Ahojte, chcela by som zmeniť kozmetiku, používam roky tú istú. Pleť mám skôr suchú, chcela by som niečo s kys.hyaluronovou, proti vráskam, niečo čo naozaj funguje. Nie reklamy a instagramove odporúčania. Zaujímalo by ma, čo ohúrili vás, potrebujem denný, nočný a očný krém 🤗
ludne nemusis mat denny , nocny a ocny krem.
ocne kremy casto obsahuju to iste, akurat su jemenjsie a neparfemovane a oproti klasickym kremom aj predrazene. takze ak ho z njeakeo dovodu nepotrebujes, nemusis ho mat.
ja osobne teraz pouzivam ocny krem, lebo krem na tvar mam lahsi a okolo oci potrebujem neico vyznivnejise - mam zrelu plet, okolo oci uz takmer ziadny tuk, kozicka je tenucka, ma sklon k dehydratacii a potom je citliva a robi sa mi ekzem. no mala som vela obdobi, kedy som ocny fakt nepouzivala.
co sa tyka nocneho. mozes amt an den iny a na noc ny krem,a le vyslovene nocny byt nemusi. vseobecne plati, ze ak to tvoja plet znesie, pripadne potrebuje, na noc je lepsie nieco vyzivnejsie. pripadne to mozes vyriesit kombinaciou kremu, ktory mas aj rano s olemi - napr arganovym.
a teda kremy sluszia an vytvorenie bariery, hoci obsahuju aj potrebne zlozky, intenzovnejsia starostlivost je v serach.
ja osobne preferujem korejsku kozmetiku, sem tam neico z prirodej kozmetiky,a lebo lekarensku kozmetiku. z kazdeho neico.
nie kazdy chce pouzivat vela kozmetiky,a le myslim si, ze zakad po odliceni, ci ocisteni pleti - toner, serum a krem.
ja osobne mam taku maniu v kozmetike, pred casom v dekoraticke, potom pletovka a teraz soms a tak zastabilizovala, ze uz tolko neexperimentujem,a le teda niekedy toho pouzivam fakt viac. preto aj napriek tomu, ze radim jednoduchu rutinu, ja toho pouzivam viac, samozrejme ak chces pouzit toho viac, je to na tebe.
este taka rada, nanasaj produkty na vlhku plet. na toto pouzivam toner - nenanaaam ho tamponom, ale dam si ho na ruky a potapkam tvar ako vodou po holeni 😀 ( minule som pocula toto vystizne prirvnanie ), pripdne pouzivam hydrolat, termalnu vodu, ci kvetinovu vodu a to v spreji. ak mam moznost a produkt nie je v spreji, prelejem si ho. je to jednoduchsie nanasanie, no toner ktory mam je hustejsi, rpeto ho nanasam rukami.
Produkty ktore mam clekom rada:
- toner Haruharu Wonder
- toner Pyunkang Yul
- termalne vody - hocijake, cenovo dobra velikanskaUriage,a le sprej dost osro striekal
- Hydrolaty Two
ja mam na vecer krem iny, lebo rano davam krem s SPF a je dost vyzivny, obzvlast, ked plet osetrim aj serom. na vecer v zime davam vyzivnejsi krem, pred ms som daval a nieco lahsie a aj na leto davam nieco lahsie.
Produkty:
SPF:
- Beauty of Joseon
- Benton zeleny
- Madagascar Centella SPF serum od skin1004
krem na noc v zime:
- najdu sa urcite viacere,a le najradsej Arganovy krem od Nobilis Tilia
gel krem na noc cez leto:
- Etude House Soon Jung
- Cos de Baha peptidovy
- Pyunkang Yul gel lotion
a teda sera rozne, niekedy vrstvim, niekedy len jedno, podla nalady. pouzivam dost namiesto sera aj jeden lotion, alebo cenovo vyhodne su korejske/azijske ampuly
Produkty:
okolo oci:
- Pyunkang yul ampula - je hydratacna a je to dost taky husty produkt, idealny na moju jemnu pokozku okolo oci
na celu tvar, kldune aj okolo oci:
- Madagascar Centella od Skin1004 - vyborne na citlivu plet, take vodickove
- Amplen - ceramidova ampula, alebo aj peptidova ampula, obe su vyborne
- The ordinary Buffet serum
- Vichy 69 serum
- Renovality hyaluronove serum
- Beauty f Joseon sera - vsetky sa mi pacia
- Pompom sera- mala som hyaluronove, retinolove, multivitamin ( ci take cosi ) a su fajn
- a tiez Lotion od Hada Labo - maju v DM - obsahuje viacere velksoti kyseliny hyaluronovej, je to pomerne velke balenie a ma aj variecie s kolagenom, retinolmi a pod.
inak ocny krem som pouzivala hlavne teda koli ekzemu, vtedy potrebujem neico amstne a pomahal mi Alergica, ale pod to slo serum, lebo hutny krem zvycajne nejde do hlbokych vrstiev pokozky, casto to lepsie zvladaju riedke vodickove produkty, aj preto je vhdonejsie serum.
teraz skusam Alverde nejaky na zrelu plet a je celkom fajn,a j ked je trosicku lahsi ,a le celkom ujde.
Mna posadil na zadok v zivote len jeden jediny produkt, bohuzial sa uz nevyraba…. Bolo to serum Lancome Visionnaire. Normalne som mala po tom tvar ako z fotoshopu. Nic ine ma neuchvatilo tak, ako toto.
