Mali ste sponu na nechte?

thirstymonk
12. apr 2024

Čauko, pedikerka mi dala sponu na necht, lebo mi zarasta. Že by to malo pomôcť, ale vravela, že určite mi jedna stačiť nebude, že predpokladá tak 5-6 aplikácií (čiže cca pol roka). A za každú sponu berie 18€. Tak sa chcem opýtať, či to má fakt nejaký efekt a v konečnom dôsledku mi to pomôže, alebo vyhodené prachy?
Ďakujem

marcellka32
12. apr 2024

Nemala som, ale v okolí známi mali...a ver, že efekt to má, dobre robí pedikerka..spona pomáha nechtu rast rovno a vyrásť bez toho aby zarastal necht do kože na boku ..investuj do seba a svojho zdravia;)

cimage
12. apr 2024

Mala som a pomohlo, tiez mi ju menila viackrat.

30katrusa40
12. apr 2024

@thirstymonk manželovi nepomohlo musel na plastiku nechtového vlôžka. Odvtedy ma pokoj.

sirka9
12. apr 2024

Mala som sponu, pomohla jedna aplikácia, lebo ako mi vyrástol už ten necht, striham si tak ako sa ma, aby to znova nezarastalo. Ale počet aplikácií je od nohy k nohe. Takže ak bude treba, určite do toho investuj. Ved 18 eur raz za mesiac ta nezabije.

thirstymonk
autor
12. apr 2024

Jasne, 18€ mesačne na seba je ok. Horšie veci som podstupoval a nemali význam (napr. laserovu operaciu, kde som nechal pecto evra a aj tak som furt chlpaty jak orangutan).
Len som chcel vedieť, či to má význam, lebo obidva nechty mi zarastajú, takže si dám najbližšiu rovno aj na druhú nohu.
Ďakujem za pomoc.

Btw, na plastiku lôžka som bol, keď som mal asi 16. Pomohlo mi to možno na pol roka.

chrobak7
12. apr 2024

@thirstymonk Kúp si z Aliexpress vlastnú sponu, alebo sadu na opravu nechtov a môžeš ušetriť desiatky eur. Pokiaľ si to samozrejme vieš aplikovať aj sama. Ak nie, tak si odkázaná na služby pedikérky.

https://www.aliexpress.com/item/100500349976742...

https://www.aliexpress.com/w/wholesale-ingrovin...

thirstymonk
autor
12. apr 2024

@chrobak7 Uf, tak toto vyzerá hororovo. Ja mám niečo trošku iné :O

thirstymonk
autor
12. apr 2024
kristiii
12. apr 2024

@thirstymonk áno, pomáha, mám aktuálne druhú, takú ako ty, prvú som mala taký drátik. Ale teda neviem ako rýchlo ti rastú nechty, ale ja mám tieto dve od minulého júla, čize dve pomaly za trištvrte roka. Šesť ti podľa mňa nemá šancu nalepiť behom pol roka. Inak 18 je super cena, ja som naposledy platila 30.

cimage
12. apr 2024

@kristiii mne moja podologicka menila kazdych 6tyzdnov.

kristiii
12. apr 2024

@cimage tak mne nemenila, až keď odrastla, pridala ďalšiu

thirstymonk
autor
12. apr 2024

@kristiii Aha, tak toto neviem, nalepila to veru dosť nízko, ale objednala ma o mesiac, tak som mal za to, že to dá preč a hneď mi dá druhú.

kristiii
12. apr 2024

@thirstymonk tak možno ti to má v pláne meniť ako @cimage, mne len dopĺňa. Ono asi závisí, aj aký má kto konkrétne problém, mne napríklad zarástol necht v strede jeho dĺžky, tam mám zúžené to lôžko najviac, tak by mi asi zbytočne menila šponu na konci nechtu. Nechaj si poradiť a dôveruj, predpokladám, že chodíš k medicinálnej pedikerke, tak snáď sa vyzná viac než my, trpitelia 🙂

bluka2
12. apr 2024

Mala som a stačila mi 1

thirstymonk
autor
13. apr 2024

@kristiii ano, k medicinalnej. 🙂 dakujem za odpovede vsetkym