Ahojte, menili ste pocas tehotenstva make up? totiz mna to doteraz ani nenapadlo (uz som v 20tt) ale prave som zistila ze make up kt, som doteraz pouzivala/pouzivam obsahuje jednu zlozku (viac som si zatial nevsimla)kt sa pocas tehotenstva neodpourca
Myslite ze to vadi?
ide o BB krem -Missha M Perfect Cover
uplne mi vyhovuje ale teda teraz neviem ci mozem dalej pouzivat alebo radsej sa pozret po niecom inom...
@monillia nie rozmarin som nemyslela, ale arbutin
Pokiaľ viem v tehotenstve sa treba vyhybat iba silným kyselinam a retinolu.
Kriste to fakt ešte treba dávať pozor aj na to aký make up užívam? 🙈 Prestala som užívať prípravky s kyselinou na čistenie pleti, inak užívam všetko. Netreba to poda mňa takto preháňať 🙃 som 26.tt, neviem čo obsahuje moja kozmetika a ani to nemienim zisťovať a meniť😂, jem bryndzu, taktiež som si dala gorgonzolu 🙊 a žijem, všetko je v poriadku 🙂 Neboj sa určite to nie je množstvo, ktoré sa ti vôbec niekde do tela dostane😅
Ano nemalo by sa to
Ak chces nahradit inym missha produktom kuk sem na zoznamy
https://www.15minutebeauty.com/pregnancy-safe-s...
Ja osobne som volila uplne prirodny - soaphoria bb krem, krasne kryje a lahko sa pouziva 🙂
Inak tiez obcas pouzivam korejske cushions, no tu soaphoriu som si oblubila ze sa jej drzim pri kazdodennom pouzivani a korejske skor na speci prilezitosti
@bora0123 skor ma stve ze ci tie prve mesiace ked sa babo vyvijalo ci to nevadilo...
Určite to nevadilo…niektoré nezodpovedné ženy fajčia a piju, xkrát nevedia ani, že sú tehotné a majú zdravé deti…neboj sa 🙂 make up naozaj neublíži…
@ivkav5 keby som aspon niekde nasla v akej koncentracii tam ten arbutin je ale nenasla som🤷♀️
Kašli na to úplne 🙂 vobec sa tým nestresuj..keby som sa ja možno teraz pozrela na zloženie všetkých produktov z dekoratívky, kt. používam, tak určite nejaký z nich obsahuje tiež tieto látky ale v živote by mi to popravde nenapadlo…dokonca som minulý týždeň maľovala izbičku a v robote som do 20.tt lakovala produkty nie veľmi prírodným lakom…žijem, sme ok a všetko je v najlepšom poriadku, lekár o tom vie, povedal, že toto nie sú nebezpečné veci, kt. by nejako mohli ohroziť mňa alebo plod…fakt buď kľudná a ser na to 🙂
Inak keby si sa mala riadiť pokynmi na nete, tak ako sa tu už xkrát spomínalo- nejesť ani zeler, grepy, polovicu ovocia a zeleniny a podobne…bola by si asi na vode a suchom rožku..takže fakt no stress 🙂
Pred 3 týždňami som porodila, a celé tehotenstvo som používala spomínany BB krém Missha M Perfect Cover. Ani ma nenapadlo riešiť zloženie.
Ono sa to neodporuca lebo je to derivat hydroquoninu (sorry za spelling) ktory je skodlivy v tehotenstve, ale vyslovene len preistotu, arbutin je ovela menej toxicky a niektore zeny ho dokonca pouzivaju na zosvetlenie tej tehotenskej ciernej ciary na brusku takze klud 🙂)
Ked uz o tom teraz vies, vymen makeup (aj pocas kojenia btw), ale je to cele fakt len preistotu
Len pre zaujimavost, Arbutin 5% v spominanom makeupe
@crazy_lazy a predpokladam ze vsetko v poriadku? 🤗
@bora0123 a 5%je malo ci vela? 🙈teda nad kolko by to uz bolo potencionalne skodlive?
Pre tvoj pokoj v dusi som to prave po korejsky googlila (to uz su ine krizy ked musis prejst na korejsku stranu internetu :D) a tam je dokonca beta arbutin (este 10x menej skodlivy ako ten co myslis ty) a v kremoch sa moze bezpecne vyskytovať do 7% 😊
Dokonca dalsia pikoska o beta arbutine je ze velmi rychlo sa rozlozi pri teple a UV ziareni, takze si ho absorbovala este menej asi
@bora0123 vdaka za ochotu🙏🙏ano uz som kludnejsia😁ale pre lepsi pocit zajtra kupujem iny makeup🤣...tohto mi uz vela neostavalo aj tak🙈
@julish ale šak asi jasné, že nejem nepasterizované🙈 to bolo niekde spomenuté. všetko pasterizované, ale keď tu čítam už niekedy tieto diskusie, tak sa bojím, či tehotná môže vobec žiť a dýchať..už xkrát tu bola debata o pasterizovanej bryndze v tehu, či sa vobec nemože, to isté, či sa môže pomelo, grep a dnes make up🙈
Ženy fakt neprehanajte a neblaznite uz…ze mejkap🤦🏼♀️ jasné, že to neublíži nijako… to keď sa ma tehotna radiť googlom, tak fakt nech sa zavrie medzi 4 steny, neje, nemaluje sa, nevychadza von
@bora0123 a to ze tam je ten beta a nie ten horsi..to si nasla len na tych korejskych strankach...lebo ja som sa k tomu nevedela vcera dopatrat 🤷♀️🙈
Ano ano, neboj, mne sa zda ze primarne korejci len tento beta pouzivaju, plus je este pod ten 7% limit takze vsetko v poho 🙂
@bora0123 a este mam otazku mimo tohto bb kremu🙈 myslis ze je ok pouzivat od zac.tehotnestva produkty s kys.syliciovou? Lebo mam taku skor zmiesanu plet obcas akne a tak a pouzivam bud bioderma a la roshe posay radu na akne a kazdy produkt obs.tuto kyselinu
Kvôli tomu, že obsahuje rozmarín?Veď ho neuzivas vnutorne, to pidi množstvo čo obsahuje a následne si pidi množstvo dávaš na tvár....Naviac keby bol nebezpečný pre tehotné je tam upozornenie