Ako pisu baby. Nieko.u sadne to, niekomu ono. A necakaj, ze serum s kys. hyaluronovou ti vyplni vrasky. Urcite nie. Nieco trochu vyzivi, ale zazraky necakaj. Kys. hyalur. sa cez plet nevstrebava a neucinkuje-citala som nazor dermatologicky. Vsetky tieto prostriedky su mierne podporujuce.
@stanulienkat je to veru celkom zaujimave aku reklamu ziskala a udajne este mensie molekuly ma glycerin a vdaka tomu dokaze ist hlbsie.
no smaozrjeme ked uz kyselina hyaluronova, tam rozne velke molekuly, resp aby tam boli aj tie najmensie molekuly.
odporúčam dulcia natural, slovenská kozmetika.. používam ich krém s Q10 a kyselinou hyalurónovou,okrem iných produktov, veľká spokojnosť 👍
@marinairickova mne zas dulcia nie ze nesadla, ale nerobila vobec nic.
pozri geek and gorgeous, maju zakladne produkty, takze sa dokazes odpichnut a vystavat si nejaku rutinu.
@deedol tu znacku by som chcela niekedy skusit, len sa k nej akosi nikdy neviem dopracovat, lebo si stale zaobstaram neico ine z KK a teda v KK kozmetike je to dost pestre, neuveritlene mnosztvo produktov. a niektore by som rada mala opakovane. no raz sa k tej znacke snad dopracujem 😀
inak jja som mala tiez Dulciu a teda mento tiez nesadlo. ja som mala pocit, ze mam po kreme voskovu vrstvu an tvari., dokonca som mala aj vzorky kremov Nobilis Tilia - viacere vzorky a ot iste.
jeduen ten Arganovy je iny a tiez este tusim liftingovy, aj ten bol fajn. no su mi lepsie na zimu, lebo ked sa rano budim, mam akoby este stale mierne mastnu plet z tych olejov. cez leto ked sa viac potim, to uz je na mna moc, ale v zime sa da.
@deedol ja som KK pozerala uz davno,a le uz nasich eshopov to vyjde aj celkom dost. ako co a ako kde. potom asi po 1-2r co som citala stale odporucania som sa akosi k tomu dostala. ani neviem. nejaky zahadny prirodzeny vyvoj. prestala soms a sustredovat na dekorativvku a dopracovala soms a k pletovke, teda nieco som odskusala z nasich eshopov,a le teda ot este ani neboli take najlepsie produkty. no nejak ma to zlakalo a objednala soms i z Azie a nieco malo som mala aj od nas.
mne sa zacali take problemy s pletou, ze starnutim a asi aj zivotnym stylom sa plet lahko dehydruje a je vlemi citliva, rpiapdne s ai az ekzem robi.
dokonca na niektore produkty reagujem citlivo,a le nie stale, skor v pobdobi pms. zasnu ma svrbiet lica, koza je cervena a niekedy sa mi objavi vysyp. no to ani je je ze alergia, skor akasi precitlivelost, lebo fakt takto nereaguje stale a reagujem an vela kozmetiky, postupne som takto zacala reagovat na viac a viac produktov dokocna aj z lekarenskej kozmetiky. mam pocit, ze hlavne pri tych hutnejsch produktoch amma ten problema velmi casto pri olejoch, tei nemozem vobec. kremy s obsahom olejov su na tom torsku lepsie, ako ciste oleje.
preto soms a dopracovala ku KK. oni maju tie gelkremy casto,a j ked je produkt pomenovany ako krem, casto je gelovy, ale dokonca obsahuje zlozky, ktore dokazu vytvorit bariesu na pleti, co som nechapala ako to dokaze. nepovedala by som, ze neico gelove urobi na pleti tenucku vrstvu. mysela som si, ez toto dokazu len kalsicke kremy a oleje. mylila som sa.
inak ak chces ksusit. pridajs a do skupiny Korejska kozmetika. tam kocky velkrat predavaju nove produkty za dobre ceny.
napr ta mapula Madagascar Centella je v azijskom eshope aj za 12-13e v akcii a akcie su pomerne caste, v nasom Eshope urcite za dvojnasobnu cenu medzi 25-30e. v skune KK som ju kupila za 15e, co je tiez super cena.
aha:
Stylavana - Azia ( len skoda, ze to trva mesiac a viac, nez to pride ), teraz trochu viac, ale kupovala som za necelych 13e https://www.stylevana.com/en_EU/deal-skin1004-m...
u nas:
https://www.dalora.sk/obchod/skin-1004-madagasc... a videla som na notine aj za... no vsak pozri
https://www.notino.sk/skin1004/madagascar-cente...
a v skupine:
- pridavam foto
aj tato moja pblubena ampula Amplen
azia - https://www.stylevana.com/en_EU/ample-n-ceramid...
u nas
https://beautyholic.sk/obchod/plet/sera-a-ampou... ale nei je na sklade, inde som nasla za skoro 40e
a v skupine - pridavam foto
@tinka.binka my s mamkou používame kozmetiku Levissime. Maju kozmetiku aj proti vráskam aj pre suchú pleť masky. Krémy napríklad Aqua je pre suchú pokožku a proti vráskam je výborný Dualift
Musis zacat skusat a vybrat si, co tebe sedi najviac.