Chcem sa informovať kupovali ste takéto niečo make up kufríky pre 12 ročné dievčatá?Bolo by to vhodný darček?Moja 12r dcéra hovorí že ona jediná sa nemaluje v ich triede,ostatné dievčatá áno.Neviem s čím začať,či kúpiť jej takýto kufrík alebo je na celé maľovanie sa mladá?Nemám skúsenosti ohľadom tohto.Ja som sa začala maľovať až keď som mala 18 a zarobila som na malovátka a šminky.Ale to bolo už dávno , teraz je iný svet.
radšej by som jej vyskladala taký kufrík z lepšej kozmetiky ako hento, nič prehnané, nejaký korektor, špirála, gél na obočie, maskaru, lesk...možno nejaké pekné líčka, lak na nechty...
Ku kufriku sa neviem vyjadrit, vyjadrim sa len k tomu, co hovori dieta-ze je jedina, ktora sa nemaluje, resp., ze vsetky ostatne dievcata (tipujem, ze chlapcov nemala na mysli😀) sa maluju. Ked bola dcera na ZS, tak sme sa dozvedeli, ze vsetky deti v triede maju pastelku telovej farby a teda ju nutne potrebuje. Kupili sme a o chvilu z velkej pastelky bola malicka, takmer nepouzitelna, lebo ju zacala pouzivat cela trieda. Cize ak dieta povie, ze nieco maju vsetci, tak to treba brat s velkou rezervou-zrejme hovori tak o 10-tich percentach, mozno este o mensom pocte.
Určite nie toto chemické laboratórium z obrázkov... Kúpiť v DM kozmetiku, taky základ...
To prvé je moc veľké. Čo s tým bude robiť? Môže sa vymaľovať ako dúha. Druhé je pre malé deti na hranie... Kúp jej špirálu, lesk na pery, hnedú ceruzku na oči, nejaké pastelové tiene na oči, bb-krem, alebo púder a hotovo.
@sima338 uplne suhlasim 👍🏼 Urcite nie tie detske na druhej fotke a tie kufriky z prvej su jej asi zbytocne, naozaj nepotrebuje ocne tiene od zltej az po ciernu. Isla by som s nou napr do dmky a mozete vybrat nejaku spiralu, lesk na pery, mozno puder. 12 rocna je este mala slecna netreba to prehanat, ale ked chce nech skusi 🙂 Ja mam 2,5 rocnu a ani sa skoro vobec nemalujem a jej sa uz teraz pacia v drogerii tie cacky macky, takze ked to raz pride nebudem jej zakazovat 🙂 laly na nechty u nas ficia uz teraz 🙈 Este jeden tip, ja ked som bola v jej veku (trosku starsia) dostala som na narodeniny od stryka taku Pupa kazetku a to bolo radosti :D
Ja sa vyjadrim k tomu, ze sa jedina v triede nemaluje… urcite to tak nie je. Moja ma 17 a onrem korektira na vyrazky nepouziva nic, hoci mba i starsiu dceru vidi sa malovat. Nechce 🤷♀️ A ze su v triede dievcata, co sa maluju a dievcata, co nie. Tvojej by som kupila pre zaciatok napr. lesk na pery, urcite nie take kufre.
@dskjhfdlkdjhl
@simsalabim Áno je jediná z triedy čo sa nemaluje.Triedna učiteľka to potvrdila na rodičovskej.Kedze majú zakázané dievčatá maľovať sa do školy,no aj tak sa maľujú.Z 15 dievčat moja je jediná čo sa nemaluje
Takze maju zakazane sa malovat. Ked jej malovatka kupis, tak vlastne ju podporis v tom, aby robila nieco, co maju zakazane. Tak nejako som sa v tom ako rodic stratila😀
Ja osobne by som jej kúpila špirálu,nejaký korektor či ľahší makeup, púder a nejaký balzam či lesk. Keď tak strašne chce, netreba jej brániť ale ani jej kupovať detské malovatka tie sú zbytočné. Čítam že ako darček ale možno by sa potešila keby si spravíte spolu babský deň a toto by bolo ako prekvapenie že by si mohla vybrať🙂 mne osobne by sa to páčilo keby som bola mladšia. A teda povedať jej že to už má darček popredu, je staršia pochopí to
A tvoja sa nemaľuje vôbec nijako ? Nemá vôbec žiadne kozmetické prípravky ?
Ak nie tak potom začni len jednoduchým korektorom a dobrou špirálou. Možno niečo na obočie ale usmerniť ju mech to nie je prehnane. A inak tomu rozumiem, ja som sa začala takto jemne maľovať ako 14 takze verim že doba odvtedy poskočila. Bude mat isto radosť 🙂
@dskjhfdlkdjhl Áno, takisto majú zakázané nosiť mobil do školy.No aj tak nosia.
@zuzzinkaa Nie nemaluje sa vôbec.Nema žiadne kozmeticke prípravky.Ja sa tiež nemalujem.Ked som mala 18 ma to chytilo na pár rokov,no potom som prestala maľovať sa.
Dcéra ma za chvíľku 11 rokov a áno má taky kufrík a maľuje sa. Nie však do školy, skôr keď ide "vonku" s kamoškami alebo keď sú u niektorej a skúšajú módne trendy. Používa slabí tieň na oči, lak na nechty, voňavku a blištek na pery.
