Mám mastné vlasy

anickatothova
28. apr 2024

ahojte baby. mam mastne vlasy. niekedy su mastne uz den po umyti prinajlepsom 2 dni. neviem co mam robit. mam s tym problemy uz asi od 12 rokov a jedine co mi to stlmilo bolo dermatologikum beloretin na akne kedze to stlmi produkciu mazovych zliaz a clovek je totalne suchy co sice nie je prijemne no vlasy som mala uzasne no uz som po liecbe a mam pocit ze je to este horsie ako pred liecbou. nemate nejake overene tipy ktore zabrali ci uz vam alebo vasim znamym? fakt ma nebavi si umyvat vlasy kazdy 2. den a rada by som uz tento problem vyriesila. dakujem vopred za rady a tipy 🤗

domkakvet
28. apr 2024

@anickatothova tak mne nepomohlo zatial nic, riesim to suchym samponom o ktorom som naposledy citala, ze z neho padaju vlasy, ale pouzivam stale.

mane01
28. apr 2024

@anickatothova ja budem mozno za divnu, lebo teda citala som tu ohladom umyvania vlasov vselico… ale na mastne vlasy zabera proste to, ze si ich treba umyt. Ja si umyvam vlasy kazdy druhy den, a ani neviem, ako a ci sa mi mastia lebo proste ich umyjem 🤦🏼…

vanilkovazmrzka
28. apr 2024

Nuz asi len umyvat si ich kazdy druhy den.

luciaruz
28. apr 2024

Akoze ja to isté. Skúsila som všetky možné šampóny. Drahé, lacné, drogériove, z lekárne, z parfumérie, bio, prírodné, tuhé, profesionálne... skúšala som aj rôzne vlasové vody všehodruhu, vitamíny... skúšala som mydliť dva krát, jeden krát, nechať účinkovať, aj masku a kondicioner vynechať... a nepomohlo NIČ! Nič! Jedine sa s tým zmieriť bohuzial. Jediná vec, čo mi pomohlo bolo ked som sa odfarbovala. Ten zničený vlas absorboval mastnotu zatial co zdravy vlas nemá kam absorbovať. Vtedy som si umyvala kazdy 4. deň.

fido69
28. apr 2024

Čím viacej si ich budete umývať, tým rýchlejšie sa budú mastiť. A nenapadlo vás, že tie vlasy sa mastnia prirodzene, pretože prirodzene majú byť mastné? 🤔

joannita
28. apr 2024

@anickatothova suchy sampon. Mne suchy sampon zmenil zivot 😂

luciaruz
28. apr 2024

@fido69 toto nie je pravda, mam to odkokunikovane s doktorom. Vraj mastne vlasy treba umyvat tolko, kolko si pytaju.

buberova
29. apr 2024

Tiež si musím vlasy umývať každý druhý deň. Vždy to tak bolo a asi sa to už nezmení

jana_eyre_2
29. apr 2024

Ja používam suchý šampón práve preto že sa mi nechce s umývaním paprat každý deň.. ja mám tiež hneď na druhý deň korienky už mastné, ak by som si nedala suchý šampón tak už na tretí deň by som mala vlasy totálne mastné... Takže to robím tak - 1 deň umyjem vodou a šampónom, druhý deň dávam suchý šampón, tretí deň suchý šampón a ďalší deň už umývam..

adamar
29. apr 2024

@anickatothova som na tom rovnako, suchy sampon musím mať vždy po ruke, umývam každý druhý deň. Kožná mi sama povedala, že riešenie nie je, mam si proste vlasy každý druhý deň umývať.

heleninamama
29. apr 2024

Nemám mastné vlasy a aj tak si ich umývam denne. Veď za celý deň sa spotia, prestanú voňať, naopak napáchnu jedlom, prostredím... Ísť sa večer osprchovať a neumyť si pritom vlasy mi príde proste nehygienické. A nie, vôbec sa mi neničia, stále sú husté a rastú mi rovnako ako v mladšom veku.

lilly7913
29. apr 2024

Fénuješ si ich po umytí? Ja keď si nevyfénujem tak už na druhý deň cítim ze sú také kadejaké, ale skoro vždy si fenujem a žehlím a vydržia mi v pohode 3 - 4 dni.

