Ahojte, myslite si že je normálne aby 12 ročne dievčatá nosili makeup? V skole to zatiaľ velmi nefici, ale keď moja chce vyzerať upravená? Nechce nič co je ,, príliš” ale proste chce mať peknú hladkú pleť , aby vyzerala každý deň co najlepšie. Ale neviem či je to vhodne na jej vek…
@albi12 no este je primlada, ale treba sa starat o plet samozrejme aj v tomto veku a ak chce nieco, tak mozno lesk na pery, pripadne trochu maskaru, len tak jemne. Makeup by som asi este 12-rocnej neschvalila, este to nepotrebuje. Mam dve dcery, obe su starsie ako 12 rokov a fakt pouzivaju len lesk, pripadne ruz a maskaru.
@albi12 keď jej ho nekúpiš ty, tak si požičia od kamosiek a to veru hygienické nie je.. sú aj lahke, jemne pudre, cc kremy na prírodnej báze..
@nicoletta98 Jasne však ja jej to zakazovať nebudem lebo ak to zakážeme určite to bude robiť potajomky a ja o tom nebudem mať prehľad…
@albi12 ak by už bolo nutné ,šla by som skôr do toho ,aby si dievča osvojili nejakú tú skín care rutinu , a ak už má nedokonalosti ,tak toner v spreji , na to viem dať vit. C. Pleť vyzerá veľmi sviežo a jednotne vtedy prípadne ju vziať ku kozmetické,aby jej vysvetlila ako sa starať o pleť. Ak má akné .tak tie korekcne tyčinky na akné bývajú na zakrytie .
Prípadne BB krém . Sú ľahkej konzistencie , a zároveň má mierny kryciu schopnosť .
No ona si tak cez víkend dáva masku, ale po jednej z dm sa jej to extrémne zhoršilo, tak používa značku manufactura, to je lokálna česká značka, prírodná kozmetika. Ale problém je že oni nevyrábajú skraslovaciu kozmetiku, iba niečo na skincare. Ale manufactura je super, je s tým spoko.
Rozhodne by som sa snažila jej to všemožnými spôsobmi vyhovoriť. Makeup je absolútna zbytočnosť, tiež som si to uvedomila neskoro, ale predsa 😀 Stačí sa o tu pleť dôkladne starať, poriadne ju hydratovať zvonku aj zvnútra a ona ti to vráti.
@albi12 Make up by som určite šla vybrať do špecializovanej predajne (napr. Fann). Tam poradia vhodný makeup na mastnú teenagerskú pleť, ktorý ju nevysuší a zbytočne neupchá póry. To by som asi len tak na blind nekupovala, zlý makeup vie dosť zničiť pleť. A hlavne by som vybrala vhodnú kvalitnú skincare, ktorá je v jej veku podstatne dôležitejšia než make up (zameranú na čistenie pleti). Hnedú mascaru, nude tiene a bezfarebný lesk na pery by som kupila asi aj v DM-ku. Stačí aj Alverde, čo je prírodná kozmetika a nemá takú pigmentáciu. Inak súhlasím s tým, že nekúpiš alebo zakážeš jej ty, bude si požičiavať od iných. Keď má takú potrebu sa líčiť, prečo jej to zakazovať? Možno ju to začne baviť a stane sa z nej super vizážistka. Len nech to nie je prehnané, aby nemala problémy v škole.
@albi12 skôr by som investovala do kvalitnejšej starostlivosti o pleť ako takej, večer vyčistiť, ráno vyčistiť, prípadne ak je akné, tak taku starostlivosť. Makeup by som nedovolila, na čo. Pleť 12 rocneho dieťaťa ma dýchať. A šminky brať ako podčiarknutie krásy, nie zmenu celej osobnosti..čo teraz vlastne ešte ani nepotrebuje.
Akoze nejaky lahky a vyzivny bb alebo cc krem ok…ale makeup ako taky nie…
už 12 rokoch make up...ako bude jej tvár vyzerať v 40 ??? možno stačí indulona 😀
Načo preboha makeup... V 30 bude vyzerať ako 40níčka :D
Make up by som nedovolila, BB krém ano
nepotrebuje absolutne ziadny makeup 🙂 ale tak ked uz, tak asi by som mozno povolila nejaky ten bb krem.
@albi12 make up ako taky by som nedovolila max puder. Spirala, nejaky lesk na pery za mna ok, ale taku mladu plet “zadusit” vrstvou make up mi pride ako velmi nestastne riesenie.
Asi by som dovolila lesk na pery, korektor (ak ma akne), ceruzku/gel na obocie. Teraz je toho na trhu vela, a najdes aj produkty vhodne na mladu plet. Radsej by som sla do obchodu s nou, poradila sa k kozmetckou a pod, ako by to mala robit za mojim chrbtom a bohvie cim sa patlat...
Ja som napr. mala uz v 11 rokoch velmi aknoznu plet a bola to prave moja mamina, co sa zobrala ku kozmeticke, kupila mi pripravky na cistenie pleti, korektor na akne a tak. Pred 30 rokmi zdaleka nebol este taty vyber, ale som jej vdacna, ze nebagatelizovala moje pocity a snazila sa mi pomoct.
@titla suhlasim toto je urcite dobra cesta, pomoct dcere so starostlivostou o plet
moj nazor dieta nema potrebu sa malovat ak ma pocit ze je pekna taka aka je. ak jej niekto neustale tlcie do hlavy ze je skarena.... zacina mat pocit ze sa potrebuje "zamaskovat" malovanim... za mna je to u 12r. skoro, mam starsie dcery a este teraz nemaju potrebu malovat sa a to tiez maju akne. je to len o nastaveni psychiky dietata. treba dieta naucit starat sa o plet nie malovat sa. apropo v skolskom poriadku maju pravdepodobne zadefinovane ze sa nesmu do skoly malovat a pod.
@albi12 netreba makeup pokial ma cistu plet...denne cistit rano krem...staci jej lesk na pery max spirala (aj to je otazka ci je to v skole povolene a ozaj potrebne) mam cerstvo 12rocnu a max ked ideme na oslavu si da spiralu a lesk na pery..ked uz s kamoskou sa licia len doma co si davaju hned dole...mozno taky BBKrem by bol mensie zlo ako makeup 😉 zjednoti farbu pokozky
make up je doplnok, peknu vyhladenu plet dosiahne dobrou starostlivostou