Môžem mať po návšteve solária fľaky?

24. apr 2023

Baby chystám sa do solarka.. žiadne extrémy chcem ísť 2-3x pred letom chytiť nádych a v lete sa prirodzené opalit. Môžem si zobrať do kabínky olivový olej a natrieť sa ním? Aby to neposielal chytilo. Môžem mať fľaky po solarku? Ďakujem

a_alexandra_a
24. apr 2023

To nemyslíš vážne

autor
24. apr 2023

@a_alexandra_a
@a_alexandra_a myslím ten olej ci nebudú fľaky po opáleni

a_alexandra_a
24. apr 2023

A na čo si chceš dávať olivový olej?

diamondsspaces
24. apr 2023

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC37... UV žiarenie je karcinogen , odporúčam prečítať všetkým... pekný deň 🙂

a_alexandra_a
24. apr 2023

@diamondsspaces to niektorým osobám nevysvetlíš. Pre ne je podstatné, aby boli opálené. Čo na tom, že o niekoľko rokov riskujú karcinóm. Ja tiež nechápem, ako môžu byť ľudia takí hlúpi a v dnešnej dobe, ktorá je presýtená informáciami chodia ešte do solárka, vypekajú sa na slnku s nubianom spf 6, natierajú deti malinovým olejom a podobne.

domiklik
24. apr 2023

@a_alexandra_a to ľuďom nevysvetlis, pre nich je slnko vitamín D a spf chemia, bohužiaľ tu fakty, štúdie, enormne zvýšenie prípadov rakoviny koze nielen na Slovensku neobstoja...

domiklik
24. apr 2023

Môžeš dostať rakovinu koze... Nejaké fľaky by ma absolútne nezaujímali... Ale k veci, áno je vysoko pravdepodobné, ze budeš mat fľaky olej sa nevstrebe, teda predpokladám ze nebudeš pred kabínou stepovat 10 minút natreta olejom...

stanulienkat
24. apr 2023

Ako píšu baby- môžeš mať vyššiu náchylnosť na rakovinu kože, ktorú sice nemusíš dostať hneď teraz, ale až tak o dvadsať rokov. Potom si spomeň... a úplne zlá kombinácia je keď solarko kombinuješ so slnkom.
Čudujem sa, že je to ešte stále populárne, v dnešnej dobe informácií a rôznych štúdií a výskumov.

lucka12399
24. apr 2023

S olejom určite nie, kúp si normálny prípravok do solária .. hnedá nebudeš hneď .. aj keby sa natries neviem čím ..

kvetinka75
24. apr 2023

odporúčam ricínový🙈

laurita285
24. apr 2023

Olivový olej ani tie krémy čo tam predávajú ti nijak nepomôžu. Keď chceš byť opálená stačí si tam ľahnúť a počkať pár minút.
Flaky môžeš mať len z toho ak tam budeš ležať bez pohnutia.

Čo sa rakoviny kože týka, ošuverenia a ostatných neduhov to už neriešim, každý nech sa rozhodne sám 😀

diamondsspaces
24. apr 2023

@a_alexandra_a rakovina je jedna vec, keď je blbá tak nech skape. Ďalšia vec, zo slnka sa neskutočne starne . Prikladám fotku muža (vtedy mal 69) ktorý 28 rokov jazdil na kamióne. Keď sedel za volantom slnko mu pieklo len na jednu stranu tváre. Tá strana je celá zvraskavena, suchá a plná škvŕn. Áno tie ázijské zeny to robia dobre ,keď sa v lete zahalujú . Toľko k opaľovaniu a zdraviu . Pekný deň 🙂

diamondsspaces
24. apr 2023

Celú fotku prikladám

svokrinjazykmonika
24. apr 2023

Ježiši aké ste tú múdre všetky, keď chce ísť do solária nech ide, tiež som takto na jar chodievala ako pubertiačka zo 6x pred letom. Je to jej vec. Ale autorka, to s tým olejom je blbý nápad. Ničím sa nenatieraj, ak chceš, tak si zakúp originál krém v tom soláriu.

a_alexandra_a
24. apr 2023

@svokrinjazykmonika áno, je to jej vec, ale ak má aspoň trochu rozumu, nechá si poradiť a nebude riskovať. Solárko je totálna somarina.

