Mám sa ostrihať, keď máme doma vši?

16. dec 2024

Ahojte,
mám takú dilemu. Našli sme si doma vši. Boli sme aj varovaní od triednej učiteľky, že sa našli u detí v triede. Deti som dala do poriadku. Dúfam, že poriadne. Len problém je u mňa. Mám vlasy dlhé pod zadok, husté. Uľahčilo by mi vyčistiť sa od tejto havwdw keby si vlasy ostrihané cca po plecia ? Zajtra mi príde čarovný všiváčik a ten by mal aj hnidy vybrať .Vlasy som si ale už dnes ošetrila , oprala čo bolo treba. Nemá mi kto tie hnidy povyberať. Úplne na nervy som už.

marikaan
16. dec 2024

Pedicul Hermal ten nám dal preč hnidy a nie nestrihaj sa

kacena4
16. dec 2024

a mas ich aj ty? lebo ak preventivne tak naco?! za mna je zbytovne strihat akurat potiahnes vsivakom trosku viac ale je to o tom istom... ak teda nie su kucerave

simsalabim
16. dec 2024

Hlavne osetrenie opakuj este 3x po tyzdni. Z prehliadnutej hnidy sa moze vyliahnut a dospiet nymfa. A strihat sa nemusis. Ja som si este zehlila vlasy a aj nafarbila zmyvatelnou farbou bo farbe mojich vlasov.

cukricek4
16. dec 2024

to je uz na tebe, ako sa rozhodnes. nutne ale nie je, aby si si vlasy ostrihala. ale ak hladas na to zamienku, tak ju mas 😀

koniarova
16. dec 2024

Preboha nieeee. Prečo by si ich strihala..To dáš aj s prípravkami a hrebeňom. Len to chce čas.

autor
16. dec 2024

Mám aj ja , dcére som dnes pri vycesavani našla 3 kusy. Nemame to extrémne zle ale... Rozmýšľam že budem spať v čiapke , keďže hnidy si sama nevyberám, všetko mám čisté , deti vlasy tiež, tak aby sa mi daka cez noc nevyliahla 🤣.
@cukricek4 ľúto by za vlasmi nebolo, veď dorastú, len nechcem aby mi daka hnida hnusná ostala niekde v tej dĺžke a zas tento kolotoč nechcem absolvovať

cukricek4
16. dec 2024

ked viackrat zopakujes vsetky tie procedury, to ti pisali a isto este aj napisu, tak si myslim, ze sa ich zbavis uplne. za mna je skvely teatree olejcek, vmasirovak do pokozky hlavy aj do vlasov, to ich odpudzuje. a vlasy prezehlit, kludne aj dvakrat za den.

fairyy
16. dec 2024

ja mam sialene kucerave huste hrube vlasy a po zadok ...dcera nosila dvakrat rocne zo skolky a skoly vsi a ja som do mojej hlavy ten vsivacik ani nevedela dostat pomedzi vlas ...takze som to riesila farbenim vlasov, zehlenim, raz dokonca peroxidom aby som to vyzabijala

simca06022011
16. dec 2024

vobec by som si vlasy nestrihala, vsak su take sampony dnes uz, plus zehlicka.. 🙂

jankasamulko
16. dec 2024

Ked to dcera doniesla domov samozrejme som sa nevyhla tomu ani ja. Huste dlhe vlasy. Paranit z lekarne aj po ovela dlhsom odporúčanom posobeni o nicom, stale zili, jedine co bolo z toho balenia super bol vsivak na vycesavanie s dlhymi hrubsimi kovovymi zúbkami... A zabil ich jedine antiparazitny sampon na psy za 3 eura. Naniesla, napenila, nechala chvilu posobit, oplachla, poriadne rozcesala a potom namokro a aj potom nasucho prečesávala tym vsivakom nad vanou kym nebol cisty. Po psom sampone sa nehybala ani jedna. Opakovane po tyzdni a opat po tyzdni pre istotu...ak sa aj vyliahnu hnidy...

sissy27
16. dec 2024

Hnidy sa nedrzia v celej dlzke, ale blizko k pokozke. Takze ostrihanie “po plecia” z tohto hladiska nema vyznam, akurat sa lahsie vyberaju. Byt tebou vlasy zehlim, alebo zafarbim nejakou farbou s amoniakom. Na farbeny vlas nevedia hnidu prilepit.

ninusa221
16. dec 2024

@jankasamulko sranda ja mám dlhé husté vlasy a mne paranit vždy pomôže.. keďže pracujem s deťmi tak vši mám vždy keď sa vyskytnú 😂🙈.

vorkola
16. dec 2024

@cukricek4 Pozor, ale ten olejcek strasne vysusuje pokozku, Tak na vsi by som na pol litra vody dala len 1 kv olejceka ,anechala posobit 5 az 7 minut,,Olejcek je dobry na vonkajdie zapaly, alebo kupele ale véééélmi s nim opatrne,ked sa prezenie davka kvapiek, dokaze byt aj zakerny

mikadooo
16. dec 2024

Iba kúp šampón a umývaj, tuším 2x sa má, raz za týždeň? Že keby to nezabilo všetky vši a hnidy, tak po týždni ešte raz umy vlasy ďalším šampónom, ten zabije aj tie "novovyliahnuté", tie sú mladé, takže ešte nenakladú vajcia. Ale prečítaj si pre istotu dobre návod. My sme mali hedrin All in one a šampónovali žiaľ sme aj 5x, lebo žiaľ dcéra to nosila zo školy na pokračovanie 🤷. Holt mohli sme vypisovať triednej, keď tam niekto v triede na to dlabal... Tak ale potom prišli konečne letné prázdniny a počas nich sa to vyriešilo chvalabohu. Len upozorňujem, že kontrolujte, kontrolujte, kontrolujte. Dcéram som nestíhala vlasy ani jednej, ale tak oni dve majú len po lopatky a ja mám len po ramená. Zmenu na kvalite vlasov som si nevšimla, aj keď každý tím strašil.

jana_eyre_2
16. dec 2024

Nepomôže to, len uľahči vycesavanie.. moja dcéra je kučeravá vieš aké blbé bolo dostať vsi z jej vlasov? 😵‍💫 Ale dôležité je, opakovať samponovanie, neúnavne dokola dlhšie obdobie a vždy vycesat..

petracandle
16. dec 2024

Vysvetli mi, aký má význam sa strihať, keď vši sa držia pri pokožke (pijú krv), takže je úplne jedno či máš vlasy po uši alebo po zadok...