neviem. skusim to v case mimo menzesu

gleep1
29. jan 2024

Aha Bha 2 krat týždenne
Niacinamid sérum (za mňa naj b bomb od geek and gorgeous)
Vitamín C sérum (za mňa naj the ordinary vitamin c sérum plus HA spheres)
Opaľovací krém SPF 50 (za mňa naj la roche posay anthelios UV mune 400)
Na noc retinoid podľa mňa naj granactive retinoid od the ordinarya ale retinoid nefunguje na vyrážky tak dobre takže ak chces kombo Vyrážky a vrásky tak retinol v nejakej účinnej koncentrácii ktorá nedráždi tvoju pleť.
A retinol je kombo vrásky aj vyrážky, to isté Niacinamid. Ja mam na tvári Vyrazky len keď používam nekvaitnu kozmetiku.. A tu tvoju by som si ja teda nekupila...ale tak isto strava, ak nemáš omega 3 nebudeš mať peknú pleť, tak si kúp nejaký rybí olej alebo co, nefajči...

Všetko čo som napísala nájdeš na natureal.

Byt tebou by som si vôbec nedávala to aha Bha ako nočne sérum, že ťa to vysušuje sa potom nečudujem, ved to sú Kyseliny, kto chxe mat pre boha na sebe Kyseliny celú noc, nechápem ako niečo také môžu vôbec vyrobiť, kúp si od the ordinary ako 15 minútovú masku, ja mam po tom vždy pleť jemnú a vlacnu a nie suchu.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
29. jan 2024

@gleep1 napisala som, ze to nocne serum pouzivam velmi vynimocne.
ja mam vyrazky len v case menzesu, s kozmetikou to u mna nesuvisi a ani nemam peniaze na 50€ kremy.
balea mi vyhovuje, hlavne ta nova rada, len to neviem uplne vyskladat, co je na co.
este mam vo vyhlade toto serum

gleep1
29. jan 2024

Nič z toho co som napisala nestojí 50€ ale ok..

autor
29. jan 2024

@gleep1 tak skusim vyradit tie kyseliny a namiesto
nich nejake jemnejsie serum.
uvidim no. vdaka

gleep1
29. jan 2024

Tie kyseliny sú dobré, tak isto kombo na Vrásky aj vyrážky kedy bojujú proti obom ale nie také co budeš mat na sebe celú noc, kúp si to ako pár minútovú masku a na noc si daj Nejaky krém, ten bakuchiol je tiež fajn, používaj každé ráno SPF, nič lepšie a účinnejšie na pleť na dlhodobý boj proti vráskam nie je, to je základ, do konca života

deedol
29. jan 2024

@gleep1 dala dobre tipy. Pozri stranku geek and gorgeous a skus si vyskladat rutinu. Ja mam skoro vsetko od nich a podobnu pokozku aj vek ako ty. B blmb, c, retinol mam od nich, kyseliny na obcasne pouzitie tiez. Spf v zime mastnejsie, v lete spominany lrp 400, na noc ako krem cicaplast od lrp.

gleep1
29. jan 2024

https://www.businessinsider.com/woman-sunscreen...
Foto ženy co používala SPF na pleť ale nie na krk..ze by si mala predstavu..

autor
30. jan 2024

@gleep1 spf pouzivam

saxana000
30. jan 2024

Astrid Aqua biotic.nabodou som ho objavila v stojane so zlavami.a iny uz by som nechcela..

letmebe8
30. jan 2024

Ja mám ten istý problém. Skúšala som už naozaj všetko a naj je pre mňa balea z dm-ky - denný, nočný a aj očný. Potom od avonu Hydratačný denný krém pre citlivú pleť s OF20 - 50 ml a aj pleťová maska - Čistiaca pleťová maska s minerálmi z Mŕtveho mora, z dmky aj také vitamín C kapsule na tvár a chemický peeling tiež z dm a aj olejový peeling, robím si doma pleťovú masku z kávy a olivového oleja a aj živočíšne uhlie a olivový olej. A este jeden krem je super od Just - Appenzellský bylinný krém.... na tvári si dávam záležať, inak by som vyzerala hrozne ☹

lenicka999
30. jan 2024

Ja si myslím že máš dobré kombo na tvoje problémy - retinol+niacinamid+AHA+BHA. To sú presne veci na vyrážky a akné. Skús sa pozrieť aj na stravu či tam nebude problém? Ješ vyvážene? Veľa zeleniny, málo sladkostí atď. Plus skús si ozdraviť črevnú flóru. Probiotiká, fermentované veci, vývar z kostí.

123369
30. jan 2024

Retinol je aj na vrásky,aj vyrážky dokonca aj na pigmentové škvrny,je veľmi dobrý.
Bude to chcieť vyskladať rutinu, ktorú budeš pravidelne dodržiavať.
Ja si ráno dám sérum s vit c. a kyselinu hyalurónovou, večer zasa sérum niacinamid,kys. hyalurónovou,to striedam s tetinolom a ešte ďalší deň AhA/ bha a tak stále dookola.

panda21
30. jan 2024

Základ hoci akej rutiny je ráno - umyť vodou, hydratacny toner popripadne aj essencia, sérum hydratačné, spf50 či je zima, prsi, sneží.
Večer - dvojfázové čistenie (olej+gel), toner, essencia, aktíva (najlepšie retinAl, nie retinOl to je slabé), 1x týždenne nejaká kyselina, krém.
Na akné pomáha retinal aj kyseliny (najviac bha). Na vrásky retinal a hydratácia.

sojorez
30. jan 2024

Pouzivam niacinamid/aha peeling bale, kyselinu hyalur. nivea a astrid mandlovy krem, cistiace od mixy na problemat.plet.

monuliak9
30. jan 2024

Kúp si niečo z korejskej kozmetiky , musíš skúsiť čo sadne ale viacmenej všetko vyrabaju kvalitné a nekomedogenne ( netreba ti nejaké drogerkove bludy čo ti zapchaju póry po otvorení krabicky už) . Retinol, s mierou samozrejme, niacinamid a hlavne a základ je vždy pravidelne čistenie pleti dvakrát denne tiež s vhodnym pripravkom, ale to si musíš odskusat čo ti sadne. Tonikum je tiež super. Pleť má byť čistá a až tak prijíma starostlivosť🙂 drzim palceky