Neznalá v móde

milena__
18. mar 2023

Dobrý deň, som z inej planéty :(. Napriek tomu, že mám 43 rokov, ani len netuším ako na to, keď sa chcem normálne pekne obliecť, nosím len rifle a tričká a svetre zo secondhandu (a v práci nosím pracovný odev, tak sa ani nepotrebujem pekne obliekať nikdy). Chystám sa súkromne na vzdelávaciu akciu, kde bude drvivá väčšina mužov a chcem sa obyčajne pekne žensky nevyzývavo obliecť. Ale ani netuším čo robiť. Ak si aj dačo vygúglim (šaty pre štyridsiatničky a pod.), netuším kde v ktorom obchode by to mali (online bez skúšania si odmietam kupovať). Potrebujem šaty alebo sukňu a blúzku, nepriehľadné pančuchy a topánky, v ktorých vie chodiť každá (aj taká, ktorá nikdy nemala ani len troška zvýšené opätky). Bude to koncom marca, takže to musí vyhovovať aj "teplotne". Existuje pre mňa nádej? Ďakujem za tipy a rady, kde začať.

martinkatinka
18. mar 2023

Aj v second hande najdes paradne a moderne saty. Alebo namiesto triciek si kup nejake bluzky k rifliam a sako. A topanky kludne aj nizke pohodlné.

gabika0825
18. mar 2023

@milena__ ak máš Instagram, je tam mnoho profilov ktoré sa venujú móde kľudne aj nejaké eshopy, ktoré tam majú profil a vieš si čerpať inšpiráciu. Dobrá aplikácia je aj Pinterest. Zadáš si inspiracia oblecenie a nájde ti milión výsledkov. Nikto tá nenúti objednávať cez internet. Dobrý obchod na toto je inak reserved, neviem či máš v okoli, oni majú aj take formalnejsie oblecenie a aj voľnočasové. Ja si tam vždy nakúpim keď potrebujem na nejaký meeting pracovny alebo niekam idem na sluzobku a potrebujem byt formalnejsie oblečená, no nechcem stále nosiť to iste čo mám v skrini tak tam vždy nájdem niečo. Dobre je aj HMko, tam majú tiež oddelenie s takým business oblecenim, pančuchy chod kúpiť do beponu, tam majú kvalitne a pekne, predavačky ti aj poradia. V Zare majú zas pekne saka alebo aj kostými. Tieto 3 obchody by som skúsila určite a niečo najdes

gabika0825
18. mar 2023

Inak čo sa týka topánok tak pekne majú v CCC a teraz tam majú aj zľavy ☺️

milena__
autor
18. mar 2023

ďakujem za tipy na konkrétne obchody

jan510
18. mar 2023

mna by zaujimalo co za akcia to bude? Ja mam 40 a obliekam sa vacsinou saty a sukne. Vobec sa nelimitujem vekom a zas davam si pozor aby som nenosila extra mini. Pekne veci maju aj v beznych obchodoch Reserved, Sinsay, HM, Zara a pod. Teraz ked si das eshopy uz je modelka doladena na cely outfit. Rada mam aj Mohito, tam su pekne kusky a celkom mi pride aj kvalita ok. Topanky jedine Tamaris a Hogl dokazem zniest cely den na nohach a opatkoch. Su celkom pohodlne

milena__
autor
18. mar 2023

vedeli by ste mi poslať prosím linky na konkrétne kusy z eshopov, ktoré majú aj kamenné predajne a na úplne všetky komponenty oblečenia až po topánky? V najhoršom si to vytlačím a pôjdem s tým do obchodu, síce je to na smiech, ale aspoň budem mať vodítko.

milena__
autor
18. mar 2023

@jan510 modelka má topánky s vysokými opätkami :(

jan510
18. mar 2023

@milena__ pozri si eshopy tam to maju nahodene . Tamaris zvladnes stredny opatok. Alebo hladaj podobne na nizkom

summer23456
18. mar 2023

Teraz napr.mali u nás v Humane novú kolekciu s plno krásnych siat okolo 10€, tak skús kuknúť aj tam...

lamonita
18. mar 2023

K rifliam sako a pekne topky na nízkom opätku. Akurát rifle by som si nedavala roztrhané... podľa mňa ale také sako skus Orsay. Tiež nevieme rozpočet a ani typ postavy takže ťažko konkrétne linky posielať

ckocka
18. mar 2023

Obliecť sa striktne podľa návrhu niekoho kto ťa nikdy nevidel je tiež z inej planéty.
Ak sama nevieš posúdiť čo ti sedí vezmi na nákup kamarátku a skúšaj a skúšaj.

ema22270
18. mar 2023

V ozete maju teraz pekne saty - od Mirky Dobis
Ale cenovo je to asi okolo 130e
Take pekne cierne.

beata_k
18. mar 2023

@milena__ https://supervizaz.sk/comu-sa-vyhnut-po-40-tke/
Skus precitat, mozno sa inspirujes.

milena__
autor
18. mar 2023

@beata_k diky, len problém je, že články tohto typu sú pre tie, ktoré vedia aspoň základy. Ja neviem ani minimum toho čo treba skombinovať, tak rada, že to nemám prekombinovať je vesmírne vzdialená. Ale samozrejme ďakujem za každú snahu.

zltamyska
18. mar 2023

Skús pridať fotku postavy, veľkosť oblečenia a budget, určite dostaneš konkrétnejšie rady

milena__
autor
18. mar 2023

163cm, 53kg, budget neviem, dá sa aj do 100eur? ak nie, tak nech je viac. takto stačí?

beataxxx
18. mar 2023

V ktorom meste byvas?Podla toho sa Ti da lepsie poradit

zltamyska
18. mar 2023

Takýto štýl sa ti páči? To len veľmi na rýchlo, aby sme sa vedeli od niečoho odpichnúť, že čo sa ti páči.
Šaty
https://www2.hm.com/sk_sk/productpage.112912300...
Svetrík
https://www2.hm.com/sk_sk/productpage.113076200...
Topánky
https://ccc.eu/sk/damske/topanky/clenkove-topan...

beata_k
18. mar 2023

@milena__ Napriklad takto som myslela, ze tvoj styl upravit na nieco take. Sice su tam rifle, ale vymenit volne tricko za trochu viac tvarovane na postavu, mikinu za svetrik/sako, tenisky za topanky a kabelku k tomu.

milena__
autor
18. mar 2023

výstrihu sa bojím, presnejšie, to nechcem. Ale presne takto som si predstavovala pomoc. Ak ešte máš nejaké tipy, moc by ma to potešilo. A tie šaty nie sú moc tenké na koniec marca? A čo sa dáva pod to, aby sa sukňa nelepila na pančušky (určite chcem nepriehľadné pančušky - dúfam, že také je)

milena__
autor
18. mar 2023

@beata_k rifle fakt nie, ale ďakujem pekne za snahu

beata_k
18. mar 2023

@milena__ Mozno do buducna 😉

zltamyska
19. mar 2023

@milena__ ťažko posúdiť z fotky ale často majú šaty už všitú takú podšívku. Za mňa vyzerajú na koniec marca v pohode.

jan510
19. mar 2023

@milena__ a co je to za akciu na ktoru ides? Lebo aj to zalezi co si obliect