Ahojte baby mám na vás otázku mám problém s chlpmi(tie malé-veľké svine mi ničia život :D ) Chodím už pár rokov(cca 2) na laser zatiaľ celé horné končatiny 7x, celé dolné končatiny 6x chrbát 5x to budem musieť znova a brucho, hruď tiež si budem musieť dať(s intímnymi oblasťami sa hanbímtak tam len žiletka :( ) ale môj aktuálny problém a dilema je resp sú chlpy na tvári. Keď som sa na to pýtala kvôli laseru povedali že si to budem musieť oholiť ale mám strach že to bude ešte horšie že budem potom ako vlkolak teraz som len také mláďa vlkolaka :D To nie sú len tie jemné bledé roztomilé chĺpky to by mi bolo fuk, ale tieto sú čierne hlavne okolie tváre bližšie k vlasom mám ich tmavé skoro až čierne pokožku bledú. Mám bokombrady a tiež to mám na krku. Pridávam aj fotky. Čo mám robiť? Mám si to oholiť a tipujem že na druhý deň už budem mať strnisko aspoň na zvyšku tela to tak funguje a potom si to budem holiť každý deň. Na vosk nemôžem ísť mám citlivú pokožku keď som si v minulosti nechala tak urobiť chrbát a ruky mala som tam modriny a to na tvári nechcem. Poraďte mi čo s tým. Chodila som k endokrinologičke(síce už 2-3 roky nechodím lebo na autoimunitnú štítnu žľazu mi obvodný predpisuje lieky a ona sa odsťahovala) robila mi testy na hormóny a povedala že tam je len malinká výchylka že to nič nie je a že to mi toto silné ochlpenie nespôsobuje. Aj keď som chodila k detskej endokrinologičke tá tiež nič nenašla(niečo v spojení s chlpmi) a bola som 2x v Ľubochni tí tiež nič. No a naposledy tá endokrinologička mi povedala že ich proste mám a nevie sa prečo toľko a BODKA a povedala že sa to neoplatí riešiť lebo jediné čo by mi pomohlo je HAK ale tú kvôli iným liekom a chorobám brať nemôžem. Tak mi povedala nech si zaplatím laser. Čo iné mi ostávalo. Ako to riešite baby keď si tvár oholíte je to potom horšie alebo? Pridávam aj fotky. Neviem čo robiť, mať radšej chlpatú tvár alebo to oholiť a ísť na laser a medzitým sa holiť každý deň alebo max dva kvôli strnisku som ako chlap.......
@lindusss2016 och, pinzetou to bude makacka.ja by som to dwpilovala voskom asi skor , aj tym poskodis.korienky
@evica17 no tak ked to voskom prezijes, tak oreco nie. Ja som vosk skusala len raz na nohy a vysledok otrasny, ja cela zalepena, bolelo to ako svina a chlpy ostali 😃 takze odvtedy uz len epilator a na tvar pinzeta. Akoze asi by si sa nadrela, ale mozno by to stalo za to. Inak moslimky vedia paradne vytrhavat obocie nitou, neviem, kde zijes, ale mozno mate nejaky cudzokrajny salon v okoli 🤔
Skus depilacnu cukrovu pastu,maju v DMke ale da sa urobit aj doma, ta je na to ideal a nemala by si mat ziadnu alergicku reakciu.
Mozno by ti lumea pomohla, tu si nepozerala?
