Ahojte žienky, už dllhe roky sa nemalujem vôbec nemám ani doma malovátka.
No teraz ma napadla taká blbosť že v decembri budem mať narodeniny okrúhle 40 rokov, že by som sa namaľovala rozpustila by vlasy a pekne sa obliekla počas toho jedného dňa. Tým pádom aj do roboty aj do škôlky pre dieťa aj celý deň do mesta a po ulici by som tam išla.
Čo na to hovoríte je to blbosť alebo ísť do toho?
Je pravda že musela by som nakúpiť malovatka a už som aj stará na to tak neviem.
tak otazka je ci to vobec vies. lebo zas dobre sa namalovat tiez vzaduje cvik a trochu znalosti. a aj je otazka co si pod pojmom namalovat predstavujes. a vlastne naco? budes to potom robit znova? i ti ozaj ide len o ten jeden den?
Napad dobry. Nakup sminky, pusti si videa na youtube, IG, atd. a nauc sa ako sa treba malovat. V den D to das s lahkostou a nebudes nervozna, ze si namalovana.
V prvom rade, nie si stará 🙂 A ak mas chut byt v ten den nalíčena isla by som do toho. Ale doma len za predpokladu, ze aj ked si sa roky nelíčila, tak to vies - nech to aj nejak vyzera.. a za predpokladu, ze mas v plane v tom aj pokracovat. Lebo kvoli jednemu dnu si kupovat šminky je za mna blbost. To sa skor chod dat pekne nalíčiť do salonu 🙂
Ja by som kvôli tomu koplet líčidlá asi fakt nekupovala, keď ti potom len majú stáť v skrinke a do kompletného make up by som nešla, keď nie si zvyknutá... ale pekne sa obliecť, spraviť si vlasy môžeš... ku tomu, keď chceš byť iná špirálu a lesk alebo jemný rúž, nech to zas nie je úplný šok a možno v tom budeš aj pokračovať... a ak budeš mať nejakú oslavu a chceš zmenu, daj sa nalíčiť... ale teda trochu ma pobavilo, že po ulici by si šla akoby si chcela ísť nahá 😂 toto je fakt na tebe 🙂
Tak zase nemusis sa zmalovat ako kraslica ani nemusis kupovat neviem co… ak nie si zvyknuta na makeup a ani to nevies, moze to narobit viac skody ako uzitku. Jemny bb krem na zjednotenie pleti, spirala na mihalnice, lesk na pery, upravit obocie. Urcite by som sa vyhla linkam a dramatickym ocnym tienom. A nenechavala by som si to na “den D”, ale vyskusala radsej este predtym. Ako ti to pojde, ako sa budes citit… mozno sa ti to zapaci a stane sa to beznou sucastou tvojho zivota.
A k tym vlasom - nestaci rozpustit, bolo by fajn, ak by boli zdrave, upravene.
na tvojom mieste by som si to doma precvicila, vyskusala apod… kedze nie si zvyknuta sa malovat tak len nieco prirodzene a potom by som to urcite robila pravidelne a nie len na vyznamne prilezitosti 🙂
Myslela som len špirálu a jemný rúž na pery. Samozrejme nechcem vyzerať ako kraslica len tak jemne sa namaľovať. Aj zamlada som používala len tieto dve veci, nedávala som si ani mejkap ani xy iných vecičiek. Vlasy mám zdravé upravené len nosím stále jeden účes v cope aby mi nezavádzali.
dobry napad.. a mozno sa ti to zapaci 🙂
Preco cakat do decembra? Ked sa tak budes citit dobre, zacni uz teraz 😉
Keď máš chuť na takúto zmenu, kľudne aj zajtra a hocikedy 🙂 neviem prečo by to mala byť blbosť, nechystáš sa spraviť nič šokujúce, úúúplna pohoda, nemusíš toľko nad tým rozmýšľať
Tak ak jedna len o spiralu špiralu a rúž, tak ani nechapem nad cim vahas 🙂 Ved ak mas chut si dat spiralu a ruz a rozpustene vlasy, tak si daj. Ci uz zajtra, pozajtra, vo všedny den, na narodky... 👍
Prečo nad tým rozmýšľam lebo jednak už som stará, po druhé mám manžela a už sa nepotrebujem vyzerať tip top aby som niekoho okúzlila.
