Nadmieru suché vlasy

janka2509
12. máj 2023

Prosím vás aké prípravky alebo aj babské recepty používate na suché vlasy? Ja mám mega suché končeky a tým sa mi hrozne lámu a nemôžem docieliť dlhé vlasy. Už som vyskúšala množstvo prípravkov, ale mám pocit že je to všetko na jedno kopyto. Ďakujem za rady.

doriiis
12. máj 2023

Pravidelne strihať končeky a masky,zábaly na vlasy

mima172
12. máj 2023

@janka2509 Vyznie to divne ale oleje. Masky z olejov, kvapku oleja (esenciálneho) na vlasy a taktiež jemne vklepem olej do vlhkých vlasov. Vlasy ostanú krásne lesklé ale nie mastné na pohľad. Masky z obchodu už nekupujem, je to čistá chémia 😏

doriiis
12. máj 2023

Ja mám doma rastlinu aloe Vera,z nej si robím masku na vlasy.A používam olej na vlasy

ivanakal
12. máj 2023

ja si doma do malej misky zmiesam kokosovy olej, do toho dam za malu lyzicku ricinoveho oleja.. a nanesiem na vlasy, najskor na konce, potom vmasirujem do pokozky, ale najviac aby som toho mala asi od polovice dlzky vlasov.. toto urobim napriklad rano, ked viem ze sa nikde nechystame a umyvam niekedy poobede. Alebo nechavam cez noc.. Vlasy mam potom krasne leskle, hebke.. Vobec po nich vlasy nezostavaju mastne.

mamamasama
12. máj 2023

K18, Botox, alebo nanoplastika

mumintroliq
12. máj 2023

@doriiis ako robis tu masku, prosim ta?🤗

doriiis
12. máj 2023

@mumintroliq ....odcvaknem jednu tučnú stonku aloe,opláchnem pod vodou a rozmixujem v mixéri.Niekedy som tu dužinu vydlabavala ale potom som začala mixovať celé aj so ,,šupkou". Ten pomixovany sliz zmiešam s trochou kondicionéru a nanesiem na vlasy.Necham pôsobiť aj polhodiny.A len opláchnuť.
P.S....vsetko robiť nad vaňou lebo tá zelená šupka bude všade🤣.Je to z toho trošken bordel ale na vlasy je to bomba.

mumintroliq
12. máj 2023

@doriiis no skusim, ja mam kucerave, suche..a nie vsetko na moje vlasy staci... A aloe tiez mame doma, skusim, dakujem✌️🤗

doriiis
12. máj 2023

@mumintroliq ....ja mám tiež kučeravé vlasy.Kucerave vlasy sú veľmi často suché.Skus.A vieš čo ešte používam?Toto: https://dimidi.sk/buy-dixi-olej-na-tmave-vlasy-...

mima172
12. máj 2023

@mumintroliq
@doriiis
Baby, dajte šancu tým olejom. Nebudem písať značku, ktorú používam ja, nech nie som obvinená z robenia reklamy. Odporúčam kvalitný mandľový olej, jeho výhoda je, že je bez výraznej vône. Normálne si poriadne nanesiem na vlasy (nie, aby tieklo ale poriadne povtieram po celej dĺžke vlasov, okrem korienkov). Zabalím do potravinovej fólie, nato dám uterák a prefénujem aspoň 10 minút. Takto nechám na hlave aspoň hodinu. Potom normálne umyjem (ja si dávam do každého šampónu ešte kvapku jedného EO špeciálne na vlasy). A teda paráda. Robím to asi rok a teda kvalita a výzor vlasov sla riadne hore.

doriiis
12. máj 2023

@mima172 ....prečo to prefenujes?

onedaynick
12. máj 2023

@doriiis kvoli teplu

doriiis
12. máj 2023

@onedaynick ....🙂...to som si domyslela.Ale aký význam má to teplo v tomto prípade? To som sa tým chcela opýtať.
@mima172 .....môžeš mi prosím napísať IP s názvom toho oleja.Kukla by som si to.Dakujem

mima172
12. máj 2023

@doriiis Uložím malú a nájdem ti link (tak o 15 minút).
A prečo to teplo? Zjednodušene - malo by to akoby nahriať ten olej a akoby "otvoriť" vlas, čiže by sa mal lepšie vsať do vlasov. Keď som sa nato pýtala kaderníčky, tak mi to cca takto vysvetlila.

doriiis
12. máj 2023

@mima172 ....kľudne,neponáhľa to vôbec.Ked budeš mať čas.Dakujem veľmi pekne

nika_val
15. máj 2023

No k olejom len tolko napíšem že sú dobré ale pozor na to aké oleje používate..nie všetky su vhodné na vlasy
Napr: kokosový, arganovy, ricínový su velmi tažké oleje takže jemný vlas by mohli silno zatažiť
Aj sa tažšie zmývajú z vlasov ale zase na kučeravé vlasy su vhodné
Oleje ako: olivový, mandlový, avokadový su taka zlatá stredna cesta
A potom oleje: hroznový, jojobový su suché oleje takze vhodné aj na velmi jemné vlasy
Ešte poznáme oleje na podporu rastu vlasov:
lopúchový a rozmarínový aj ricinový

@mima172 nahriate vlasov vlas neotvara práve naopak
Vlas sa prirodzene otvára namočením a keď ho vysušíš sa zatvára

Oleje by sa mali nanášať na vlasy mierne teplé aby lepšie prenikli do vlasov na to stačí ak sa vlasy zabalia do folie a potom este do uteráku ale ak si to niekto chce poistit môžu sa mierne zahriať fenom 🙂

mima172
15. máj 2023

@nika_val Ďakujem za názor, o tejto problematike mam naštudované dosť + kurz. Mam konkrétnu zmes olejov na vlasy (vlasové olejové sérum), no často používam i mandľový olej a i po ňom mám po postupe, ktorý odporúča lektorka z kurzu (Kurz tarostlivosti o vlasy) vlasy v skvelej kvalite. Skúšala som zábal aj bez zahriatia vlasov, výsledok bol o poznanie slabší, čiže pre mňa je to ta spomínaná poistka, o ktorej píšete.

nika_val
15. máj 2023

@mima172 nie je to nič zlé to zahrievanie ale nie je tu nutné
To s tym otvaraním a zatvaraním vlasu mám ja tiež z kurzu 😁 viem že to tak funguje

adrikabenk
15. máj 2023

tiež som skúsila množstvo prípravkov. Oleje mi nepomáhajú vôbec. Jediné, čo mi zabralo, ostrihanie zlámaných končekov a nasadenie kolagenu. beriem ho niekoľko mesiacov a zatiaľ som spokojná, vlasy sú zdravšie, lesklejšie a menej padajú.