Mám 15 a našla som si šedivé vlasy

stankajesuper
6. nov 2024

Dobrý deň,
Mám od koncom októbra tohto roka 2024 už 15 rokov a dneska v škole sa mi spolužiačka kukala na vlasy a si všimla že tam mám šedivý vlas, a potom mi spolužiačka našla ďalšie dva.
Je to normálne ? Lebo inak mám dlhšie vlasy až skoro pri zadok a som vysoký človek mám 175cm takže ich mám celkom dlhé a hnede jak gaštan na hornej vrste ich mám svetlejšie kvôli slnku a v dolnej ich mám tmavo hnedé. Neviem prečo sa mi robia sivé vlasy keď niesom v žiadnom strese ale tých pár vlaskov neboli ani také že male to boli aj 10 cm takže to som musela mať už dávnejšie či nie ?
Nemohol by niekto povedať príčinu prečo v mojom veku mám sivé kúsky vlasov ?

aliziana
6. nov 2024

@stankajesuper to je väčšinou genetika, kedy začala šedivieť Tvoja mama (ak už šedivie), stará mama?

faasx
6. nov 2024

Samozrejme, že to je normálne. Ja to mám po otcovi. Mám to od 14tich.

really8
6. nov 2024

Stanka si super aj so sedivym vlasom. Hlavne ho nevytrhavaj.

faasx
6. nov 2024

@really8 mne ich vždy trhali. 🥲 ale chvala bohu mi rastu stále dookola iba tie 4-5ks a nevidno to poriadne.. 😂

ivik4
6. nov 2024

Ja od 18tky sediviem len na jednom kusku , odkedy som bola vo velkom strese

sevrin
6. nov 2024

@stankajesuper keď si nájdeš nejaký ten šedivý vlas, nie je to nič neobvyklé, stáva sa to aj v takom veku. Keď budeš mať 50 tak budeš šedivá celá a príbeh s dvoma-troma šedivými vlasmi spred 35 rokov ti bude pripadať ako zábavná anekdota.

luciaruz
6. nov 2024

Šedivé vlasy su čistá genetika, nič ine. NIČ.

michaela329
6. nov 2024

Genetika, ja sediviem hodne od dvadsiatky - ako moja mama.