Mám zničené vlasy?

12. jún 2024

Pekný večer.
Dnes som bola u kaderníčky, tak samozrejme si viac obzerám tie svoje vlasy a neviem čo si mám myslieť.
Chodím približne každé 4 mesiace na doplnenie melíru/balayage/z každého niečo, volajme to ako chceme. Vždy mi vlasy aj trošku pristrihne. Dnes som sa tešila, že znova ich skrátime, zo zadu zobrala dobrých 5-6cm ale spredu dokopy nič, lebo že oni sú viac namáhané a dolámali sa samé 😂 a ozaj mám tie pramienky pri tvári veľmi biedne a ošklbané.
A teraz tak riešim či mám vlasy zničené príliš tým farbením a tak a mám to riešiť, alebo je to v norme? Kaderníčky som sa hanbila opýtať ani neviem prečo..
Vlasy si v 3/4 prípadov vysuším fénom, len tak bez kefy a naťahovania. Nežehlím, nekulmujem. Používam nejaký všeobecný šampón so všeobecným kondicionérom, rozčesávač v spreji, na končeky olejček a na korienky tonikum. Mám Tangle teaser a ako gumičky väčšinou tie, ktoré vyzerajú ako šnúra z telefónu 😂😂 vlasy nosím tak 2/3 času v cope, rozpustené ma otravujú.

V rodine nikto nemá hrivu, takže neočakávam zázraky, ale asi tuším, že moja starostlivosť o vlasy má medzery. Napríklad možno by som mala na cop používať tie scruchies alebo ako sa to volá ale keď to tak nie je môj štýl :( a ešte keď mám jemnejšie riedšie vlasy dať si tam taký kusisko látky a z toho len taký copík tenký? Neviem, nepasuje mi to. Asi by sa mi patrilo používať aj masku.

Moja otázka na vás je, mám to nejak začať riešiť, alebo vlastne moje vlasy sú zničené len tak "v norme" dám do toho kopu energie a výsledky budú minimálne? Alebo foto skresľuje, že sú to vlasy dnes vyfúkané od kaderníčky?

Ani neviem čo presne chcem počuť, asi nejaké názory a rozumné rady, odporúčanie na produkty, ale viem, že nechcem počuť nejaký extra hate, že to mám všetko celé zle, to mi nepomôže.. skôr niečo také konštruktívnejšie.. 🙂

Ďakujem za každý príspevok do diskusie.

autor
12. jún 2024
butterflyeffect
12. jún 2024

Ja odkedy pouzivam scrunchies satenove tak mam menej ponicene-dotrhane, mne aj ten tangle teezer dost trhal vlasy, skus radsej nejaku lepsiu kefu… skus obcas nejaku masku posilnujucu dat…

koniarova
12. jún 2024

Máš veľmi pekné vlasy

lily246
12. jún 2024

Ahoj, nosila som hustý melír veľa rokov. Odkedy som s tým prestala, vlasy mám v oveľa lepšom stave, melír ich extrémne ničí.

mandzula
12. jún 2024

Podla mna mas pekne vlasy, nevyzeraju ani riedke, ani tenke. A, ano, ako je spomenute vyssie, melir vie riadne vysusat. Cca pred rokom som bola na balayage a doteraz sa z toho spamatavam a len cakam, kym odrastie.
Lepsie by vsak bolo vidiet tvoje vlasy pred kadernictvom, vtedy sa ukaze realita bez vsetkych tych serepeticiek, co tam na vlasy aplikuju.

minenkak
12. jún 2024

Vlasy máš úplne fajn ,úplne adekvátne tomu, čo s nimi robíš

autor
12. jún 2024

@mandzula kľudne môžem pridať fotku koncom týždňa keď si vlasy umyjem.. tiež mi to dnes napadlo či by mi nebolo lepšie bez zosvetľovania, ale musím sa priznať, že moje tmavohnedé vlasy mi prídu príliš nudné a obyčajné a takto keď je to svetlejšie tak snáď mi to trošku uberie na rokoch.

