Nemáte strach používať dekoratívnu kozmetiku ?

7. júl 2022

Ahojte.
Používate dekorativnu kozmetiku beznych znaciek, alebo preferujete prirodnu ? Ja pouzivam skor prirodnu co sa tyka starostlivosti o telo a plet, no na licenie používam znacky ci uz lacnejsie, alebo aj drahsie, no tie zlozenia ani tam nie su ukazkove..
Vsimate si zlozenie?
Vraj v ruzi je plno olova, ortuti a neviem este akych 💩, no nelicit sa vobec a nikdy si velmi predstavit neviem.
Ako to mate vy ?

sszuzu8
7. júl 2022

Neriešim to 🤷‍♀️ kým nemám alergiu je mi jedno z čoho to je

lejusinka
7. júl 2022

Ja pouzivam strikne len netoxicku kozmetiku a uprimne mam uz fobiu z beznej kozmetiky 🙈

autor
7. júl 2022

@lejusinka aka to je znacka prosim ?

bimbambom
7. júl 2022

Napr rúže Fraela neobsahujú olovo 🙂
A áno všímam si zloženie , čo sa dá mám prírodné , je to iba o prioritách a pohodlí , o ničom inom ....

barborachors
7. júl 2022

predstav si ze aj vzduch, co dychas je plny chemie a plynov z aut a nechci vediet, co je v potravinach, co kupujes. takisto v obleceni co nosis su plasty a takisto aj to kura co si das je plne antibiotik. Chemia je vsade, nezbavis sa toho a kozmetika je asi to najmenej, co by ma trapilo 🙈

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
7. júl 2022

@barborachors presne to som si aj aj povedala. Aj ked sa snazim jest zdravo aj tu bio zeleninu musia predsa nejako osetrovat, postrekovat, a presne, dnes clovek ani nevie co vsetko nedopatrenim zje, vypije, vdychne..

marca12
7. júl 2022

@barborachors ved prave,ze vsade okolo nas je chemia,tak to treba eliminovat ako sa da.

marca12
7. júl 2022

Pouzivam co najmenej kozmetiky napr.telo kremujem velmi malo takisto ani ruky si nekremujem.

janinka007
7. júl 2022

Neriešte sprostosti a žite. To, ze sa budete stresovať pre každú blbosť, čo na seba napatlate je horšie, ako keď ju použijete. Zamerajte sa na stravu, používajte prvotné suroviny, čo najmenej priemyselne spracované. A ja osobne nedám dopustiť na korejsku kozmetiku. Používam roky a je to vidno.

viestta
7. júl 2022

Co používaš kozmetiku co pamätá cisára Nera? Tam by som ortutovu rumelku, olovenu belobu očakávala. Ale dnes sú tieto materie pridrahé na to aby sa používali do maľovatok.

bimbambom
7. júl 2022

@viestta ojojoooooooj , by si sa divila .....

summer23456
7. júl 2022

@janinka007 akú značku používaš? A používaš či všetko? Krémy, séra...?

viestta
7. júl 2022

@bimbambom určite je kilo olovené beloby drahšie ako kaolin. Tak na čo by ju tam rvali? Červené syntetické farbivá sú lacnejsie ako ortutovu ruda. Aj ten blbý chlorid zeleznaty je lacnejší a farebne stalejsi

janinka007
7. júl 2022

@summer23456 všetko, čo používajú v ich rutine, rannej, večernej. Mam mrte prípravkov a krémov, ktoré používam podľa stavu pokožky, ročného obdobia.

lenik98
7. júl 2022

Toto som nikdy neriesila. No urcite treba davat pozor a vsimat si znaky alergii alebo "nesadnutia" kozmetiky. V poslednej dobe pouzivam neparfumovanu kozmetiku alebo s minimom parfumov a to mi dost vyhovuje. Nikdy by som to nepovedala 🙂

dobromila
7. júl 2022

Ja sa nelíčim, nemám takú potrebu a zrejme som na to aj lenivá a ešte aj ušetrím. Má to samé výhody. Moje sebavedomie nestúpa s množstvom farbičiek na ksichte. Ani vlasy si nefarbím a ani neplánujem.

lindusss2016
7. júl 2022

Tak ale logicky, cim menej s.aciek do seba pchas, tym lepsie pre telo. Ja som sa kedysi bezne licila, sice telovu kozmetiku som pouzivala prirodnu uz davno, ale sminky som mala klasicke a ked som otehotnela, som si povedala, ze to uz na seba nebudem patlat. A je to tu, uz takmer 7 rokov sa nelicim 😃 max 2-3 do roka si dam spiralu. Ruz si uz dlhsie planujem vyrobit sama cisto prirodny, mam vsetky ingrediencie, uz sa len k tomu dostat.

wanda12
8. júl 2022

@janinka007 aku kozmetiku prosim použivaš ?

zuzinabila
8. júl 2022

Pokial nie si odbornicka v chemii,tak zlozenie asi uplne presne nepochopis.na instagrame je jeden super profil s nazvom skumavka,je to slovenska vedkyna.a tato zena vysvetluje aj mnohe myty ake koluju o roznych latkach.by si sa čudovala,comu vsetkemu ludia veria..napr.taky kolagen co dnes propaguju mnohe celebritky😀skus pozriet ten profil ...myslim ze podpbne to bude s tou ortutou v kozmetike

beronsche
8. júl 2022

@barborachors tu ide o to, minimalizovat mnozstvo skodlivin.. Kozmetiku si vybrat podla zlozenia mozes, vzduch, ktory dychas asi tazko, ze?

beronsche
8. júl 2022

@lejusinka ake znacky prosim ta pouzivas?🙂

natalienka12
8. júl 2022

@dobromila Toto ma zaujalo. Ani do prace sa nelicis? Ja si bez make upu pripadam ako hola. Nemam skaredu plet, ale ked sa zena neupravi, neda si ani make up, obocie ako Breznev, neupravene, nevytrhane, vyzera to dost zle. Taketo nieco si neviem predstavit.

modraslamka
8. júl 2022

nelicim sa a mam pokoj 😅

stanulienkat
8. júl 2022

Co je to prosim ta "prirodna" kozmetika? To, kde ti napisu napus Bio, alebo Nature?? Nebud smiesna. Taka moze byt kozmetika, co si nazbieras plody, podrvis a das na tvar. Okrem toho, prirodne veci vyvolavaju vela alergii. Vidim, ze marketing zabera....

acrobaleno
8. júl 2022

Nepoužívam dekoratívnu prírodnú kozmetiku, mne tie zloženia a pigmenty proste nevyhovujú. Čo sa dekoratívnej kozmetiky týka, tak používam skôr drahšie značky z overených obchodov. A aj to na tej pleti vyzerá.

alanko20
8. júl 2022

Ja pouzivam len korektor pod oci, riasenku a obcas ocne tiene. Kompletny make up, pudre atd neznasam. Znacky neriesim, kupujem bezne v drogerii.

dobromila
8. júl 2022

@natalienka12 nie. Keď som mala 20, tak som používala korektor na vyrážky a špirálu. Vyrážky už nemávam a odličovať špirálu sa mi nechcelo večer.
Obočie si upravujem sama pinzetou.

alanko20
8. júl 2022

@stanulienkat pravda. Raz som skusila akoze prirodnu riasenku, priserne ma stipali oci. Bezne "nebio" riasenky ma nikdy predtym a ani nikdy potom nestipali.