Zdravim dievcata. Obraciam sa tu s prosbou o radu. Nemam nazvys peniaze, tak hladam pomoc aspon tu. Moja plet po druhom porode uplne ochabla. Snazim sa o nu viac starat, ale akosi bez uspechu. Najde sa tu nejaka kozmeticka, ktora by mi dala radu ake produkty zacat pouzivat? Alebo aspon co to s tou pletou vlastne mam 🤷 je povadnuta a ked si k pleti prilozim ruku, tak sa mi tvoria hlboke ryhy. Za kazdu radu dakujem.
@01nella neviem ci fajčíš ale ak áno to je úplny zabijak pleti
Ako základ: čistiaci gél, sérum, hydratačný krém, a nakoniec spf50...SPF je najdôležitejši anti-age krém
Vyradiť fajčenie, alkohol, opaľovanie
@karolina2121
V žiadnom prípade neobhajujem fajčenie a jeho účinky na celkové zdravie a kondíciu, ale moja teta fajčila od 18 ako komín a bez cigarety by si ju videla asi len v nemocnici a v kostole. A prvé vrásky, tie naozaj viditeľné, sa jej urobili pred 60tkou 🙈
Babka (jej mama) tiež na pleti starla veľmi pomaličky a nenápadne a na svoj vek nevyzerala ani v čase smrti. Takže aj tá genetická lotéria stojí za zmienku. Keď niekto nemá dobré gény, môže sa postaviť aj na hlavu a neporazí to.
@01nella z fotky vyzerá, že máš extrémne dehydrovanú pleť. Preto vyzerá tak ochabnuto a pokrčene.
@michaela789 asi tak no..
@michaela789 presne tak, gény sú veľmi dôležité, povedala by som, že 99% sú gény a to ostatné starostlivosť o pleť.Ja mám 50 rokov, fajčím od 17-tich a zatiaľ nemám ani jednu vrásku.Moja babička sa dožila 104 rokov a bola to veľmi pekná žena, ktorá mala minimum vrások a moja mama je na tom podobne.Týmto nechcem zavrhovať starostlivosť o pleť, povedala by som, že najdôežitejšia je hydratácia, či už je pleť suchá, alebo mastná, hydratovať je základ.Ale žiadny krém nespraví zázrak,keď je pleť ochabnutá s vráskami.Prvé vrásky môže dobrá starostlivosť trochu zmierniť,no zázrak krémy nespravia.Potom jedine lifting, čítala som aj dobré recenzie na tvárovú gymnastiku...
Dakujem dievcence. A viete aj poradit nieco na zmiesanu plet? Pouzivam tonery aj esencie hada labo s kyselino hyaluronovou, toner pyunkang yull a na to cerave modre. Zrejme stale malo 🤷 ale u mna je plet rano celkom fajn, po prebudeni nevypada tak ako po par hodinach. Akoby ta voda zo mna vyprchala a neviem ju tam udrzat 😒
@01nella používaš aj nejaké séra? kľudne pridaj aj to ešte k tvojej rutine.Ja by som používala aj nejaký exfoliant,nech pekne odstraňuje odumreté bunky,a retinal na vrásky 2-3 x do týždňa.
Plus s kórejskej kozmetiky, majú nočné masky,je to ako krém, alebo gél a dáš si to na nočný krém,a to by ti malo udržať všetko v pleti celú noc ( vlhkosť) . A ešte platenné masky, tiež s kórejskej👌
Mne pomohla korejska kozmetika, vacsina znaciek je cenovo dostupna. Zarad retinol, bakuchiol, vit. C, peptidy a ceramidy. A tvarova joga na spevnenie, je snad jediny efektivny sposob, dnes je uz vela lektoriek, ktore sa tomu venuju, mozes si predplatit kanal na you tube, kde mas krok po kroku vysvetlene co a ako funguje. Kanal, ktory sledujem, ma stoji cca 7 €, takze urcite lacnejsie, ako zbytocne predrazene kremy
Pijes dost tekutin cez den? Bakuchiol od kvitok je vyborne serum, kazdy vecer pouzivat .
https://kvitok.sk/produkt/pletove-serum-bakuchi...
Na rano eubos hyaluron (staci trosku dat a vydrzi mega dlho teda)
https://www.notino.sk/eubos/hyaluron-ochranny-k...
Alebo
https://www.notino.sk/eubos/hyaluron-high-inten...
@01nella Rozumiem pleti. Toto je extrém. Ja som po pôrode 27 rokov a moja pleť je luxus. Nepíšem Ti preto, že sa chválim. Práve len chcem upriamiť, že toto je fakt dosť a podotýkam, že ošetrením pleti rozumiem🙂 Peptidový sprej, peptidový krém a veľa vody. Ja pracujem s Larens. Top. Jediná kozmeceutika s lipozomálny kolagénom na svete. Topka.
@belaaaaaaaaa môžeš mi prosím do ip poslať cenník a názov toho najúžasnejšieho výrobku? Dik
Dostatok tekutin, retinol, guasha.
Dakujem dievcence, aspon viem na co sa mam konecne zamerat. Nebola som si ista stavom a tak som si na plet capala rozne produkty a len sa mi to zmolkovalo a nic z toho. Tak skusim to minimalizovat a maximalizovat hydrataciu. Az potom postupne zaradit ostatne. Nakupila som si latkove masky, tak snad sa to zlepsi 🤞
Vraj kazdym porodom zena zostarne minimalne o 2 roky, co sa tyka biologického veku. Kozmetikou nenapravis nic ,no moze ti pomoct v tom, ze proces starnutia spomalis. Na ochabnute casti jedine botox, vyplne a po 50- tke lifting.