Nejaká kúra na vlasy na ich vyrovnanie

1. nov 2024

Nejaká kúra na vlasy ktorá ich vyrovná? Mám kucerky a nepáči sa mi to stále si ich žehlím. Počula som o brazílskom kreatíne. Ma niekto skúsenosti?

biba_18
1. nov 2024

zničíš si vlasy, nikdy nebudú rovné a k tomu budú ešte aj zničené. áno, keratín na vlasoch zaberá. krátkodobo, povrchovo.

biba_18
1. nov 2024

alebo vlastne - tvoja vec. áno, dobre aplikovaný brazilsky keratin stojí v kaderníctve 100+ a vydrží 3-4 mesiace…

lopka1313
1. nov 2024

Ved kucierky su najkrajsie vlasy... Nepoznam muza/zenu, ktoremu by sa kucerava baba nepacila...
Kamoska si tiez dlhe roky denne zehlila, ale ked s tym prestala, tak sme vsetci len obdivovali, ako teraz vyzera - a ver mi, ze k tym "novym" vlasom nemala ani jednu negativnu odozvu... A ako bonus, usetrila rano cas.

anketkarka
2. nov 2024

Nemám kučeravé vlasy, ale roky chodím na brazílsky keratín a mám ich pekné a zdravé. Kvalitná kaderníčka vie ako na to. Odporučila mi ju kamoška, ktorá má kučeravé vlasy a tiež ich nemá zničené po tých rokoch. Raz som si dala keratín robiť u inej kaderníčky a veľmi som ľutovala. Tá by mi vlasy určite zničila dlhodobo.

nika_val
2. nov 2024

@anketkarka je úplne jedno aká kaderníčka ti ten keratín spraví... po brazílskom keratíne nemajú byť z čoho vlasy zdravé
Keď si ho dávaš opakovane je jasné že nevidíš to poškodenie ale skus si ho dat odstrániť a uvidíš potom aká "kvalitná" bola ta kaderníčka

biba_18
2. nov 2024

@anketkarka správne hovoríš - chodíš na to opakovane, lebo bez toho by tvoje vlasy nevyzerali dobre…

autor
2. nov 2024

Tak asi nebudem vymýšľať 😁 ale vždy to je tak, že tie čo majú kucerky si žehlia, a tie čo majú rovné, chcú kucerky.
Ja mám nervy len na tu vec, že mám umyté vlasy a keď si ich vyžehlim, sú hned mastné .. žehličku mám čistú. Takže nechápem kvôli čomu. Preto som chcela nejaké takéto riešenie. Viem, že je to škodlivé a že to tak na oko nevyzerá - pretože tie vlasy sú lesklé atď.. to ako keď si niekto nafarbi spálené vlasy (spálené končeky) tak sú zničené ale z tej farby to nevidno. No lenže som už zúfalá a pokazila som si moje kucerky musím s nimi niečo urobiť , aby boli vôbec pekné. Inokedy stačilo, keď som si umyla vlqsy a vysušila. No teraz cista hrôza.

nika_val
2. nov 2024

Ak chceš máš možnosť ešte si vlasy fúkať cez obyčajnú kefu do hladka. Aby boli rovné.
Keď dáš dobrú tepelnú ochranu tak ani tá žehlička nie je až také zlo. 🙂
Ale keď chceš získať späť svoje kučery tak potom len dobrá hydratacna kozmetika, správny spôsob nanášania kozmetiky (vtláčanie), a následne už len správne vyfúkať cez difuzér a kučierky budú krásne späť 😊

biba_18
2. nov 2024

prestaň žehlit, dopraj im proteinovú a hydratačnú masku pravidelne, fúkaj vlasy cez difuzer - a výsledky sa dostavia…

anketkarka
2. nov 2024

@nika_val
@biba_18
Ja vás nenutim si to davať na vlasy. Mala som hroznú kvalitu vlasov pred prvou aplikáciou, takže ak by som ho prestala užívať, mala by som ich zasa hrozné. Keratín je zložka vlasu, ktorá mi chýbala a vďaka nemu mám krásne lesklé a zdravo pôsobiace vlasy. Od mala som mala neupravitelnú metlu, takže ja som spokojná a vždy budem. Kamoška, ktorá mi to odporučila tiež. Kto si ich pravidelne žehlí má podľa mňa zničenejšie vlasy žehličkou, takže brazílskym keratínom môže len získať zdravšie a krásne vlasy.

