Mastné vlasy aj po umytí

30. máj 2024

Mám mastne vyzerajuce vlasy a to aj po umytí.
Začala som používať oleje na vlasy a od vtedy mám aj po umytí také divné vlasy ako mastné.
Umývam šampónom 2x a plus kondicionér alebo masku na vlasy dávam.
🙄

guudy
30. máj 2024

No tak prestan davat oleje, nie?😁

minenkak
30. máj 2024

A načo ti je ten kondicionér a maska po každom umytí a ešte aj olej na to drbnes,veď to by žiadne vlasy nezvládli

madeincssr
30. máj 2024

Skus sa vratit na par tyzdnov k jednoduchosti. Iba sampon 2x, nie horuca voda, nie prilis caste umyvanie a teraz v lete mozes vlasy nechat po osuseni uterakom prirodzene doschnut (bez fenu).

autor
30. máj 2024

@guudy už som aj prestala, pár dní to nepoužívam. No aj včera umyté a vyzerá to ako týždeň neumyte už dnes.
Musím umývať každý deň, lebo to by bolo hrozne tak ísť do práce
@minenkak najskôr dám olej, nechám pôsobiť aspoň 30 min a potom umyjem 2x a buď kondicionér ( na rozcesanie) alebo masku ( tak 1/2x do týždňa
@madeincssr musím sušiť a umývať skoro každý deň a nie veľmi horúcou vodou

janai1
30. máj 2024

aký šampón používaš ?

ivanakal
30. máj 2024

Naco davas olej pri kazdom umyvani? Ja davam olej raz za 2 tyzdne cca... Umyvam kazde 2-3 dni, 2 krat samponom, kondicioner.. maska sa nema pouzivat pri kazdom umyvani, ved mas kondicioner. Neskutocne vlady zatazujes.. a pouzivaj vlaznu vodu, skor studensiu. Po umyti rozcesavam mokre. Nechavam preschnut na volno, ked preschnu dofukam fenom.

autor
30. máj 2024

@janai1 mením rôzne. Používala som elseve, mám pantene a keď aj po ňom boli mastné tak teraz mám head schoulders .

@ivanakal olej nie každý deň. Tak 1/2x týždenne

janai1
30. máj 2024

No a máme víťaza. Začni používať šampóny bez bordelu - bez silikónov, sulfatov a parabenov

autor
30. máj 2024

@janai1 a to sú aké?

hanaxxx
30. máj 2024

Skus dixi, napr zihlavovy, ja si nim umyvam vlasy ked som u mamy a jednoznacne ich odmasti viac ako tie "znackove" sampony. Na dlhsie pouzivanie to nie je (aspon pre mna nie), ale tebe by to mohlo teraz pomoct, ich "odmastit".

lilke
30. máj 2024

@hanaxxx zo zihlavoveho dixi celá rodina sme mali lupiny

janai1
30. máj 2024

K18, Malibu C, Beaver napr.
Nájdeš ich veľa

eeffka
30. máj 2024

@minenkak melir kucerave vlasy, balzam,maska,olej kazdy den a aj tak su suche 😉

guudy
30. máj 2024

Autorka, pouzivas zle pripravky ma vlasy, ako ti uz napisali dievcata nado mnou …

hanaxxx
30. máj 2024

@lilke kazdemu nemusi sadnut, je aj tusim brezovy, stoji to par euro, ja by som na jej mieste vyskusala

akvi
30. máj 2024

Si v začarovanom kruhu, vlasy keď každý deň umyjes, tak sa ti toho mazu tvorí veľa, pretože ty ho každý deň zas a znova odstranujes. Skús umývať 2x do týždňa, musíš vydržať prechodné obdobie, kým sa ti dá všetko do poriadku, to môže trvať aj niekoľko týždňov. A skús si kúpiť šetrnejšie prípravky bez SLS a pod. Masky a olej by som vynechala aspoň mesiac. Alebo skús prírodné veci, no poo metódu.

pralinka25
30. máj 2024

zalezi mozno aj od toho ake oleje pouzivas. a teda mala by si pouzit peeling na pokozku hlavy a cistiaci sampon. jeden tyzden pouzijem cistiaci sampon, jeden tyzden peeling.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
30. máj 2024

@janai1 v živote som o nich nepočula 😂👍

autor
30. máj 2024

@pralinka25 mám na rast vlasov a jeden mám rozmarinovy

autor
30. máj 2024

@akvi ale jednoducho nemôžem ísť do práce s mastnými vlasmi 😭

wolf_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
estellas
30. máj 2024

Mne tiež rýchlo mastnejú vlasy, oleje by som vyradila úplne lebo to veľmi zhoršuje mastenie vlasov.
Kondicionér si nedávaj na celé vlasy len na konce.

minenkak
30. máj 2024

@eeffka dobre,tak toto by žiadne zdravé vlasy nezvládli

akvi
30. máj 2024

Veď sprav si taký účes, že sa to bude dať prežiť, nie rozpustené, dá sa to určite vymyslieť. Alebo aspoň cez víkend nechaj oddýchnuť. Keď umyjes štvrtok večer, tak vydrz piatok, sobotu, nedeľu a umy v pondelok ráno. Proste potrebuješ predĺžiť interval.

autor
30. máj 2024

@estellas super vedieť, ja som dávala aj na korienky. 🤦🏻‍♀️

autor
30. máj 2024

@akvi nemám nikdy rozpustené, vždy v cope či v sponke alebo stipec. Áno cez víkend neumyvam, teda piatok, sobota, v nedeľu už umývam, ráno nemám na to čas.

eeffka
30. máj 2024

Inak docitala som, to aky olej si davas 30min na vlasy, ved oleje na vlasy su par kvapiek vpije sa do dlzky a koncekov a roztriet aspin 2cm od korienkov, ziadne zabaly.

neviditelnypes
30. máj 2024

Ja som pocas "logdaunu" zistil, ze sampony sa precenuju. 🙂

pralinka25
30. máj 2024

@eeffka robia sa aj olejove zabaly.