Make up na pleť s vyrážkami

bilotti
25. okt 2024

Čaute, poraďte prosím make up ktorý je vhodný na pleť ktorej sa robia vyrážky. Skúšala som už akýkoľvek ale stale sa mi robia vyrážky.

Ďakujem za každú radu

ola101
25. okt 2024

Moja skusenost - ziadny make up. Lebo som mala tu plet horsiu a horsiu. Vycistim, dam toniku, serum s niacinamidom, zmatnujuci krem a maximalne tak puder. Ked je nejaka zapalena vyrazka tak korektor na nu.

bilotti
autor
25. okt 2024

@ola101 rada by som to aj ja takto riešila, ale bohužiaľ to nejde. V lete makeup ani nepoužívam, ale v zime je moja pleť hrozná, biela, kruhy pod očami vyrážky, nezjednotna farba.. keď je zima očerveniem ☹️

kykymora
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bilotti
autor
25. okt 2024

@kykymora ďakujem pekne, určite ich pôjdem do drogérie vyskúšať

aknit22
25. okt 2024

Určite treba v prvom rade prísť na pričinu akne, či je vonkajšia alebo vnútorná a zvoliť správnu starostlivosť o takúto pleť. Ak je akné len vonkajši problem pomôže ti správna skincare rutina a správne kozmetické produkty (produkty zamerane na aknoznu plet, bez parfumacie a alkoholu, hlavne prírodne, veganske..). Tak isto je dôležite si veľmi často vymieňať obliečku na vankúš a čistiť displej na mobile, keďže v oboch prípadoch je tam veľa baktérii a špiny. Ak je akné vnutorný problém pomôžu ti čaje na prečistenie vnutorných orgánov ja osobne odporúčam - Pestrec Mariansky, chuti hnusne ale pomaha. Tak isto veľa vitaminov, dostatočný pitný režim, pestrá strava, skus vylučiť na čas sladke, mastné, korenisté jedlá. Viac ovocia a zeleniny hlavne ak maš k dispozii domace.
Ja s akné bojujem cez 10 rokov ale už je to ooovela lepšie 🙂....občas treba zmenu...držim prsty 🙂

aknit22
25. okt 2024

A zabudla som ešte napisať vhodné makeupy .... 1. Clinique Anti-Blemish Solutions Liquid Makeup, 2. Vichy Dermablend Fluid Corrective Foundation, 3.uturist Hydra Rescue Moisturizing Makeup SPF45

bilotti
autor
25. okt 2024

@aknit22 ďakujem ti veľmi pekne za rady, si poklad ☺️ Clinique Anti-Blemish Solutions odtieň flax zháňam už strašne dlho, nie je nikde. Nakoľko všetky odtiene sú tmavé a ja mám pleť jak stena. Na tie ostatné sa mrknem

luciaruz
25. okt 2024

Jednoznačne clinique antiblemish. Bohovsky, a plet aj lieči.

bilotti
autor
25. okt 2024

@luciaruz ja by som veľmi rada šla do neho.. ale keď ten jeden odtieň neviem nikde zohnať

ema22270
26. okt 2024

Ja pouzivam toto, ja som spokojna... je lahucky, aj zakryje co to, som tiez extremne biela a tiez mam niekedy tvar do cervena. Na vyrazky potom nejaky zinkovy krem natriem a este zatriem korektorom. Ono to vyzera ako by som make up ani nemala

ivana11155
26. okt 2024

@bilotti od Clininic antiblemish solution, vela odtienov a make up ma v sebe aj niacinamid.

1lionik1
26. okt 2024

@bilotti ja odporúčam tento BIODERMA Photoderm NUDE Touch MINERAL make-up veľmi svetlý SPF 50+, skopirovala som celý názov, lebo ich je viac druhov.
Tento je zaujímavý v tom,že má redšie a mastnejšie zloženie,ale paradoxne zmatňuje pleť, nie je veľmi krycí,ale zjednotí pleť a vyrži mi celý deň.
Používam ho v zime aj v lete a je taký ľahký, nemám pocit,že dusím pleť.