Čaute, poraďte prosím make up ktorý je vhodný na pleť ktorej sa robia vyrážky. Skúšala som už akýkoľvek ale stale sa mi robia vyrážky.
Ďakujem za každú radu
Určite treba v prvom rade prísť na pričinu akne, či je vonkajšia alebo vnútorná a zvoliť správnu starostlivosť o takúto pleť. Ak je akné len vonkajši problem pomôže ti správna skincare rutina a správne kozmetické produkty (produkty zamerane na aknoznu plet, bez parfumacie a alkoholu, hlavne prírodne, veganske..). Tak isto je dôležite si veľmi často vymieňať obliečku na vankúš a čistiť displej na mobile, keďže v oboch prípadoch je tam veľa baktérii a špiny. Ak je akné vnutorný problém pomôžu ti čaje na prečistenie vnutorných orgánov ja osobne odporúčam - Pestrec Mariansky, chuti hnusne ale pomaha. Tak isto veľa vitaminov, dostatočný pitný režim, pestrá strava, skus vylučiť na čas sladke, mastné, korenisté jedlá. Viac ovocia a zeleniny hlavne ak maš k dispozii domace.
Ja s akné bojujem cez 10 rokov ale už je to ooovela lepšie 🙂....občas treba zmenu...držim prsty 🙂
A zabudla som ešte napisať vhodné makeupy .... 1. Clinique Anti-Blemish Solutions Liquid Makeup, 2. Vichy Dermablend Fluid Corrective Foundation, 3.uturist Hydra Rescue Moisturizing Makeup SPF45
Jednoznačne clinique antiblemish. Bohovsky, a plet aj lieči.
@bilotti od Clininic antiblemish solution, vela odtienov a make up ma v sebe aj niacinamid.
@bilotti ja odporúčam tento BIODERMA Photoderm NUDE Touch MINERAL make-up veľmi svetlý SPF 50+, skopirovala som celý názov, lebo ich je viac druhov.
Tento je zaujímavý v tom,že má redšie a mastnejšie zloženie,ale paradoxne zmatňuje pleť, nie je veľmi krycí,ale zjednotí pleť a vyrži mi celý deň.
Používam ho v zime aj v lete a je taký ľahký, nemám pocit,že dusím pleť.
Moja skusenost - ziadny make up. Lebo som mala tu plet horsiu a horsiu. Vycistim, dam toniku, serum s niacinamidom, zmatnujuci krem a maximalne tak puder. Ked je nejaka zapalena vyrazka tak korektor na nu.