Dobrý deň, chcela by som sa spýtať či má niekto z vás podobnú skúsenosť. Pol roka po pôrode som začala mat problém so suchou pokožkou hlavy a lupinami. Niekoľko mesiacov som skúšala rôzne šampóny až mi kadernička poradila eucerin. Ten som používala 3 mesiace a všetko bolo v poriadku. Medzitým som sa objednala aj ku kožnej lenže termín vychadza až v auguste a teraz sa lupiny objavili znova. Podotýkam, že som nič nezmenila. Stále používam ten šampón, ani raz som si hlavu neumyla s iným samponom. Má niekto skúsenosť s tým, že sa mu pri používaní šampónu proti lupinam potom znova objavili lupiny?
Ďakujem 🙂
@vanilkovazmrzka Nie, zabudla som napísať, že vôbec nič som nezmenila.
Jasne, že to môže byť aj ked používaš ten istý šampón. Ja mám tiež suché lupiny, ktoré podľa Dr.sú seboroicka dermatitída a tá sa mi opätovne vracia podľa obdobia. Sú obdobia, keď je všetko ok a potom, keď mám lupiny. Vtedy používam špeciálne šampóny z lekárne .
@bubla01 skus šampon Linola 🙂 je trosku lacnejší. Mne sa tak vrátili lupiny tiež ale s linolou som zatiaľ spokojný a používam ju už asi rok.
@bubla01 ja mám roky suché vlasy + lupiny. Z vlastnej skúsenosti: moje vlasy a pokožka hlavy si zvykli na šampón, účinok teda minul cieľ a približne každé 3 mesiace musím meniť šampón. Teraz používam obyčajný šampón proti lupinam z Lidl + arganová výživná maska na vlasy a je to v pohode, svrbenie, lupiny, suché vlasy nateraz riešiť nemusím 😉
@tanyja tak nakoniec som bola aj u kožnej a predpísali mi šampón ale po čase zasa prestal akoby účinkovať a lupiny sú späť….mám pocit že to budem mat podobne ako ty a preto som sa chcela spýtať či keď si menila šampón zasa za druhý či si sa dakedy vracala aj k takému čo si už použila dávnejšie a znova zasa pomohol.
Stravovacie navyky si nezmenila? To neni len o sampone…