Moje nervy! Taký mega "šminkokufor" nemám ani ja, a to mám make-up denne v práci. To akože naozaj ešte len 12-ročnej slečne toto kúpiť? Mascaru, lesk na pery a na začiatok vybavené. Moja má 11 rokov, ale šminky ešte neriešime, a ani s tým vlastne vôbec ani neotravuje. Dievča má dosť času na takéto výmysly, predsa je to stále len dieťa a peknučká je aj bez farbičiek.
chválabohu, že ja toto riešiť nemusím a moja dcéra chce byť prirodzená
Uz rozumiem. Deti treba podporit v tom, co maju zakazane. Je to take logicke, ze mi to skor nenapadlo😝
autorka, zober ju radsej najskor na kozmetiku, urobte si taky "babsky den", nech jej nejaka kozmeticka vysvetli, ako sa o plet v jej veku starat a ako sa moze upravit. V 12tich urcite nepotrebuje ziadne kozmeticke kufriky s vyraznymi licidlami, najma urcite nie tieto "detske". Investuj radsej do riadnej riasenky, korektora, pletovej kozmetiky, nech sa uci mat nejaku rannu/vecernu kozmeticku rutinu. Nevidim nic zle na tom, aby sa s makeupom zoznamila, ale musi vediet, ze sa o plet popritom treba starat.
Predpokladám ze školský poriadok si čítala 😁
@simca06022011 Naco? Ved je tolko ineho citania😝
tie kufriky co mas odfotene na druhej fotke su nekvalitne a prepacenim shity, su v podstate hrackarske - ja som take mala ako 5rocna ze ruky som len mala zamazane, znici si tym plet. od 13 som sa malovala aj ja ale hovorime o velmi jemnuckom makeupe, ledva ho bolo vidiet - na tvojom mieste jej vyskladam par dobrych produktov a budes tak vediet aj regulovat, aby nechodila vymachlena neprimerane.Kupila by som jej hrebienok na obocie, klieste na riasy (to sa bude citit ako velkacka), maskaru na obočie - neviem inak nazvat, Essence ma taku velmi jemnulinku s mimoriadne prirodzenym efektom a je fakt dobra - vola sa Essence make me brow gel mascara v DMke, podla toho co sa jej hodi - jemny bezovozlatisty, jemny striebristy, jemny ruzovy tien (ja som nosila prakticky len tie lebo sa mi take farby hodia ovela viac nez hnedaste), pripadne hnedu ceruzku na oci, maskaru, korektor, ak ma mastnu plet tak puder, lesk na pery/tonovaci balzam na pery podla preferencie a mozno nejaky ruzovy/neutralny lak na nechty.
To ziram, ako vacsina podporujete malovanie 12rocnych soplaciek. Na malovanie su uz dost velke, potom, ked ju oslovi na soc siet uchylak, tak placete, ze dieta. Tak ako to vlastne mate?
A čo že je iný svet? a čo že je posledná z triedy? za mńa posledná normálna....ideš vychovávať dáku plačkovu alebo je to tvoja dcéra a bude ako ty povieš? s dcérou sa porozprávaj a nepodporuj niečo,čo k detstvu nepatrí ani náhodou....
Ja by som ju vzala si najskôr vybrať produkty na čistenie pleti, nejaký krém, ak ešte take nepoužíva,lebo naniesť make up je pohoda, ale pravidelne si ho odlicovat, to už nebaví každú 😃s keby ju to bavilo pravidelne, tak by som jej dala na vianocej nejakú poukážku, že buď konkrétne produkty, ktoré si môže vybrať; alebo že 5 ľubovoľných. A hneď prvý deň po Vianociach s ňou šla do dmky, nech si vyberie 😃
Take blbosti detské malovatka nekupuj, kup radšej v dm a bude to lepšie. Ale kup. Aj ja som sa v takom veku malovala
@dskjhfdlkdjhl Ja by som bola najradšej keby sa nechcela maľovať, podľa mňa na to má ešte čas.Len ťažko to pochopí že ona nemôže a ostatné áno.Ze prečo som taká prísna.
@oli18 Ja by som bola najradšej keby sa vôbec nemalovala.Len okolie je silnejšie a chce aj ona.
@janinah Keď jej nekúpim ja,tak môžu si požičať od spolužiačiek.
Akoze ked uz chces nieco na tento štýl, tak Pupa je v tomto velmi kreativna, co sa tyka kozmetickych kufrikov. Ja osobne si to kupujem pre seba a tie predavacky na mna pozeraju, ze to zvyknu ludia brat pre deti. Ja osobne som nechápala, pre ake deti to akoze ma byt, teraz uz teda viem. Ale pridávam sa k vascine, ze 12 rokov na líčenie mi pride sakra málo, a ja celkovo nechápem to predcasne stylizovanie malych dievcat do podoby zien, ci uz licenim alebo oblečením. Uz som dokonca videla male dievca v takom obleceni, ze mat to na sebe ja, vyzeram ako slapka z vypadovky. Doslova. A robia to matky samotné, ktore ako uz bolo vyssie spomenuté , sa zaroven rúcajú, pri pomyslení na starych uchylakov.
Ten prvy obrazok je cisty des, 80te roky. Ten druhy obrazok je pre 6 rocne deti len tak na hranie.
Chodte spolu do dmky a nech si vyberie nejake tonovane balzamy alebo lesky na pery, malu paletku tienov, spiralu a nejaky bb cream a puder. Aj tak si myslim ze kombinaciu toho vsetkeho by si mala dat skor len na von. Ale tak co uz. Doba je zrejme v haji, uz sa maluju aj 12tky.
A okrem toho jej kup aj odlicovacie potreby a nech si riadne cisti plet, aby nemala problem s upchatymi porami.