Menopauza - kolagén

4. dec 2024

Ahojte. Vedela by mi niektorá pomôcť svojou rutinou, čo sa týka pleti? Čítala som, že pri menopauze stráca pleť kolagén, a je potrebné jej ho dodávať. Doktor mi povedal, že aj napriek veku už som v prechode. Chápem, že žiadne zázraky sa konať nebudú a že o pleť sa treba starať roky dopredu. Ja som, bohužiaľ, stále nenašla krém, ktorý by mi vyhovoval doteraz. A vyskúšala som ich už plno, aj za 5€, aj za 40€. Teraz používam mixu.
Ide mi o ten kolagén, že čo ktorá robí a ako to robí.
Či vaša rutina zahŕňa napríklad nejakú ampulku s tekutinou a to si dáte večer na tvár a na to krém, alebo si vyčistite micelarnou vodou od Astrid, to už neoplachujete/oplachujete a na to len nejaký krém s kyselinou hyalurónovou alebo čo.
Píšte mi ako chlapovi, veľa som toho čo sa týka týchto veci nepobrala 😁
Ale už cítim, že si pleť niečo pýta, len neviem čo.
Mám suchú pleť, ale robia sa mi čierne bodky z krémov, aj keď píšu, že nekomedonne. Suchú a červenú. A očné viečka mam
tiež suché, svrbia ma. Na to som si kúpila krém od ziaja a teda, zázrak za tú cenu som nečakala, ale podľa recenzií áno 😁 Pomáha mi, ale dávam si ho na noc, to cítim úľavu ale ráno zase suché viečka. Menila som už aj micelarne vody, mala som Eucerin, Bioderma, Mixa, Astrid a stále rovnako.
Alebo mi poraďte nejakú dobrú kozmetičku v Košiciach. Takú, čo sa nezivi predávanim produktov ale starostlivosťou o ženy. Ďakujem.

alenamihal
4. dec 2024

UPRIMNE ?? Ja neviem ci kolageny maju az taku silu na plet atd..skor ta strava ..ja mam 45r a kazdy druhy mes chodim ku dobrej kozmeticke,ta mi pekne tvar prehydratuje ..tiez mam suchu plet..ponukla mi raz jej kozmetiku,ale ja som naucena na dr sandru kozmetiku..kupujem vela veci v DM ..miceralna voda je najhorsia na suchu plet ,ja som ju totalne vylucila...z DM mam Balea sensitive na cistenie a ja som max spokojna,taktiez masky na dehydrovanie kazdy druhy den... ja som z PO ,tak ti neviem poradit kozmeticku z KE...

marcellka32
4. dec 2024

Máš suchú pleť, z lekárne: Bioderma atoderm sensitive eye na celú tvár aj oči, bude sa ti zdať mastná, ale ona sa vsiakne, je až liečivá
Z kolagenov môžeš skúsiť inca kolagén, tam som videla účinok na pleti
Ďalej ja spím na hodvábnej návliečke na vankúš, účinok vidím, na bavlne mám suchú pleť, na hodvábe je pleť jemná, zdravá, vlasy sa nelamu (áno je drahá, ale čo nie je?, kto neskusi, nevie)
Večer veľa hydratačneho krému napríklad LA roche posay cicaplast baume
Ja používam kórejskú kozmetiku, majú už niečo aj v DM, astrid je podľa mňa parfumovaná pre teba, máš citlivu pleť
Z ošetreni môžeš hydrafacial, na okolí si pozri kde robia (odporúčam kliniku, nie salón), rada odpoviem na ďalšie otázky;)

kittykat22
4. dec 2024

Ak mas suchu citlivu plet tak micelarne vody pre teba niesu vhodne. Lepsie je cistiace mlieko. Nechas chvilu posobit a umyjes. Pekne sa tym cistia aj pory.

autor
4. dec 2024

@alenamihal ďakujem. Tu balea sensitive máš čistiace mlieko? Masky na dehydrovanie? Myslíš na hydratáciu? Kazdy druhý deň? Tak na tých maskách píšu že 1-2x za týždeň, tak som to radšej neskúšala častejšie. A používaš niečo konkrétne? Skúsila som Nivea s vit.C a teda brutálnu pleť som mala potom. Len ma odradza, že je tá značka v kazdom zozname s nepovolenými látkami 🤦‍♀️

autor
4. dec 2024

@marcellka32 ďakujem. Hodvábnu obliečku si zabezpečím 😁 čo sa týka tých krémov, čo si napísala, ten Bioderma eye, to máš odskúšané, že to aj odlicuje? Preto som používala micelarnu vodu, lebo tieto "mliečne" veci mi dosť vadia na očiach 😬.
Trochu sa obávam toho krému LA roche, že keď dam veľa, že sa mi budú zase robiť vo veľkom čierne bodky. To ani z voza, ani na voz so mnou 🤦‍♀️
Ale píšem si, vyskúšam aj to

maialeo
4. dec 2024

kupujem si 100% bio hovadziu zelatinu a sama si ju kapslujem. Mam 50 a skvele.