mandzula
12. jún 2024

@autor presne ako ty som rozmyslala aj ja - stara som rovnako a k tomu mam aj vysusene vlasy.🥴😀 Vraciam sa k hnedym a kaslem na vek.

nika_val
13. jún 2024

Blond vlasy a vlastne akokoľvek zosvetlovane vlasy potrebujú špeciálnu starostlivosť na to aby boli a vyzerali zdravé .
Odfarbovanie im veľa uberá takže im treba aj viac dávať 🙂

autor
14. jún 2024

@nika_val čo ty rátaš ako špeciálnu starostlivosť? Nejaké konkrétne produkty? ;) olaplex no.3?

nika_val
14. jún 2024

Odfarbene vlasy potrebujú dodávať proteíny takže určite proteínové produkty a keďže sú vysoko porézne tak je potrebné aj nejaké bezoplachové produkty používať má extra hydratáciu
Áno Olaplex je jedna cesta ale sú aj iné
Ale ak si doteraz používala drogériové produkty s obsahom silikónov, sulfatov a parabénov tak určite najskôr poriadne čistenie vlasov a pokožky od nánosov z týchto látok ( dá sa aj salóne ošetrenie ktoré je také hĺbkovejšie a aj domáce )

autor
14. jún 2024

@nika_val ak by si sa chcela podeliť s nejakými konkrétnymi produktami, budem rada 🙂

nika_val
14. jún 2024

Jasné skúsim to nejak jednoduchšie zhrnúť 😄
Od Olaplexu ti úplne stačí tá ich N3 je to ako ako maska na vlasy, prípadne ešte majú veľmi dobrú bezoplachovú starostlivosť N6
Šampón a kondicionér nepotrebuješ od nich
A teraz nemáš vlasy tak drasticky zosvetlene takže máš dve možnosti :
1. Šampón a kondicionér vybrať z nejakej dobrej hydratačnej rady - ja osobne milujem a nedám dopustiť na MalibuC hydrate
Ale samozrejme sú aj iné značky čo majú dobré hydratačné produkty (napr: Autentic beauty, Schwarkopf professional BC Bonacure, Framesi,...)
Alebo varianta č.2
Zoberieš šampón a kondicionér tiež z nejakej proteinovej rady ale to bude treba časom zmeniť nieje to na dlhodobo
Napr: Redken acidic bonding
Ale aj značka Autentic Beauty Concept má radu Replemnish a to je proteínová rada

Čo sa týka čistenia vlasov ako som písala si 2 varianty :
1. Nájdeš si salón kde to robia
2. Kúpiš si domov hĺbkovo čistiaci šampón na vlasy
Najlepší je MalibuC Un doo goo šampón
Pozor tento šampón sa musí používať max 1 krát do týždňa
Robí vlasy také drsné a je veľmi dobre po ňom použiť masku pretože vlas hĺbkovo otvára

Ako taká prvotná procedúra očistená by ale bola že ho použiješ 3 po sebe nasledujúce umývania. A vtedy ti to pekne zbaví vlasov aj veľkých nánosov z kozmetiky
Potom už len udržiavať tak skôr jeden krát za 2 týždne
A inak nebavíme sa len o nanosoch z kozmetiky ale aj z vody
Nánosy z minerálov roznych ..ja to píšem rada tak že tak ako sa vodný kameň usádza na kachličkach v kúpeľni sa usádza aj na našich vlasoch a treba ho dať dole
A sú aj iné mineráli čo môže voda obsahovať - ak má voda vysoký obsah medi tak vtedy sa usádza vo vlasoch meď a môže spôsobovať prehnane nazltnute blond vlasy

autor
14. jún 2024

@nika_val ďakujem ti veľmi pekne ☺️☺️

mima172
14. jún 2024

Máš podľa mňa pekné vlásky, možno iba trosku viac hydratovať.
Napíš mi správu (keďže si anonym)a pošlem ti link na jeden príspevok z fb (ohľadom starostlivosti o vlásky ale len za použitia prírodnej kozmetiky, žiadnych sajrajrov plných chemických prísad).