Nechty po odstránení gélu

21. mar 2024

Ahojte včera sa mi urobil veľký odchlip tak mi manikerka išla opraviť ten jeden necht. Dávala mi to dole jemne šetrne bruskou, môjho nechtu sa nedotykala bruskou len zbrusovala gél. No ako bola už v polke nechtu brala si pilník a ja som si chytila to lôžko a bolo mäkké bolestivé. Asi zničené od gélu. Pýtala som sa jej a povedala, že ak chcem vie mi dať dole gélové nechty a môžem si dať pauzu. Dala som si predsa ten jeden odchlipeny dorobiť gélom ale už naozaj silno premýšľam že ich dám najbližšie dole. Je to normálne mať po gélovych nechtoch svoje nechty tenké? Smutná som z toho lebo túto manikúru využívam už roky a teraz prvý krát veľký odchlip (nemala som rukavice pri upratovaní a čistila som z dlažby omietky po majstroch). Ako dať dokopy nechty? A ako ich čo najlepšie dať dole? Bruskou alebo je aj iný spôsob? Ďakujem.

janinah
21. mar 2024

Je to normálne.existuju ochranné vyzivujuce laky.

lilianka28
21. mar 2024

Áno, po gélových nechtoch sú vlastné nechty takého oslabené.
Ak si ich chceš dať dole sama, tak normálne pilníkom, resp. brúskou. Ale ak si to ešte nerobila, tak to rob veľmi opatrne. A potom natierať výživnými olejčekmi, kým celý nevyrastie. Chce to trpezlivosť.

autor
21. mar 2024

@janinah
@lilianka28 ďakujem vám kočky, ak budem ďalej pokračovať s gelovymi nechtami tak neprídem úplne o svoje? Alebo kedy zistim že už treba dať pauzu? Manikerka mi povedala, že sú slabšie lebo gél ich oslabí a môže mi ich dať dole ale kľudne môžem aj ďalej nosiť gél že tam to viac už neublíži.

vroni
21. mar 2024

Tak isto ako gél ti "oslabi" nechet aj leukoplat. Plus fakt, že je nechet zbuseny, aby na ňom gel držal. Ale keď necháš po gelových nechtoch vyrast znovu tvoje, budú rovnaké ako dovtedy.

autor
21. mar 2024

@vroni aha, takže nemusím chytať paniku? Je to môj prvý odchlip kedy muselo ísť dole 80% materiálu preto som bola z toho trošku v šoku no

aiv
21. mar 2024

Ja som chodila viac ako 2 roky len na gellak a mala som taktiež tak oslabené svoje nechty, že som s tým sekla a už viac ako rok nechodím a mam nechty ako kameň pevne .. podľa mna aj ta naj manikerka vždy postupne obrusi aj necht nie len gél a tak sa lôžko oslabuje ..

letmebe8
21. mar 2024

Tiež som to tak mala. Mne pomohlo strihať nechty na krátko pokiaľ nevyrástlo to oslabené.

vroni
21. mar 2024

Vôbec nie. Môžeš si dať pauzu a nechať znovu vyrásť pôvodne, uvidíš, že nebudú o nič slabšie.

ariannazara
21. mar 2024

Ja dávam nechty už 8 rokov. Raz mi dala na mesiac dole a také som mala nechty úplne jak papier, boleli ma tak som dala spat 😂

biolady
23. apr 2024

Uff tak aby som to vysvetlila. V prvom rade nie je normalne mat odchlipy. Ked sa tak aj stane, manikerka vie, ze ma zvolit vhodnejsi material k danemu typu nechtu. Mozno to spravila, to neviem, tiez neviem ci to bola prva navsteva alebo opakovane, ale uz to ze ten necht je bolestivy, znaci o tom, ze prebrusila (hoci pilnikom), mechanicky znicila necht a na tom bude este horsie drzat hocijaky material. Pauza je v tomto pripade na mieste, ale nie kvoli gelu, ale kvoli manikerke. Inak ak mam povedat za seba, nosim gelove 12 rokov a pocas toho obdobia som nemala pauzu este ani raz. Naco? Nechty rastu, obnovuju sa neustale. Pokial ich nenicime, nie je preco si davat pauzu.