Odstraňovanie chlpov z uší a nosa

thirstymonk
9. máj 2024

Čauko. Existuje nejaký iný spôsob, ako odstraňovať chlpy z nosa a z uši? Mal som niekedy takú mašinku, bolo to jak holiaci strojček, normálne na AA baterku. Ono sa tam niečo točilo a celkom dobre to sekalo, ale malo to dve chyby
1. Pokazilo sa mi to. To nie je až taký problém, lebo nová mašina stojí das 6€, alebo nejak tak, čiže nič hrozné.
2. V nose som s tým nemohol. Strašne ma to šteklilo a bralo do kýchania, nedalo sa proste. Uši v pohode.

Existuje nejaký iný spôsob? Alebo ako zabezpečiť, aby to nešteklilo v nose? :D

babulkomale
9. máj 2024

@thirstymonk moj muz si to trha pinzetou. V usiach nema, je mlady 😃

thirstymonk
autor
9. máj 2024

@babulkomale Ja mam v ušiach hádam od trinastich. Ale zas je pravda, že som mal 14 a už mi cigy a chlast predavali jedna baseň, bo už som bol taky fuzaty chlpaty :D
Pinzetou z nosa? A to si vie trafiť sám? Možno by som skusil

mk1111111111
9. máj 2024

Mne povedal nosno krcny, ze pinzetou nie, vraj je to to najhorsie, co sa da. Ma sa to strihat strojcekom.

rozculena
9. máj 2024

voskom

babulkomale
9. máj 2024

@mk1111111111 nevies kvoli comu? Ked pojdem k svojmu, spytam sa, len ci nevies.

mk1111111111
9. máj 2024

@babulkomale zhruba toto hovoril

chĺpky v nose pôsobia ako fyzická bariéra. Zachytávajú peľ, prach a iné dráždivé látky. Bránia tiež alergénom dostať sa do nosných dierok a poškodiť hrdlo a pľúca. Malý hmyz pri nich nemá šancu, pretože po ich narušení sa telo bráni kýchnutím, čo votrelcom zabráni, dostať sa ďalej. Tiež zvlhčujú vzduch a dýchanie je pre pľúca tým pádom príjemnejšie. Ich odstraňovanie v lepších prípadoch môže spôsobiť bolestivé zarastanie, začervenanie alebo podráždenie. Otolaryngologička vysvetľuje, prečo by ste nemali proti zdanlivému problému bojovať. Podľa doktorky medzi najhoršie spôsoby zbavovania sa chĺpkov patria vytrhávanie a depilácia. V oboch prípadoch totiž hrozí infekcia. "Depilácia voskom narúša kožnú bariéru tým, že vytvára otvory, ktorými sa baktérie dostávajú do hlbších tkanív,“ vysvetlila. Okrem popálenia horúcim voskom často dochádza po vytrhnutí k zarastaniu chĺpkov. "Keďže vosk vytrháva chĺpok za korienky, musí si opäť nájsť cestu von cez vonkajšiu vrstvu kože," upozorňuje doktorka. Postupne problém môže prerásť až do zápalu nosovej priehradky. Ide o zdravotný problém, kedy vnútro nosa zasiahne stafylokoková infekcia spôsobená baktériou Staphylococcus. Medzi príznaky patria začervenanie vo vnútri alebo zvonka nosovej dierky, hrčka podobná pupienku pri korienku, chrasta okolo nosovej dierky alebo boľavý vred.

babulkomale
9. máj 2024

@mk1111111111 super, vďaka 👍

thirstymonk
autor
10. máj 2024

@mk1111111111 Fuh, no tak jasne, že z fyziologického hľadiska je super mať chlpatý nos aj uši. Ale je to nepekné a nepríjemné. Tzn. keď sa idem vysmrkať, tak mi tam tie chlpy zavadzaju, šteklia v nose. No nie je to proste príjemné.
Tak preto ich chcem dať preč

mk1111111111
10. máj 2024

@thirstymonk ved si kup ten zastrihabaci strojcek, samozrejme, nie za 6 eur, lebo, to sa ani nemozes cudovat, ze to nefunguje

thirstymonk
autor
10. máj 2024

@mk1111111111 Ale však on fungoval, len sa nedalo vydržať to šteklenie v nose :D

mk1111111111
10. máj 2024

@thirstymonk pre krasu sa trpi 🤣

thirstymonk
autor
10. máj 2024

@mk1111111111 Joj, v porovnani s voskovymi pasmi, alebo laserom je toto ešte gombička :D