Necítim sa byť pekná

13. jún 2024

Ahojte, možno trošku taká čudná téma ale neviem ako to opísať.
Mám 25 a nepripadám si pekná. Cvičím, ľudia mi hovoria ako by "chceli mať moju postavu" ale ja sa pozriem do zrkadla a necítim sa proste pekná.
Nepomáha mi moc ani môj partner. Nie, že by mi hovoril niečo nepekné, to nie ale často máva také reakcie, že mám pocit, že ani trošičku nežiarli. Ono je to asi dobre ale neviem no, proste je to také. Mala som napríklad minulý mesiac pohovor na jednu spoluprácu, bola som nervózna tak som sa snažila to odľahčiť a povedala som niečo v zmysle, že si vezmem kratšiu sukňu a hneď bude spolupráca a jeho reakcia, že "kľudne". Nestalo sa to prvý krát, že ma to až zamrzelo, že mu je to jedno.

Ja viem, že je problém vo mne ale neviem, čo mám robiť.

ivik4
13. jún 2024

Ten pohovor ma pobavil, to je moc 😃
Si cakala ze sa tam ten dotycny vrhne na Teba ci Ti povie hned : ooo samozrejme, urcite Vam to pomoze ?

viestta
13. jún 2024

Zacni riesit svoje sebevedomie. To nevyriesi tvoj priatel ziarlivymi poznamkami. Bud rada, ze je taky. Miluje ta taku aku si a nema ta za svoj majetok.

barbora0308
13. jún 2024

Ak si takto musis doslova vynucovat pozornost a az vtedy sa citis komfortne, tak ti jednoducho chyba sebavedomie.

chrobak7
13. jún 2024

A bola by si radšej, keby ťa bol prefackal a nanútil ti miesto sukne nohavice?

kitycat
13. jún 2024

Nemam slov

reddflowerlife
13. jún 2024

Ze kludne 😃😃😃 Tak on ta ma riadne na haku

tanicka907
13. jún 2024

moja zlata, problem je hlavne v tebe. Popracuj na sebavedomie, mozno zmen ludi, s ktorymi sa stretavas. Priatel vyzera, ze o teba neostoji. Naco mrhas najlepsie roky zivota s nejakym paprdom? Mne to pomohlo. Uprac si v hlavicke, mas 25 rokov, z toho co pises dobru postavu a aj nejaky ten charakter.

pribinak
13. jún 2024

Ty budeš asi slečna komplikovana, že?

googlinqa
13. jún 2024

No nepripadás si príťažlivá lebo máš pri sebe partnera ktorý ťa nezboznuje a nerozmaznava. Šťastná žena je vizitkou muža a platí to aj naopak.

vandicka7
13. jún 2024

@viestta Ale ved ona nepisala, ze jej priatel ma ziarlive reakcie ci poznamky 😀 Praveze vobec nie a ma pocit, ze mu to je absolutne jedno.
Ale ano, zamerala by som sa viac na seba, na svoje sebavedomie. A inak nedavno som citala, ze druhi ludia nas vnimaju niekolkonasobne krajsie ako realne vnimame sami seba. 😀 Takze by som to az tak neriesila. 😀

kiwi3
13. jún 2024

ja by som povedala, ze ta asi uz prekukol, ze si takto chces vynucovat pozornost a preto odpovedal, ze kludne.

januska12323
13. jún 2024

No ja neviem, tiež si nepripadám pekná ale ani škaredá, taká obyčajná baba a nemám žiadne mindraky.
Keby navrhnem krátku sukňu čakám, že mi ju ešte aj vyberie aby bola ozaj krátka 😁 vy budete nejaký suchari.

salamistka
13. jún 2024

Sú chlapi, ktorí nepovedia žene komplimenty, lebo na to nie sú stavaní, nevedia ako, radšej si to nechajú pre seba, nedá sa z nich nič dostať, ani nepovedia to, čo by žena od nich chcela počuť...možno máš trochu romantickejšie predstavy o mužoch, ale ver mi, keď je tvoj partner s tebou, tak sa mu páčiš určite, to musíš na ňom vidieť, v jeho pohľade, gestách, aj keď nič nepovie, aj keď nie je žiarlivý...tvoj priateľ povedal, že si kľudne daj krátku sukňu, si si istá, že si ho pochopila správne? nemyslel to náhodou tak, že si je vedomý toho, že dobre vyzeráš, preto si kľudne daj na seba mini, nech vidia aj ostatní, akú "kosť" má doma?

foxanda
13. jún 2024

Nemám problém, vyrobím si problém.

viestta
13. jún 2024

@vandicka7 vsak ja som citale, ze nema ziarlive poznamky a jej to vadi.

