Mastné vlasy hneď po umytí

2. máj 2024

Ahojte , už som z mojich vlasov zúfalá. Sú nonstop mastné a keď píšem nonstop tak je to doslova. Ja ich nedokážem ani umyť akoby od tej mastnoty😪 deje sa mi to pomaly už 4 mesiace predtým sa mi toto nedialo.. umyjem dvakrát šamponom, poriadne vyumývam, už som vyradila aj kondicioner, masku..už viac ako mesiac fungujem bez nich keďže som si myslela že to môže byť z toho ale nepomohlo.. vlasy som si väčšinou nefénovala, vyschli samé a nikdy som takéto problémy nemala..skúsila som aj vyfénovať ale žiadna zmena už pri fénovaní cítim že tá mastnota alebo taky akoby nános na vlasoch ostal. Vlasy vyzerajú spadnuto, bez života a ešte k tomu mastné. Šampón som skúsila zmeniť na prírodný ale ani to nepomohlo. Máte skúsenosť s čistiacim šampónom? Žeby som vyskúšala ešte poprípade ten? Lebo už naozaj neviem..ďakujem za tipy, rady..

egonsk
2. máj 2024

na mastnotu je dobra jar. Pokozke neuskodi a mastnotu spolahlivo odstrani.

dzescebuly
2. máj 2024

z vlastnej skúsenosti odporucam dixi šampóny, napríklad cajovnikovy

egonsk
2. máj 2024

@dzescebuly ja mam velmi citlivu plet a dixi mi ju kedysi najmenej drazdili, ale po case zmenili zlozenie a spravili sa mi z neho paradne chrasty 😟 z ktorych som sa pol roka daval dokopy.

barbora0308
2. máj 2024

@egonsk Presne! Ja rovnako, dixi uz nikdy viac.

janka_23
2. máj 2024

Pri čistiacom sampone si daj pozor, šampón ti vlasy vyčistí a vlas otvorí, zostane porezny. Musíš potom naniesť masku aby sa vlas uzavrel, inak si zničis vlasy

barbora0308
2. máj 2024

Autorka, sampony to nezmenia, toto budu hormony. Smer kozny a endokrinolog. Ja si umyvam vlasy kazdy druhy den a to som skusala vazne VSETKO.

matullienka
2. máj 2024

@janka_23 vlas neuzatvara skôr kondicionér ako maska?

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
isis234
2. máj 2024

Skús takýto šampon, je i tmavý- brezový aj žltý-vajíčkový. Len ako veľkosť mandle zo šamponu. Nie veľa. A smer lekár- treba vyšetrenie

nin12345
2. máj 2024

@egonsk presne to iste sa mi stalo. Dixi mi robil predtym dobre a naposledy ked som si ho kupila tak po par umytiach to zacalo - svrbenie hlavy, lupiny,chrasty otras!! Zbavujem sa toho este doteraz

janka_23
2. máj 2024

@matullienka ja som sa pred par dnami o čistiacom sampone bavila s kaderníčkou a spomenula masku. Takže netuším ci je kondicionér lepší, každopádne po použití čistiaceho šampónu je potrebné vlasy ošetriť inak ostanú lámave

domkakvet
2. máj 2024

Nemas lupiny, ked som mala lupiny sa viac mastili.

vanilka83
2. máj 2024

Aj ja som mala takéto obdobia to je stres zla strava a hormóny takže určite sa zameraj viac na výživu z vnútra...viac šalátov ovocie zelenina smoothies,pi veľa vody a určite nesamponuj veľa a už vôbec nie agresívnymi chémiami ako ti radi ten chlapík že Jar!!!!vôbec nie!v tom období som vyradila masky aj kondicionér a kupovala som si len dixi obyčajný lacný sampon zihlavovy alebo brezový a posledne opláchnutie čistým zeleným čajom vychladenym,ak nemáš blond vlasy, to by mohlo zafarbit. Zelený čaj je antioxidant je prírodný čistý bez chémie a prirodzene detoxikuje a odmastnuje. Môžeš ho aj piť a užívaj zinok a b komplex minimálne 3 mesiace potom už nie zinok sa nesmie užívať viac ako 3 mesiace v kuse.

isis234
2. máj 2024

@vanilka83 teraz som si spomenula..... @autorka žihlavu uvar v 2 litri vody ( 2 hrste žihľavy, - 5-7 výhonkov 10 cm) zovrieť, nechaj luhovať pod pokrievkou 10 minút a s tým si opláchni vlasy

egonsk
2. máj 2024

@vanilka83 s tou jarou to sice vyznelo mozno ako spatny vtip, ale sesternica svojim detom urcity cas prave nou umyvala vlasy, ked sa im extremne mastili vlasy a to by si zasla ake nadherne bohate a leskle vlasy z toho mali. Oni vsak netrpia na lupiny a maju "zdravu" pokozku.
Brezovy a zihlavovy sampon su dost alergenne pre alergikov a mozu sposobit svrbenie a jemne lupiny, rovnako aj sampony z nejakych kaktusov.

vanilka83
3. máj 2024

@egonsk agresívnymi a chemickými samponmi a odmastnujucimi prostriedkami práveže ešte viac podporí mastenie,lebo pokožka sa bráni.

romcici17
7. máj 2024

Ahoj,no ja som mala podobný problém a toto sa mi dialo keď som si vlasy pred umývaním poriadne nerozčesala. Ja mám ale vlnité vlasy a tie sa celkovo ťahšie umývajú a je to náročnejšie...ale presne takto som to mala s mastnotou už pri fénovaní totálne mastné... Dosť podľa mňa záleží aj od toho či si blasy umývaš v predklone alebo v záklone. Ja si napríklad umývam vlasy len v sprchovom kúte v záklone,ono naozaj je v tom rozdiel keď používam obidve ruky na vymite toho šampónu z vlasov a teda mne skoro všetky šampóny prišli nekvalitné až kým som sa mojej kaderníčky neopýtala že aké by odporučila a ona mi dala tip na kérastase šampóny. Ono sú drahé,ale za tie peniaze stoja..ja by som asi doteraz mala bez nich vlasy v dezolátnom stave.

romcici17
7. máj 2024

@romcici17 *vlasy

mk1111111111
8. máj 2024

Este skus po sampone, miesto kondivioneru vodu s trochou octu, uzatvori vlas, mne poradila kadernicka

salije
6. jún 2024

@nin12345 no, roky som pouzivala dove, ale kedze mojim samponom si umyvaju hlavu aj decka, presla som na odporucenie na dixi, ze to nie je bordel a chemia. Uz je tomu azda rok, zo zaciatku mi pripadal vazne fajn, ale kedze ja nejak vlasy neriesim, umyvam kazdy den, max obden koli tomu ze su mastne, tak nadalej pouzivame. Ale ked minuly tyzden ma zacala svrbiet pokozka hlavy, som sa normalne vyplasila ci nie vsi alebo co. Potom to preslo a neriesila som to viac. A teraz momentalne ma dva dni svebi pokazka hlavy tak ze ma ide porazit. Bude to z toho samponu ? Co stym ? Ako ulavit od svrbenia ? Prosim poradte, ide ma porazit. Vecer ani zaspat nemozem