marcellka32
24. apr 2023

To s tou fotkou vyššie bol boom, aby sa predávali SPF (hlavne kórejské), tá fotka je umelo vytvorená, predsa vieme že v aute na nás prazi slnko na obe strany, nie len jednu, ale áno takto dopadne celá tvár bez používania SPF...
Autorka: žiadny olej olivový, malinový, mrkvový ťa neochráni pred škvrnami, ak skutočne chces ísť tak si daj SPF 30, chytis trochu farbu, ale najlepšie je tam neísť a použiť samoopalovak

barborka2708
24. apr 2023

Je to každého vec, ja nikoho neodcudzujem. To že niekto ide pred letom par krát do solarka, to neni až taká pohroma. Poznám ľudí ktorí chodia celý rok do solárka aby boli hnedí po celý rok , tí ľudia vyzerajú min o 10 rokov staršie.

nikoletta1712
24. apr 2023

@diamondsspaces Keď je blbá, tak nech skape?!..Ty čo si za “ človeka”?!..Ty asi budeš z tých tvarohovo bielych, však…

lalilla
24. apr 2023

@diamondsspaces fuha sice sa natieras spfkom ale mozog ti slnko tusim aj tak priskvarilo. Ked je blba nech skape zato ze chce ist do solarka je celkom silny odkaz ci?
A ta fotka 😀 aj si si citala k nej info?! Asi nie.. no ok, moj otec robil kamionistu, furt bol na slnku, babka, teta detto a teda takto nevyzerali ani jeden.
Zase netreba byt extremista, dufam ze vsetky ste nefajciarky, pouzivate len 100% prirodnu kozmetiku, ziadne toxicke parfumy, maso mate z domacich prostriedkov a jete klicky….v dnesnej dobe je slnecne ziarenie popri tom vsetko asi celkom “mensi” problem.
Ps: natieram sa 50tkou cely rok, ale ked vidim tieto brutalne utoky do ludi co sa opaluju fakt nechapem.
Autorka nedavaj si ziadny olej max tak krem co ti daju v solarku

a_alexandra_a
24. apr 2023

@lalilla splietaš dve na tri. Konkrétne ja som narážala na chránenie sa dostatočným SPF a nie na eko bio prírodne oleje. Rovnako ako pristupujem k dostatočnej ochrane pomocou “chémie” a stránim sa prílišnému opaľovaniu, kvôli riziku vzniku melanómu, rovnako ani nefajčím. Okrem toho, že v tom nevidím žiaden benefit, ktorý by mi to malo priniesť, tak pre mňa je žena ktora smrdi cigaretami absolutne odporná,hoc ako pekná môže byť.
A nie som “tvarohovobiela” ako písala pani vyššie. Poznám samoopaľováky a je to pre mňa lepšia voľba ako chodiť do solárka. Narážala som na to, že nie každé riziko sa dá úplne odbúrať, ale nebudem sa dobrovoľne vystavovať riziku len preto, aby som preboha len nebola biela na jar či na začiatku leta. Pre každého je však dôležitejšie niečo iné. Pre niekoho zdravie, pre iného hneda pokožka a vrásky.
Za slovník si zodpovedáme každá za seba, takže vyjadrenia vyššie nekomentujem ☺️

lalilla
24. apr 2023

@a_alexandra_a ja som to dala ako priklad pre tie zieny co tu hovoria o opalovani ako o najhorsej veci na svete a razia si len svoj nazor a obuvaju sa tu do dospelej zeny, ktora hadam vie co prinasa slnecne ziarenie ci ziarenie v solarku.
Tak ako pises ze solarka je totalna somarina, tak su to aj napr tie cigarety, co neprinasaju ze absolutne ziadny benefit len skodia, ale do fajciara sa malo kto navaza, zato do zeny iducej do solarka je to vzdy utok. Ide mi o princip len ze zase raz tema solarium a niektore komentare utocne ako keby nvm co isla robit

diamondsspaces
25. apr 2023

@lalilla s viac ľuďmi som sa bavila o slnku a UV (nie, neboli to mamičky zavreté 3-6rokov doma ale učitelia, vedci a lekári ... Všetci mi potvrdili moje slová ... Ale mne je to v podstate jedno, čo druhý robia pokiaľ mi nezachadzaju do súkromia a nezaťažujú má s tým.
@nikoletta1712 proste ak človek nevie základné veci a nevie sa o seba postarať sám , tak nech skape 🙂

rebrambora
25. apr 2023

Kup si krem urceny do solaria a tym sa natri.