Pánske alebo dámske žiletky?

13. dec 2023

Na internete som čítala, že pánske žiletky sú lepšie ako dámske. Je to pravda? Rozmýšľam, či si ich neskúsim kúpiť. Máte s tým niektorá skúsenosti? Asi potom k tomu treba aj pánsku penu na holenie?

rebrambora
13. dec 2023

Podla tvojich kriterii zalezi. Medzi damskymi je vacsi vyber, kadejake aromy, mydielka, farby, tvary... Za mna su ale najlepsie tie, kde si vies menit cepel. Treba sa s tym ale naucit. Napriklad od Gillette pojdes do drogerie a strieborna panska je lacnejsia ako rose gold damska, pritom su rovnake. Peny takisto, cize aj cena tu hra rolu.

syslik81
13. dec 2023

penu nepouzivam a z\iletky mam panske vzdy -podla mna vydrzia dlhsie a aj lepsie oholia... mozno i to namyslam neviem ale vyhovuju mi

miggy
13. dec 2023

Aj ja mám pánske Gillette a tiež mám pocit, že oholia lepšie. Penu nepoužívam.

egonsk
13. dec 2023

Cisto teoreticky by panske ziletky mali mat pevnejsie ostrie, lebo ako sama vies, chlapske chlpy su vacsinou podstatne tvrdsie ako tie zenske. Kedysi som kupoval Gilette, ale odkedy ich sem vozia z polska (akoze so zelenym aloe pasikom), ich kvalita vyrazne klesla a tak som presedlal na wilkinson. Ale uz sa par rokov neholim, iba urcite partie udrziavam 🙂

btus
13. dec 2023

ja používam pánske žiletky. A penu tú, ktorú má práve manžel kúpenú. Ale väčšinou my stačí namydlená špongia so sprchovým.

mandzula
13. dec 2023

Ziletky su jednym z produktov, kde sa zaraba na zenskom variante toho isteho, co je urcene pre muzov. Vzdy si kupujem tie panske - lacnejsie.
A uplne najlepsou penou na holenie je pre mna intimny gel.

michaela329
13. dec 2023

Kupujem panske, lebo robia rovnaku sluzbu za menej penazi ‐ pink taxes.

saxana000
13. dec 2023

Ja uz roky rokuce len jednorazovky a zasadne nasucho..

diaszoky
13. dec 2023

Urxite ja pouzivam iba tie pre muzov z lidl

lucijalucy
13. dec 2023

Používam len balea pánske 5 čepielkové žiletky. A nemám najmenší problém. Vydržia dlho, nemám po nich žiadne zarastajúce chĺpky ani podráždenie. Penu alebo gél používam akýkoľvek ktorý mi vonia.

diewcatqoo
13. dec 2023

Pouzivam panske Gillette a namiesto peny pouzivam gel na intimnu hygienu.

autor
13. dec 2023

To som teda prekvapená, že koľko z vás nepoužíva penu. To aj podpazušie a tam dole bez peny? Tam by som to nedala. A čo sa týka nôh tak lýtka a oblasť kolien to dám s penou na menej ťahov ako bez. Jedine stehná by som zvládla len so sprcháčom alebo nasucho. Ale zo zvyku sa holím iba výlučne s použitím peny na holenie. :D Možno tie pánske to naozaj zvládnu aj bez peny.

h2
13. dec 2023

Používam len pánske žiletky, sú jednoznačne lepšie. Penu na holenie nepoužívam, stačí sprchový gél. Nasucho, alebo len s vodou nikdy.

svokrinjazykmonika
13. dec 2023

Ja používam na holenie detské mydlo. A teda idem podľa komentárov skúsiť pánske žiletky 👌

zuzanka.zuzu
13. dec 2023

autorka - tiež som v živote nepoužila penu na holenie, úplne sa mi hnusi predstava aplikovať si niečo medzi nohy čo by ma mohlo štipať, svrbiet, dráždiť... len s vodou a s ostrou žiletkou, do minúty mám hotovo.

jablkovastrudla
13. dec 2023

tiez pouzivam panske ziletky, mam nejaky gillette strojcek s otocnou hlavou a vydrzi dlhsie ako damske gillette co som pouzivala. penu ani gel nepouzivam, iba sprchovy gel

pralinka25
13. dec 2023

tiez pouzivam len panske ziletky. damske som nikdy ani nekupila (kvoli cene) a tiez pouzivam gel s ktorym sa bezne umyvam ziadnu penu.

autor
13. dec 2023

Pôvodne som plánovala oholiť sa zajtra alebo pozajtra. Akurát som pred chvíľou vyskúšala pokosiť porast len za pomoci dámskej žiletky a sprcháču. Začalo to fajn, vrchná časť nôh išla úplne v pohode. Spodná časť nôh išla o dosť horšie. Podpazušie a tam dole mi to išlo za pomoci sprcháča dosť ťažko. Takže u mňa naozaj len s penou. Vďaka radám pánske žiletky určite vyskúšam.

vkatush
13. dec 2023

Ja na intímne tie drahé Gillette Venusky 5 čepeľové a na nohy/podpazušie buď jednorazové 5 čepeľ alebo dlho som pánske používala (podľa toho, ktoré mám doma). Ale vždy 5č.

A penu som prestala používať asi pred pol rokom, začala som taký olej na holenie Balea z DMky. Kamoška odporúčala a keď som vyskúšala, odvtedy penu nechcem 😁