Mastiace sa vlasy

alofinka
7. nov 2023

Jeden večer si umyjem vlasy a na druhy deň ku večeru ma už tak svrbí hlava ze sa neviem doškrabat, a sú mastné, umývam si každý druhý deň ale ten druhy deň je už moc, vyskúšala som už rôzne šampóny aj za 2 eura aj za 10,a žiadna zmena, trvá to už dlho, neviete niečo poradiť? Alebo si mam umývať vlasy fakt každý deň?

barbora0308
7. nov 2023

@alofinka Zijem takto od puberty...skusila som asi vsetko, nepomohlo nic iba tehotenstvo 😁 pocas toho obdobia som si vlasy umyvala asi tyzdenne raz. Ja si umyvam tiez kazdy druhy den, obcas kazdy den...😏 neznasam to.

alica2202
7. nov 2023

Ja ked som si vecer vlasy umyla, na druhy den ku veceru pri rozcesavani uz bolo vidiet mastne korienky. Zacala som pouzivat Dixi sampon - klasiku zihlavovy a zabral. Po dvoch mesiacoch si vlasy umyvam na 4. den. Tie tri dni vyzeraju fakt dobre aj rozpustene. A ani ta mastnota nie je taka ako byvala. Predtym sa mi vlasy vyslovene leskli ako keby som na ne olej vyliala. Zihlavovy teraz striedam s Dixi lopuchovym na podporu rastu vlasov, tak snad zaberie aj ten :D

salamistka
7. nov 2023

Striedam klasický šampón so suchým šampónom obdeň.

kkovacovak
7. nov 2023

@alofinka a fenuješ si vlasy?

joannita
7. nov 2023

@alofinka mne suchy sampon zmenil zivot 😄 vyskusaj. To ti je nenormalne uzasna vec!

tradaaa
7. nov 2023

@alofinka tiež si myslím že suchý šampón. Aj melír ak sa ti páči vlasy na čas trochu vysuší a potom sa tak nemastia. Ja mám ale opačný problém, suché vlasy 🤷

matovicova
7. nov 2023

@alofinka skus head and shoulders

slavomira236
7. nov 2023

@alofinka vlasy sa mastia s kondicioneru dost. Mne pomaha ked si dam melir . A nesupat velmi do vlasov.

nika_val
8. nov 2023

Pane bože melír nemá nič spoločné s mastiacimi sa vlasmi 🙈
Melír vlasy zbaví proteinovej žložky takže su suchšie, krehkejšie a nachylnejšie na poškodenia.
Rýchlo sa mastiace sú problem pokožky hlavy.
Odporúčam si zájsť na čistenie vlasov ( dá sa spraviť aj doma rada vysvetlím ako) pretože to vyzerá na zenesenú pokožku hlavy od silikonov z kozmetiky a minerálov z vody.
Následne vždy po umytí vyfénovat aspoň pokožku hlavy (dlžky kludne nechať vyschnúť volne ale pokožka hlavy nesmie zostať mokrá)

minarsil
8. nov 2023

Ahoj ak ta svrbi pokozka hlavy moze to byt sposobene aj premnozenymi bakteriami. Skus Nizoral, aspon mne na svrbenie hlavy velmi pomohol a hlavne nechod spat s mokrymi vlasmi. Vlhko a teplo je raj pre bakterie. Treba vyfenovat. Co sa tyka mastnych vlasov, tiez si musim umyvat kazdy den. Skusala som aj lacne aj drahe 20€ sampony a nepomohol ani jeden. Po niektorych drahych som mala dokonca mastne vlasy hned rano po umyti. Tak nejak som uz rezignovala. Suchy sampon je fajn, ak sa zbavis toho svrbenia. Akurat ja som mala pocit, ze v dnoch ked som ho potom nepouzila, napr. cez vikend, som mala vlasy mastne este rychlejsie.

mamatroch
8. nov 2023

@alofinka skus este "sampon" z raznej muky, ja som jeden cas pouzivala a vlasy po nom vyzerali pekne zdravo. Za skusku nic nedas. Len nepouzi celozrnnu muku, aby si si ju z vlasov nevyberala este tri dni ☺️

jarmilaj
9. nov 2023

@alofinka ja si umývam vlasy každý deň, ak vynechám, trpím a hanbím sa. Pritom mám vlasy nesmierne zničené, suché ako slama, pri korienkoch za 24 hodín úplný olej. Po všetkých výmysloch som začala používať Dixi šampóny, ich kondicionér mi vôbec nevyhovuje, ale objavila som veľkú krabicu Dixi maska na vlasy. Som veľmi spokojná. Umývam síce každý deň, ale vlasy ožili. Užívam aj kolagén a zinok, nikdy nefénujem.

klaraj1897
10. nov 2023

Ja by som odporučila kúpiť si kolagén od Vital Proteins. Je super na vlasy a podporuje ich kvalitu. Ja som mávala tiež veľmi mastné vlasy, nie teda takto ako tie, ale musela som si ich umývať tiež častejšie... oproti kamarátke, ktorá si umýva vlasy raz za týždeň: (holt v tom ja mám smolu. Tak som skúsila tieto kolagény od Vital Proteins a musím povedať, že super!Stále to teda nie je na to umývať si vlasy raz za týždeň, ale tak raz za 4 dni už je to v pohode.Fakt skús 🙂 a teda ako bonus mi ešte teraz veľmi rastú.

anonym42
10. nov 2023

@nika_val presne tak.. súhlasím s tebou.. sama som mala tento problém , väčšinou za to môže kozmetika alebo potom hormóny .. prešla som na tuhe prírodné šampóny a vlasy sa mi vôbec nemastia