No keby som sa na to dala tak by som vystúpila z roly sivej myšky a možno by mi to trochu zdvihlo aj sebavedomie.
Oj, ja mám 46, som mladá, mám manžela a neviem si predstaviť do práce ísť len taká ako vstanem 😉 Radím jemne sa líčiť a vlasy nechať rozpustené zvyšok života, nielen jeden narodeninový deň. Svet bude krajší, doslova ❤️
to čo je za argument, že mám manžela, nepotrebujem niekoho okúzliť🙈
maľujem sa pre svoj dobrý pocit a ja teda, aby sa ma niekto nezľakol😀
jemne sa nalič, rozpusti vlasy, vystrč prsia 😂 a hor sa do sveta 😉
preboha, nie si stara.. co taras !! :DDD spirala a lesk to nie je malovanie, to je zaklad nas kazdodenny. Tak sup, kupit, a zvykni si na ot. Precitaj si nejake rutiny pletove, daruj si trosku starostlivosti o seba na tu 40tku :D ja som ju oslavila pred 2tydznami a teda ani som neuvazovala o tom, ze som stara a ci sa namalujem :D jasne ze ano... (a to sa uz fyzicky casto citim ako taky dochodca :DDD)
spiralu a lesk naozaj ako siva myska mozes nosit... na tovjom mieste sa este objednam ku kozmeticke/takej co aj vizas robi, nech ti ukaze, odporuci, vyskusa.. a kupis hned to co ti pristane.
Odkedy je 40 ročná stará? A teda špirálu a rúž si nikto okrem teba nevšimne, nemusíš mať kvôli tomu obavy či pokazíš niečo.
Inak by som rozmýšľala..ani by mi nenapadlo byť v deň okrúhlin v práci ani deti riešiť.Na každé narodeniny sa snažím byť niekde inde ako bežný deň a prežiť deň podľa mojich predstáv.Uz to za tie roky bolo kdekoľvek .A nemalujem sa roky.uz by som si oko vypichla ako nevidím.ani mi to nechýba.Ale určite by som nekupoval celú výbavu.Zacni svoj deň u vizážistky...
Ja si myslím, že pri tvojom názore na samú seba si maľovaním ten svoj deň skôr pokazíš😀
Ahoj,choď do toho! Na začiatok si kúp mascaru,bb krém, licenku, rúž a vyskúšaj. Keď sa ti to zapáči, budeš rozširovať o ďalšie kozmetické výrobky,ak sa v tom nenájdeš, tých pár základných vecí ťa nezruinuje.
Čo sa týka vlasov: podľa mňa platí porekladlo: Vlasy=koruna ženskej krásy. Oplatí sa dobrá starostlivosť a vystúpiť z komfortnej "copovej" zóny, rozpustiť si ich a pekne upraviť.
Všetko by som na tvojom mieste vyskúšala skôr ako v deň 40.narodenín,pekne postupne...
Držím palce,nech si so sebou spokojná!
Na malovanie mi stara nepripadas. Skor na to, aby si rozmyslala, co si kto pomysli o tom, ze chces byt na narodeniny namalovana 🙂 Ked mas na to chut a urobi ti to radost, tak sa proste namaluj. Sebavedomie si posilnis nie make-upom, ale prave tym, ze urobis to, co sa ti ziada, bez potreby dat si to schvalit.
Autorka, a v salone dakom, ze by ti komplet make-up a vlasy urobili? Mozno sa vies dohodnut na velmi skoro rano.
pocuj ale ty si vazne o sebe myslis ze si stara a ze sa o sebe nemusis starat lebo mas manzela? vazne mas taketo mentalne nastavenie este momentalne v 39 rokoch?
