Mám póry

29. dec 2023

Ahojte. Neskúšali ste niektoré úplne vyradiť kozmetiku. Ja už mám sto chutí prestať všetko používať lebo mám pocit že čím viac sa starám tým je to horšie. A nedávam hore-dole hocičo dosť to sledujem že čo s čím a tak. Mojím najväčším problémom sú póry. Možno by bolo fakt lepšie nepoužívať nič 😏 Čo myslíte?

majamat
29. dec 2023

pory su sucastou typu pokozky, nic s nimi neurobis, mas taky typ.

nemotzem vyradit kozmetiku, inak by mi zhorela tvar. staci mi malo a strasne sa susi. neviem preco, psoledne roky mam fakt castejsie dehydrovanu plet a potom je velmi citliva. teraz aj hormony uraduju + nevhodna strava + sa stane, ze menj pijem a aj ked to dozeniem, nepomaha a opuchnu mi oci a mam tam vyrazky.
vtedy potrebujem zvysenu hydrataci zvnutra aj zvonka.

berry266
29. dec 2023

Ja mám tiež taký typ pokožky,póry, mastnejšia tvár. Ale kozmetiku by som neprestala používať ani za nič. Tým to len zhoršíš,čistiť,hydratovať a exfoliovať bez kozmetiky asi moc nejde.

autor
29. dec 2023

@majamat mám toto isté. Keď si nič na ňu nedám mám ju úplne až takú suchú že ma bolí. Ale zas od všetkého sa mi upchávajú póry. Ale hovoríš potom že to nemám riešiť? Ja hľadám všetko nekomedogenne ale asi to je blbosť. A nemáte asi nejaký typ na krém z drogerie? Dik

thereisabear
29. dec 2023

Skús tento krém, neupcháva póry a hydratuje https://www.avene-cosmetics.sk/d/avene-cleananc...

marcellka32
29. dec 2023

Máš dehydrovanu pleť, musíš použiť jemne čistenie, sérum, krém, spf50

majamat
29. dec 2023

ak mam pravdu povedat, nikdy som neprsila na to,a ko zistit, ci mi kozmetika upchava pory.
ako stava sa mi, ze mi je na pleti nieco tazke, ze mi nieco sedi na pleti, ale inak neviem ako to kto dokaze poznat. ako sa to prejavuje?
o, ze su pory zanesene? ved to ej normalne, nesuvisi to s kozmetikou. na plet sa aj prasi a pod, preto sa pory musia zanasat. je to normalne.
co sa tyka akne, to tiez nemam pocit, ze by to vyslvoene suviselo s kozmetikou. akne vznika tym, ez sa por upcha a zapali vacsinou. to, ze plet reaguje zapalom mozu sposobovat hormony a preto sa to casto stava pocas pms, ja som mavala akne aj v strede cyklu, ked nastava hromonalny obrat. jednoznacne sa to viazalo na hormony. a teda je tu este aj zvysena pohotovost pleti reagovat zapalovo, co teda tie hormony sposobuju a tiez aj strava a kto vie co vsetko este.

ja asi rok pouzivam korejsku kozmetiku a mne sa celkom paci, ze produkty su lahke.

domkakvet
30. dec 2023

Tiez ich mam, ale kozmetiku urcite nevyradim.

alisaela
30. dec 2023

Celkom fajn je ultrazvukova spachtla. Z kozmetiky kyselina salicylova. Sebium pore refiner