Make up v tehotenstve

2. feb 2024

Ahojte, menili ste pocas tehotenstva make up? totiz mna to doteraz ani nenapadlo (uz som v 20tt) ale prave som zistila ze make up kt, som doteraz pouzivala/pouzivam obsahuje jednu zlozku (viac som si zatial nevsimla)kt sa pocas tehotenstva neodpourca
Myslite ze to vadi?
ide o BB krem -Missha M Perfect Cover
uplne mi vyhovuje ale teda teraz neviem ci mozem dalej pouzivat alebo radsej sa pozret po niecom inom...

monillia
2. feb 2024

Kvôli tomu, že obsahuje rozmarín?Veď ho neuzivas vnutorne, to pidi množstvo čo obsahuje a následne si pidi množstvo dávaš na tvár....Naviac keby bol nebezpečný pre tehotné je tam upozornenie

autor
2. feb 2024

@monillia nie rozmarin som nemyslela, ale arbutin

monillia
2. feb 2024

Pokiaľ viem v tehotenstve sa treba vyhybat iba silným kyselinam a retinolu.

autor
2. feb 2024
ivkav5
2. feb 2024

Kriste to fakt ešte treba dávať pozor aj na to aký make up užívam? 🙈 Prestala som užívať prípravky s kyselinou na čistenie pleti, inak užívam všetko. Netreba to poda mňa takto preháňať 🙃 som 26.tt, neviem čo obsahuje moja kozmetika a ani to nemienim zisťovať a meniť😂, jem bryndzu, taktiež som si dala gorgonzolu 🙊 a žijem, všetko je v poriadku 🙂 Neboj sa určite to nie je množstvo, ktoré sa ti vôbec niekde do tela dostane😅

bora0123
2. feb 2024

Ano nemalo by sa to
Ak chces nahradit inym missha produktom kuk sem na zoznamy
https://www.15minutebeauty.com/pregnancy-safe-s...

Ja osobne som volila uplne prirodny - soaphoria bb krem, krasne kryje a lahko sa pouziva 🙂

Inak tiez obcas pouzivam korejske cushions, no tu soaphoriu som si oblubila ze sa jej drzim pri kazdodennom pouzivani a korejske skor na speci prilezitosti

bora0123
2. feb 2024

Ale suhlasim aj s @ivkav5, nemyslim ze by ti to nieco vazne sposobilo, hlavne nestresuj, stres je horsi ako arbutin 😉, no ked mas moznost to zmenit na tych par mesiacov zas preco nie 😊

autor
2. feb 2024

@bora0123 skor ma stve ze ci tie prve mesiace ked sa babo vyvijalo ci to nevadilo...

ivkav5
2. feb 2024

Určite to nevadilo…niektoré nezodpovedné ženy fajčia a piju, xkrát nevedia ani, že sú tehotné a majú zdravé deti…neboj sa 🙂 make up naozaj neublíži…

autor
2. feb 2024

@ivkav5 keby som aspon niekde nasla v akej koncentracii tam ten arbutin je ale nenasla som🤷‍♀️

ivkav5
2. feb 2024

Kašli na to úplne 🙂 vobec sa tým nestresuj..keby som sa ja možno teraz pozrela na zloženie všetkých produktov z dekoratívky, kt. používam, tak určite nejaký z nich obsahuje tiež tieto látky ale v živote by mi to popravde nenapadlo…dokonca som minulý týždeň maľovala izbičku a v robote som do 20.tt lakovala produkty nie veľmi prírodným lakom…žijem, sme ok a všetko je v najlepšom poriadku, lekár o tom vie, povedal, že toto nie sú nebezpečné veci, kt. by nejako mohli ohroziť mňa alebo plod…fakt buď kľudná a ser na to 🙂

ivkav5
2. feb 2024

Inak keby si sa mala riadiť pokynmi na nete, tak ako sa tu už xkrát spomínalo- nejesť ani zeler, grepy, polovicu ovocia a zeleniny a podobne…bola by si asi na vode a suchom rožku..takže fakt no stress 🙂

crazy_lazy
2. feb 2024

Pred 3 týždňami som porodila, a celé tehotenstvo som používala spomínany BB krém Missha M Perfect Cover. Ani ma nenapadlo riešiť zloženie.