Bojovala som s podobným problémom. Odkladala som laser, nevedela som si predstaviť s tým chodiť, nemôcť to trhať pinzetou či voskovať. Ale jedného dňa som sa odhodlala, holila som ich každé ráno strojčekom, to ma nedráždilo ako žiletka. Naťupkala som makeup a bolo to celkom ok. Po pár ošetreniach sa to zlepší. Treba len pevné nervy na tie začiatky, ale keď sa ich zbavíš, bude ti super 🙂 držím palce
@lindusss2016 @evica17 ja na vosk ísť nemôžem mala by som modriny rovnako ako na chrbte a rukách pred pár rokmi a pred pár týždňami som skúsila pinzetu ale ďaleko som nedošla :D :D :D to nešlo :D vytrhla som len trochu a trvalo to mega dlho :D neviem si predstaviť celú tvár tak robiť :D
@andrejka1212 pastu som ešte neskúšala ale to by tiež bolelo ono nejde o alerg. reakciu ale o modriny čo by mi ostali ako po vosku
@gladys_07 nad tým som rozmýšľala ale neviem čo to naozaj funguje tak ako to píšu :/
@marilin51 ja vidím efekt po lasery až po 6 ráze na rukách a nohách a síce sú ale holí sa to jednoduchšie, rýchlejšie a je toho menej za to som mega happy
@lienkashcj mne funguje 👍
@gladys_07 teraz som si kúpila nový telefón tak musím trochu pošetriť na to ale ja by som to rada chcela skúsiť hlavne kvôli int. partiám keby som sa nehanbila tak si to dám urobiť laserom ako zvyšok ale hanbím sa strašne :D :(
@lienkashcj závisí aj od laseru, absolvovala som x ošetrení v jednom salóne, len mierne zlepšenie. Potom som šla inam a po dvoch ošetreniach oooooovela lepšie.
@marilin51 ja chodím na kliniku RYANT clinic(teraz sa volajú LaseDerma alebo nejak tak) v Prievidzi nič iné nie je a do salónov som riskovať nechcela keď už tak odborne
@lienkashcj to je dobre, ja som tiež začínala v salóne, to druhé - lepšie bola klinika.
@marilin51 ja som sa len vyhýbala tvári keď nerátam že si vytrhávam obočie ale už mám toho plné zuby a ide aj o makeup lepšie sa nanáša keď chlpy nie su než keď sú. Ale neviem či doma alebo niekde v salóne alebo u nejakého barbera(aj keď by som sa asi hanbila pred chlapom :D )
@lienkashcj no, ono na tvári je to také, že ozaj treba každý deň, aby to nebolo také hrozné. Vyrastá to rýchlo, aj maličké bodky hneď kričia. Preto som behala tým strojčekom ako divá :D
@marilin51 toho sa obávam že budem ako chlap keď má strnisko :D a aký strojček si použila?
@lienkashcj Braun
@lienkashcj Odfarbiť peroxidom?
@lienkashcj jednoznačne laser...jednoducho sa priprav na to že budeš musieť chvíľu holiť, no nejako to zvládneš, neboj. Teraz už si to nedávaj robiť keďže je už silné slnko, tak aby si neriskovala ešte aj pigmentové škvrny. Natierať sa po zákroku ale treba najvyšším faktorom (najlepšie celoročne). Na jeseň možno zase zavedú rúška tak by to nemuselo byť pre teba také hrozné, nie?...škoda že si nevyužila obdobie lockdownov...na takéto zákroky ideálne 😏
@evaachesa využila len na iné partie a nie tvár ak laser tak až po lete
@sablinka počula som o tom ale neviem či by to bol dobrý nápad keďže ich je naozaj dosť 😕
@lienkashcj Neviem či ti pomôžem. Ja som ako mladšia sa dala ukecať na odstranovanie chĺpkov ziletkou na obočie a akože áno, mejkap vyzerá lepšie ale ja mám fakt mesiac pokoj, nad perou možno viac vidieť ale nemám tmavé ani to nepicha. Kamoska si takto holí tvár roky a tiež nemá problém... Ja si myslím, že v čase menopauzy to môže dopadnúť zle u nás.😀
Ale. Na tvojom mieste by som to skúsila. Holenim sa to nezhorsi. Bude to max rovnaké, určite nie tvrdsie. Je to svojim spôsobom peeling. Ale na iných častiach tela mam o par hodín čierne bodky, obočie mi tiež rastie ako divé a bez úpravy ho mám hneď zarastene.😀 Takže za mňa určite dočasne holit. Pripadne ten peroxid niekde zaradit.... Veľa žien takto si holi tvar kvôli mejkapu, len sa k tomu nepriznava.😀
@lienkashcj Inac musim povedat ze ta obdivujem a si ma pobavila svojim opisom... zevraj mlada vlkolaka 😀 normalne som aj bala pozriet na tie obrazky ze to bude fakt nejaka prisera.