biba_18
2. nov 2024

@anketkarka veď choď na to 4x do roka, to je v poriadku, ale mňa nepresviedčaj že máš zdravé vlasy. sama vlastne píšeš že nemáš, len nejako si to nevieš poskladať. ale mne to fakt nevadí ☺️

anketkarka
2. nov 2024

@biba_18 pri mojich vlasoch by si nezistila po vysadení keratín či sú škaredé preto, že sú také nepoddajné, alebo preto, že im niečo tá chémia urobila, takže sa s Tebou nejdem hadať, či mám zdravé vlasy alebo nie. Podľa mňa mám. A hlavne ich mám pekné a upravitelné, takže pre ľudí, ktorých vlasy sú zničené žehlením je brazílsky keratín vhodný a určite pohodlnejší ako večné žehlenie. Kto ma poznal pred brazilom a po ňom mi vlasy chváli, takže ja som spokojná. Rovnako tak moja kamoška. Chcela by som vedieť, či tie čo sú zásadne proti brazilu majú aj osobnú skúsenosť, alebo len chabé predsudky.

biba_18
3. nov 2024

@anketkarka ja neviem. ja nemám zničené vlasy žehlením ☺️ a vlasom dopriavam to čo som písala v druhom príspevku tebe… stále nerozumiem tej potrebe sa ospravedlňovať či vysvetľovať. už som napísala že ja som s tým ok ☺️

anketkarka
3. nov 2024

@biba_18 vidíš, že nevieš, nepoznáš takú kvalitu. Možno ani memáš také vlasy ako autorka a ja, ktorým brazílsky keratín má čo ponúknuť. Ja som ich nemala zničené žehlením. Mala som od mala také neupravitelné vlasy, ale upravovala som len fenovaním. Žehlila som úplne sporadicky, keď to už bolo najhoršie. Nemala som zničené vlasy ani pred keratínom. Ale bola to taká metla od prírody. Ja v podstate nepresviečam Teba, ale @autorku, aby si nedala radiť ľuďom čo majú len predsudky a vôbec netušia, že kvalitný brazílsky keratín môže aj pomáhať. Píšem zámerne kvalitný, lebo aj ja som raz zažila taký, ktorý by mi vlasy určite zničil pri dlhodobom používaní a to som zistila hneď pri jednej aplikácii.

biba_18
3. nov 2024

@anketkarka mám prrirodzene vlnito- kučeravé vlasy, presne ako píše autorka ☺️ a pokiaľ som sa o nich nestarala správne mala som ich ako strapatú metlu ako si mala ty. ale už nemám ☺️ aj bez brazilského keratinu. čomu na tom nerozumieš?? ty si si vybrala cestu doživotnej aplikácie braziského keratinu, ja šetrného ošetrovania a starostlivosti. ako vravím, už tretí krát - netrápi ma že chodíš 4x ročne na brazilsky keratin aby si mala vlasy ktoré nie sú tvoje prirodzené. je to tvoja vec ☺️ ja to autorke neodporúčam, ty áno. to je všetko…

nika_val
3. nov 2024

@anketkarka prepáč ale z toho čo píšeš je vidno že sa v tom nevyznáš.
Nevieš z čoho sa vlas skladá. Nevieš ako sa správne starať o vlasy. Nevieš o tom že správne žehlenie vôbec neničí vlasy.
A hlavne nevieš ako funguje brazílsky keratín.
Ja som veľký odporca brazílskeho keratínu a nemám osobnú skúsenosť s nim, ale mam vedomosti z kurzov o starostlivosti o vlasy, a kaderníckych kurzov takže asi viem co hovorím. 🙂
Brazílsky keratin nemôže pomáhať v žiadnom prípade, ani vyživovať ani robiť nič dobré vlasom.

autor
3. nov 2024

@nika_val vedeli by ste mi prosím poprípade poradiť, čo na to, aby som si pri zehleni nenosila vlasy? 🙂

autor
3. nov 2024

Nezničila*

nika_val
3. nov 2024

Základom je používanie tepelnej ochrany a vlasy žehliť maximálne na 180°C (takže mat žehličku kde sa dajú nastaviť stupne).
A potom k tomu dobra starostlivost. Vlasy neustále hydratovat, pravidelne používať aj masku na vlasy.

anketkarka
3. nov 2024

@nika_val tak mi prosím skús napísať aké akože poškodenie vlasu mám a nevšimla som si to? Pre kaderníčky vdychovať to čo sa vyparuje, keď ten brazil robia je svinstvo, to uznávam, takže chápem že musia byť aj odporcovia a zákazníčky odhovárať, aby mali dôvod prečo túto techniku nerobia. Pre mňa je to pohodlné, nemusím žehliť a žiadne poškodenie nemám.

nika_val
3. nov 2024

@anketkarka Brazílsky keratín je jedno aká značka, kvalita produktu robí to že vlas obaluje hmotou (tou keratínovou hmotou). Tento obal ktorý vznikne na jednotlivých vlasoch je nepriepustný takže to znamená že sa vlasu sa nám z kozmetiky ktoru používame nedostáva nič dnu.
A keďže vlas je mŕtva hmota (zrohovatený keratín) tak on nevie inak ako zvonka (z kozmetiky) prijímať živiny. A keďže po brazílskom keratíne máš vlas obalený nepriepustnou hmotou tak ten vlas nemá ako prijímať do seba živiny.
Takže vlas pod brazílskym keratínom iba živorí, vysychá.
Plus ten fakt ako sa samotný brazílsky keratin aplikuje je že pri tak vysokej teplote aká je treba pri aplikácii môže prísť ešte k väčšiemu poškodeniu vlasov.