Lebo chapes ze sme kazdy iny, ale naozaj ti hovorim ze ludia v 40tke su fakt este mladi,zeny maju v tomto veku kludne aj deti.. Moja mama ma 58 a nosi normalny, jednoduchy make up, rozpustene vlasy, obcas jej aj ukradnem nejake oblecko 😂 Dara Rolins a Jennifer Aniston maju 50 btw 😂
Ale urob ako citis, hlavne bud ty spokojna so sebou, este mas dlhhhyyyyyyyy zivot pred sebou,treba si robit radost🤗
Ty mas kazdy den okuzlit svojho manzela, to staci. Nie stovky cudzich chlapov.
Ja sa malujem kontinualne cely zivot, ci som mala vztah alebo nie. Bavi ma to a robim to pre svoj dobry pocit, ako si umyvam zuby alebo vlasy.
Nedokazem si predstavit lov na chlapa ako motivaciu na mejkap 😃 pride mi to smiesne a zufale.
A ano, vacsina zien vyzera lepsie s primeranym majekapom ako uplne bez, prave zobudena.
Ano, dost zien sa nemaluje preto, ze to
1.nevie
2.nechce sa im vecer odlicovat
@januska12323 Všimli by to všetci určite lebo by to bola veľká zmena.
@janinah Píšeš že ani by ťa nenapadlo v deň okrúhlych narodenin byť v práci a riešiť deti..a čo mám robiť keď to vyjde na pracovný deň, do práce ísť treba aj deti riešiť
@marianarem Tak trochu ma zaujíma kto si čo o mne myslí.
Verim tomu, ze drviva vacsina žien sa líči a upravuje z ineho dovodu ako okuzlovat cudzich chlapov. Minimalne teda ja sa upravujem hlavne pre svoj vlastny pocit... Nehovoriac o tom, ze aj pre svojich vlastnych muzov chceme byt upravene, nie? Ci ked balime noveho chlapa tak hej, ale ked uz ho mame v hrsti, tak naco? Ci ako? Nechapem.. A 40 rocna stara na šminky? Moja 60+ rocna mamina sa dennodenne líči, nie to este 40 rocna mlada žena 🤷♀️
Akoze ked sa nejaka zena nechce malovat, je to uplne v poriadku. Ale tymto vymenovanym dovodom fakt nerozumiem...
Mozno aj manzel by bol rad, keby si ho chcela trochu okuzlit 🙂 celkom nerozumiem tym ludom, co v manzelstve uz kaslu na seba, lebo ved "uz som ju/ho zbalil/, naco sa snazit?"
To v 40 stara? Jemineee, mam 38 a taham na 39 a sminiek mam teda kila. Jasne ze sa nahod podla toho ako sa sebe pacis a dobre sa citis. Ale nejaky ruz a spirala, plus pekne obocie svedci kazdej zene. To je taky zaklad a to zmakne naozaj kazda.
Tiež mám deti aj prácu...ale je to tvoja vec ako sa zariadiš.ja píšem môj pohľad na vec.Vsetko sa dá.ak sa chce.Vdaka tomu postoju mám na moje narodeniny celkom pekne spomienky.
Každé ráno keď cestujem do práce, často vidím mladé ženy... sivé myšky, nevýrazné,... často aj vlasy úplne neupravené.
A pritom stačí tak málo, aby žena vyzerala k svetu. Ja osobne mám 57 rokov , ale stále sa snažím byť upravená a nepotrebujem k tomu veľa : základom je krém, ktorý pokožku vyhladí, rozžiari, zľahka zvýraznim obočie, ceruzkou zvýraznim oči, špirála byť môže ale nemusí, na pery prirodzený rúž alebo lesk. Je to fakt minimum, ale rozdiel to urobí. A nestojí to ani veľa námahy, ani veľa peňazí.
Skôr ide o to,že keď nie si zvyknutá sa maľovať,či to vôbec vieš.Aby si nevyzerala jak kolotocarka.