Mam kolegine z Indie, kde maju zeny casto tento problem, zial neviem ako to riesia. Ja by som sa tiez bala zacat s holenim ze sa spravi strnisko.
Ja mam skusenosti len s chlpami na nohach. Vosk aj holenie bola uplna katastrofa. Chlpky zapalene, koza spuchnuta. Jedinne co fungovalo bola pinzeta. Ale to trvalo strasne dlho a tak som po niekolkych rokoch kupila epilator a je to uplne skvele. Stale sa mi vytvoria cervene bodky po epilacii ale do rana je to pekne ukludnene a zahojene a o chlpoch nie je ani pocut 2 tyzdne, lebo chlp rastie novy, malinky a jemnucky a tak nie je vidiet este par dni. Nie je to ako pri holeni, kedy chlpok pokracuje v raste v povodnej hrubke. Ked sa epiluje takyto "mlady" chlpok, boli to podstatne menej lebo nema este silny koren. Ja by som urcite skusila epilator.
No ja som chodila na jeden špeci laser, kde ma pani osvietila, vôbec neoholila a mala som pokoj 3 mesiace. Potom začali rast. Skúšala som aj IPL, tam ma holila ale doma som sa uz nemusela. Chlpy narástli a vypadli. Tie, co nevypadli, som zastrihavala. Laserujem sa na tvari už niečo cez 10 rokov. K trvalému výsledku som sa zatiaľ nedopracovala 🤔
Toto holit nesmies, je toho vela, pinzeta na dlho, depilacia bolestiva, urcite smer laser - aj ked je to na dlhsie, alebo teda lumea poctivo...
@anjelicek26 Ja neviem... Necitame? Veď ona to iba potrebuje pomedzi tým, kým ipl zaberie úplne..
A holenie v takom prípade neurobí z nej strnisko
@mimka1402 ale urobi... bohuzial.
A neskúsila si zmeniť kozmetičku na ten vosk? Lebo keď si mala modriny, to mi skôr príde ako by to ani nevedela robiť 🧐 teda ja osobne som sa s tým ešte nestretla.. sama si depilujem voskovými pásikmi oblasť po nosom a ani neviem, čo by som musela urobiť aby som mala modrinu. A to som na modriny veľmi náchylná. Stačí, keď sa niekde omylom buchnem a ani to nezaregistrujem.
Išla by som znova na endikronologiu, alebo ku gynekologovi na hormonálny profil.Nemas polycysticke vaječníky?
Niekto spomínal peroxid ja som mala pod pupkom pár chĺpkov tmavších, ale nechcela som si ich trhať, tak som si ich potierala peroxidom a opaľovala na slnku Úplne mi zbledli.Aj kozmeticka by Ti vedela chĺpky odfarbit vyskúšaj...
A, keď nič iné, tak ten laser.
A depilácny krém si neskúšala? Možno si písala ale nepostrehla som.. ja mám chĺpky nad perou, tam si niektoré vytrhnem, také hrubšie, ale tak raz za mesiac si dám depilácny krém a to vyzerá najlepšie.. dokonca to ani nerastie rýchlo, hoci inde mi nárastu aj na druhý deň hneď..
Ja mám takto chlpy inak aj na lícach ako ty, ale tie sú svetlé, hoci som silná tmavovláska.. tie som si nikdy neodstranovala, ale ak by som ich mala.tmave, tak použijem depilácny krém.. určite nie oholiť, to by som mala hneď strnisko..
@lienkashcj Nehol si tvar, pouzi depilacny krem, ktory je urceny na tvar. Moze si kazdy hovorit co chce, ale holenim tvare budes po par dnoch pichat ako chlap. Nech ma nikdo nepresviedca, gratulovala som rodinnej znamej, ktora mala aky isty problem a dala som jej bozk na lico. No hroza. 🙉
@lienkashcj no ja by som na tvojom mieste skusila pinzetu 🤷 trebars si daj jrden vikend zavrets doma, v piatok si to postupne vytrhaj a keby si nahodou zcervenela, do pondelku to prejde. Mne tiez kedysi rastli fuzky 😃 ale tolko som si ich vytrhavala, az prestali takmer uplne rast. Oni sa tie korienky casom poskodia