h2
29. apr 2024

Každý druhý deň? Ja si umývam vlasy každý deň. Nevidím v tom problém.

ssimusska
29. apr 2024

@anickatothova Na mastné vlasy mi pomohol pravidelný olejový zábal pred umytím.

estellas
29. apr 2024

@fido69 Je pravda že vlasy by mali mať takí prirodzenú mastnotu. Ale v žiadnom prípade nie je keď sú vlasy veľmi mastné. Moje vlasy vyzerajú akokeby som mala olej na hlave keď si ich neumyjem.

rozculena
29. apr 2024

@fido69 to je tvoj vlastný výskum?

rozculena
29. apr 2024

Kedysi mastenie vyriešila trvalá.Lenže dnešné kaderníčky nevedia robiť trvalé a preto sa vyhovárajú,že už to je nemoderné 😂
Tiež si umývam každý tretí deň a musím si ich vyfúkať,lebo mám jemné riedke a keď mi len tak uschnú,tak sú prilepené k hlave a vyzerajú ako mastné...

fido69
29. apr 2024

@rozculena V prírode na každú akciu existuje reakcia. Na odmastenie položky hlavy a vlasov bude telo regovať vyššou produkciou mazu. 😉

sisska96
29. apr 2024

Kým častejšie umývaš, tým rýchlejšie budú mastné. Treba vydržať, umývať max 2 krát do týždňa

rozculena
30. apr 2024

@fido69
@sisska96
hlúposť,nebudem predsa chodiť s vlasmi,z ktorých mi pomaly kvapká mastnota.

fido69
30. apr 2024

@rozculena Choď si ako len uznáš za vhodné. Ale skús sa zamyslieť nad tým, že množstvo živočíchov sa o svoju srsť či perie stará, ale človek je jediný tvor v prírode, ktorý sa "odmasťňuje". 😉

sisska96
30. apr 2024

@rozculena tak ich umývaj každí deň a potom furt budú mastné a budú vypadávať. Tvoje vlasy, nie moje 🤷🏻‍♀️

estellas
30. apr 2024

@sisska96 Mne to nezaberá, ja si teraz umývam vlasy len raz za týždeň a aj tak mám mastné, nemastia sa mi menej. Skúšala som všetko možné nič nepomohlo len sa to už zhoršilo. Ja plánujem ísť ku kožnej lebo mám pocit, že mám seboreu.

rozculena
30. apr 2024

@fido69 ale veď si kľudne masti svoje vlasy .

fido69
30. apr 2024

@rozculena Si ako malé urazené decko, ktoré sa hodí o zem a kričí - A mám pravdu, mám, mám... 😀

iwesska
30. apr 2024

Kazdy druhy den? Tak to si dobre na tom. Ja si musim umyt kazde rano,ked nechcem mat homeless look. A nepomohlo nic,ani par dni neumyvat,ked som bola chora,mna z toho hned hlava svrbi. Mama sa tiez cuduje,preco kazdy den,ked ona tak raz za 4 dni. Lenze ona ma pevny tvrdy vlas a ja najjemnejsi,aky existuje a mastnu kozu. Takze kombo ako oci👀😂

lneviemmeno
30. apr 2024

Mala som ten istý problém, keď som mala dlhé vlasy a hlavne stále rozpustené. Tiež po 2 dňoch boli strašne mastné. Potom som si dala cop keď som si ich este nechcela umyť. Teraz mám krátke pod plecia a už sa toľko nemastia, vydržia cca 3-4 dni a vyzeraju normálne a to nenosím vôbec cop, len rozpustené. Ale tým, že sú krátke tak ich rýchlo umyjem a aj rýchlo vyschnú čo je super 😄😄

rozculena
30. apr 2024

@fido69 a to si ako zistil,že som urazená?😂 Ja si budem umývať svoje vlasy ako chcem,a ty si ich neumývaj ako ty chceš.Urazený si skôr ty,lebo neberiem tvoj argument o zvieratách.

rozculena
30. apr 2024

@iwesska moja sesternica si tiež umýva každé ráno,má veľmi jemné vlasy a má ich málo...