Bohužiaľ v dnešnej dobe je XY kaderníčok ktoré majú len základné kadernícke vzdelanie, nerozliširujú svoje vedomosti a často robia na úkor kvality len pre dobrý zárobok.
A tak to je aj v prípade brazílskeho keratínu. Pre kaderníčku je to lacná záležitosť ale vie si za to pekne vypýtať a teda zarobiť.
A buď naozaj nevedia, pretože nerozširujú svoje znalosti, riadia sa iba trendom a tak odporúčajú brazílsky keratín. Alebo ho odporúčajú aj keď vedia aké je to svinstvo ale dobre im to vynáša

nika_val
3. nov 2024

@anketkarka ja sa ťa nesnažím presvedčiť že máš poškodené vlasy. Ja sa ti snažím iba vysvetliť ako cely brazílsky keratín funguje a že to vôbec nie je také dobré ako sa o tom píše.
A áno keď sa chodí opakovane na keratín tak tie vlasy sú pekné. Ale ako som písala vyššie, skus si ho nechať úplne odstrániť a uvidíš čo budeš mať za vlasy.

anketkarka
3. nov 2024

@nika_val ako môže vlas živoriť, keď je to mŕtva hmota. Ak nie je obalený tou vrstvou, tak jasné že potrebuje výživu, lebo nič ho nechráni z vonka a podlieha poveternostným vplyvom. Preto taký ,,nahý" vlas potrebuje výživu a ten obalený nie. Keratínová kúra môže ničiť vlasy nesprávnou aplikäciou alebo možno aj nekvalitným produktom (v tomto sa už nevyznám), ale v princípe samotná kúra vlas neničí ničím. Neviem čo znamená úplne odstrániť keratín, keď vlas prirodzene obsahuje keratín. Keď sa mi vymyje, tak mám vlasy ako predtým. Nemala som zničené vlasy, lebo som ich často nežehlila, ale mám také drôty, ktoré radi nasajú akúkoľvek vlhkosť z okolia a mne perfektne vyhovuje mať krásne lesklé vlasy po brazíle bez námahy.

nika_val
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nika_val
4. nov 2024

@anketkarka vieš čo maj si svoju pravdu.
Určite máš viac vedomostí o tom ako funguje výživa vlasu, ako ja čo mám sa sebou niekoľko kurzov a venujem vzdelaniu sa o tomto väčšinu svojho voľného času. 🙂
Ja teba nepresvedčím o tom ze brazílsky keratin je svinstvo a ty mňa už duplom nepresvedčíš o tom že brazílsky keratin je dobrý (pretože nie je).

Môžem ti to písať akékoľvek fakty, o tom ako to reálne funguje a ty si ideš svoje.
Vlas je mŕtva hmota, áno. Ale je spojený s časťou vlasu ktorá mŕtva hmota nie je. Takže musí byť vyživovaný zvonka (kozmetikou). A ked máš na vlase obal nepriepustný od brazílskeho keratínu tak ho nevyživíš.
A nie brazílsky keratín ti vlas sám o sebe nijak nevyživý ? Prečo? Pretože na to nemá vhodné zloženie.
1. Brazílsky keratín sa nerovná a nie je to iste ako keratín ktorý obsahuje náš vlas.
Takže brazílsky keratin sa da úplne odstrániť z vlasov ale brazílsky keratín sa tak ľahko nevymyje sám od seba úplne. Vždy nejaké zbytky z nebo zostanú na vlasoch. Takže na jeho úplne odstránenie treba urobiť hĺbkové čistenie vlasov. A až vtedy sa uvidí pravá kvalita vlasov.
2. Vieš o tom že brazílsky keratin (a všetok aj ten kvalitný) obsahuje formaldehyd? Vysoko karcidogénnu látku?
3. Vieš o tom že brazílsky keratín sa radi medzi chemické ošetrenia? Chemické!
Rovnako ako pred rokmi sa robila trvalá. Toto je to iste len s opačným efektom že to vlas vyrovná a nie náplní.
4. Brazílsky keratín urobí krasne lesklé, jemne a rovné vlasy. Ale je to len povrchové.
Nevyživuje, neošetruje ani nič nedáva vlasov.
Je to len povrchová úprava.