egonsk
13. jún 2024

A poskytuje ti tvoj frajer aj udrzbu? Pravidelne premazava, prevetrava a tak? Pokial nie, tak mozno by bolo dobre sa zamysliet preco jeho tatosa nechce stale parkovat v tvojej stajni. Ono niekedy sa vravi, ze darmo je pekny obal, ked vnutri ukryva nieco pokazene. Takze otazka teda je ci mas len nizke sebavedomie, alebo povahu, ktora nie je v sirokej oblube. Kazdopadne v oboch pripadoch by si sa mala vnimat v zrkadle pekne, mozno mas zle zrkadlo, alebo spatny zrat ;) Hlavu vzhuru, pre kazdeho svieti slnko a na kazdu dieru existuje zaplata, takze tvoj osud sa raz naplni, neboj.

zdenkatv3
13. jún 2024

Co by som ja dala za to, aby nemal moj partner take ziarlive poznamky. Niekedy to az prehana, a to ani nemusi mat padny dovod. Takze bud rada. A skus mat rada viac samu seba.

diewcatqoo
13. jún 2024

A to chces ziarliveho paka pri sebe? Neblazni. To, ze neziarli, je podla teba znamenie, ze ta nelubi alebo preco chces, aby silou mocou ziarlil? Mala by si popracovat na sebe, nielen co sa tyka postavy, ale hlavne nastavenim mysle.
Btw, ja keby som tomu svojmu povedala, ze si vezmem na pohovor vacsi vystrih, tak by tiez povedal, ze kludne a este by urcite zadrel nieco typu, ze ale budu tam musiet nieco hladat lupou... a zasmiali by sme sa na tom obaja, lebo sa casto takto vzajomne doberame. Sme spolu uz takmer 20 rokov a za ten cas si ani jeden z nas nepotreboval takymto zufalym sposobom vynucovat pozornost.

autor
13. jún 2024

Tak určite pri sebe nechcem chorobného žiarlivca ale celé toto mi dáva pocit, že je mu to vlastne jedno aj keby som išla za iným.

laurita285
13. jún 2024

@egonsk vieš ty vôbec myslieť aj na niečo iné ako šukačku?

777januska777
13. jún 2024

Môj manžel je rovnaký, akože časom som zistila, kedy žiarli, on to prejavuje inak, to som si všimla až po rokoch. A podla mna keby ta nemal rad a je mu jedno, ze od neho odides, tak to by sa prejavilo inak, napriklad na vasich hadkach. Ak sa snaží vaše hádky riešiť, ak chce robiť veci aby si bola spokojná a šťastná to je jasný prejav lásky. Žiarlivosť je prejav skôr nášho vnútorného prostredia, takže keby bol žiarlivý a daval by ti to najavo, tak to je prejav jeho komplexov.
Ale k tebe každý človek je pekný, sú ľudia čo sa páčia väčšiemu mnozstvu ludi a ludia co sa páčia menšiemu množstvu ludi. Ci si krásna ako modelka alebo si obyčajná ako Mara od susedov je to úplne jedno, si tu a tvoja hodnota je v tom, ze si, tvoja úloha v živote nie je v tom ci budeš dostatočne pekná, lebo tvoja krása nie je dôležitá, krása sa stráca časom ci odvšednie keď príde niekto krajší. Dolezite je aký budeš človek, lebo to bude tvoja hodnota, akú v ľuďoch zanechaš.

mircalla
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luciaruz
13. jún 2024

Moja milá. Z pohladu psychológa je žiarlenie prejav vlastnej neistoty. Čiže nie, nie je mu to jedno. Je proste iba zdravý a vyrovnaný človek. Toto si zapamataj.

bloger
13. jún 2024

To kľudne znamená, že sa nemáš za čo hanbiť. Kľudne pretože, máš krásnu postavu.

h2
13. jún 2024

A aká odpoveď by sa ti od neho zadala byť vhodná a vyjadrujúca jeho záujem o teba?

dominikamacakova
13. jún 2024

Zase sa tu úchyláci zbehli

reanda
13. jún 2024

a ako si sa dopracovala k partnerovi, ked sa necitis byt pekna? si ho balila na intelekt, ci na co?

rozculena
13. jún 2024

@reddflowerlife nemá ju na háku,akurát že nie je žiarlivé hovado.

thirstymonk
13. jún 2024

Podľa môjho skromného názoru a na základe pozorovania, si aspoň 99% žien nepripadá pekných. A to je chyba. V skutočnosti len 1% sú vyslovene škaredé ženy a aj tá najškaredšia žena na svete, keby sa o seba trošku postarala, tak by bola pekná. Postava je jedna vec, s tou sa dá pracovať a môžeš mať ksicht aj jak paris hilton, ale pokiaľ sama sebe neveríš a nemáš sebavedomie, srší to z teba... A to ľudí odrádza.

Potom sú naopak - ropuchy s napichanymi papuľami a obrovskými prdelami a myslia si, ake su krasne. To je opačny extrém, ale nie tvoj prípad. Ale môžeš si od nich vziať príklad, čo sa týka sebavedomia. Aspoň čiastočne.