bora0123
2. feb 2024

Ono sa to neodporuca lebo je to derivat hydroquoninu (sorry za spelling) ktory je skodlivy v tehotenstve, ale vyslovene len preistotu, arbutin je ovela menej toxicky a niektore zeny ho dokonca pouzivaju na zosvetlenie tej tehotenskej ciernej ciary na brusku takze klud 🙂)
Ked uz o tom teraz vies, vymen makeup (aj pocas kojenia btw), ale je to cele fakt len preistotu
Len pre zaujimavost, Arbutin 5% v spominanom makeupe

bora0123
2. feb 2024

@ivkav5 inak o tom som citala niekde od gynekologa, ze v tych uplnych zaciatkoch je to skor vsetko alebo nic napr pri nadmernej konzumacii alkoholu na zaciatku ked nevie ze je tehotna - ze bud zena potrati alebo bude mat normalne tehotenstvo

autor
2. feb 2024

@crazy_lazy a predpokladam ze vsetko v poriadku? 🤗

autor
2. feb 2024

@bora0123 a 5%je malo ci vela? 🙈teda nad kolko by to uz bolo potencionalne skodlive?

ivkav5
2. feb 2024

@bora0123 ano ano, je to tak naozaj…asi veľakrát v tehu je to hop alebo trop..niekedy sa žena môže snažiť a striktne dodržiavať všetky odporúčania a nemusí to skončiť dobre a potom zasa naopak..

bora0123
2. feb 2024

Pre tvoj pokoj v dusi som to prave po korejsky googlila (to uz su ine krizy ked musis prejst na korejsku stranu internetu :D) a tam je dokonca beta arbutin (este 10x menej skodlivy ako ten co myslis ty) a v kremoch sa moze bezpecne vyskytovať do 7% 😊

bora0123
2. feb 2024

Dokonca dalsia pikoska o beta arbutine je ze velmi rychlo sa rozlozi pri teple a UV ziareni, takze si ho absorbovala este menej asi

autor
2. feb 2024

@bora0123 vdaka za ochotu🙏🙏ano uz som kludnejsia😁ale pre lepsi pocit zajtra kupujem iny makeup🤣...tohto mi uz vela neostavalo aj tak🙈

julish
2. feb 2024

@ivkav5 to nejde o to, že ty žiješ, ale aby baktéria z nepasterizovaného neublížila plodu

ivkav5
2. feb 2024

@julish ale šak asi jasné, že nejem nepasterizované🙈 to bolo niekde spomenuté. všetko pasterizované, ale keď tu čítam už niekedy tieto diskusie, tak sa bojím, či tehotná môže vobec žiť a dýchať..už xkrát tu bola debata o pasterizovanej bryndze v tehu, či sa vobec nemože, to isté, či sa môže pomelo, grep a dnes make up🙈

sasenka5
2. feb 2024

@julish Ja som tu napr. tiez nepostrehla nic o nepasterizovanom😁

sasenka5
2. feb 2024

Ženy fakt neprehanajte a neblaznite uz…ze mejkap🤦🏼‍♀️ jasné, že to neublíži nijako… to keď sa ma tehotna radiť googlom, tak fakt nech sa zavrie medzi 4 steny, neje, nemaluje sa, nevychadza von

monillia
2. feb 2024

@autor je to na nejakom 12 mieste ,nie je to hlavná zložka make-upu,nedávas si sérum s arbutinom,čiže používaš zabedbatelne množstvo. To by si fakt nemohla vôbec,vôbec nič

bora0123
3. feb 2024

@sasenka5 tak pozor zas tu neslo o makeup ako taky ale o zlozku na vybielenie pokozky 😅 tehotna by si moc taketo bielidla davat nemala ale presne ako hovori @monillia nie je to hlavna zlozka plus je stastie ze tam bol ten beta, to nie je taky ekrazit

autor
3. feb 2024

@bora0123 a to ze tam je ten beta a nie ten horsi..to si nasla len na tych korejskych strankach...lebo ja som sa k tomu nevedela vcera dopatrat 🤷‍♀️🙈

bora0123
3. feb 2024

Ano ano, neboj, mne sa zda ze primarne korejci len tento beta pouzivaju, plus je este pod ten 7% limit takze vsetko v poho 🙂

autor
3. feb 2024

@bora0123 a este mam otazku mimo tohto bb kremu🙈 myslis ze je ok pouzivat od zac.tehotnestva produkty s kys.syliciovou? Lebo mam taku skor zmiesanu plet obcas akne a tak a pouzivam bud bioderma a la roshe posay radu na akne a kazdy produkt obs.tuto kyselinu