michaela329
4. dec 2024

Hodne je o genetike...ale ja dvakrát ročne urobím kúru colafitom kvôli kolenám, nič drahé netreba, ide o marketing iba 😀 Na pleť mám jemný čistiaci krém z Alverde, welleda zelený krém a na vysušené viečka tú vazelinku z vajíčok Oriflame. A občas urobím masáž s vitamínom E a pre mňa je GRO tvárová gymnastika-joga. A cez leto krém s SPF 50. Vrásky nemám, lenže to ani moja 57 ročná mama...ja mám 39.

maialeo
4. dec 2024

@michaela329 ta vazelinka je ropa. Viac pre seba urobis cistym olejom...

michaela329
4. dec 2024

@maialeo olejr používam, ale jednoducho na tie viečka mi toto pasuje najlepšie. Takže sa s tým nehadam.

maialeo
4. dec 2024

@michaela329 casom sa ti podakuje pecen...

luccija
4. dec 2024

Hormóny sú sviňa🙂neporadim mám mastnú pleť asi prvý x v živote som sa to vďačná a vrásky moc nemám, ale včera som videla na webe, že sú akcie v lekárňach kúpiš dva produkty Bioderma, La Roche posay a tretí zadarmo skús tam niečo popozerať.Kolagen môže pomôcť, ale zázrak nečakaj telo si ho dodá tam kde treba

autor
4. dec 2024

@maialeo no toto nie, ja mám problém aj mäsom, aj s vajíčkom ale želatínu živočíšnu nedám. Aj gumové medvedíky rozdavam keď náhodou kúpim také 😵‍💫

autor
4. dec 2024

@luccija ďakujem, idem pozrieť lekárne a skúsim toto, čo tu dievčatá písali.

luccija
4. dec 2024

Ja si zvyknem kupovať Eucerin sedí mi, ale ja nie som kozmetická maniačka.A zase nie všetko drahé je dobré a genetiku, pitný režim, čerstvý vzduch raz za čas ku kozmeticke.A pomaly sa zmierujem, že odídu ženské hormóny a odíde krása🙂

maialeo
5. dec 2024

Ved aj ja... preto si to sama kapslujem.

maialeo
5. dec 2024

Toto mam denne.

merlinja
5. dec 2024

@maialeo nerozumiem, čo presne kupuješ a ako to kapsulujeś? Vďaka.

kittykat22
5. dec 2024

@maialeo ako, ze denne zjes vsetko co je na obrazku?

maialeo
5. dec 2024

@kittykat22 ano denne... uz 2 roky aj s manzelom.

maialeo
5. dec 2024

@merlinja kapslujem v kapslovacke a kupujem rozne ovocne a zeleninove prasky, klbove vyzivy, kys. hyaluron a kdeco...ideme na tom dva roky. Mam 50, manzel 57 a teda aj krvny obraz sa nam obom dost vyrazne zlepsil. V lekarni ziaden chemicky bordel nekupujeme.

kittykat22
5. dec 2024

@maialeo a vy ste s manzelom mate nejake vazne ochorenie, ze beriete take mnozstvo veci? Alebo to su doplnky?

maialeo
6. dec 2024

@kittykat22 Prave tymito vecami sme sa znacne pozviechali... kosti, klby, krv. V 50 pride taky zvlastny zlom... takze sme nesli cestou doplnkov z lekarne ale pekne takto.... vlastna kapslovacka. Podla vsetkeho na tomto funguje uz aj u nas XXX ludi, lebo sa to kdekade predava. Napr. pri nedostatku zeleza sme zvolili denne 2 kapsle 100% bio kakaa, repu, mlete BIO šipky... jedno je naviazane na vstrebavanie dalsieho. Zda sa to vela ale ked to mas denne takto nachystane, tak to uzobkavas cely den. Nasledne zas v zime ideme na podpore klbov... a tiez pekne denne nadavkovane.

maialeo
6. dec 2024

Takto nejak..

andymady
11. dec 2024

Mixa mne robila zle, začervenanie. Botanica Slavica. Na noc kokosový olej. Aj na celé telo 😉

andymady
11. dec 2024

@maialeo 😵‍💫