Make-up a maľovanie

22. okt 2022

Čaute.

Myslíte, že je to nevyhnutnosť maľovať sa, nosiť make-up, používať rúž, lakovať nechty, atď.? Nie som z tých, čo každé ráno trávia pred zrkadlom 30-40 minút.

Mám pocit, že si to kompenzujem tým, že pravidelne športujem a cvičím. Postavu mám dobrú. Kamarátkam bežne hovoria ako dobre vyzerajú a mne to tak nikto nepovie. Keď mi niekto lichotí tak hovorí, že aká som vymakaná a akú mám dobrú postavu. Keď si ma chalani všimnú, tak určite len kvôli postave.

Myslíte si, že krása ženy spočíva v nosení šminiek, make-upu, špirále, očných tieňoch, ružovaní pier a pod.? Predstava študovať trendy v líčení a ranná rutina v maľovaní mi naháňa strach. Vy to ako vnímate? Cítite sa zle, keď idete do spoločnosti nenamaľované?

lindous
22. okt 2022

Ja chodím nalíčená, ale nemyslím si, že v tom spočíva moja krása alebo krása ženy vo všeobecnosti ...môže to však pomôcť jej krásu vyzdvihnúť, niekedy úplne stačí upravené obočie a zvýraznené riasy ... ale na druhú stranu sa makepom môže žena aj úplne zhovadiť 😅 ja osobne sa cítim nalíčená dobre, ráno mi to trvá cca 10-15 minút ... nové trendy sledujem, ale to preto, že ma to baví a ak ich skúšam, tak len doma sama pre seba ... pri dennom líčení sa držím jednoduchosti a toho čo viem, že mi pristane 🙂

petamich
22. okt 2022

nechodim do spolocnosti nenamalovana 🤷‍♀️ necitim sa dobre ak si aspon nenamalujem obocie, nedam si spiralu, pudrovy male-up a licenku, cela tato rutina aj s umytim zubov mi trva asi 5 min. a zvladam to aj s malym dietatom, ktore mi rado asistuje

kazdopadne nemyslim si, ze krasa zeny spociva v tom, ci je alebo nie je namalovana, skor ide o celkove vyzarovanie a sebavedomie ale ano ten make-up vie k tomu vyrazne dopomoct, to ale neznamena, ze mas teraz sledovat trendy a sediet hodinu pred zrkadlom, najdi co ti pristane, vytvor si rano rutinu ale nerob to preto, ze si myslis, ze sa to musi, to nicomu nepomoze

sima338
22. okt 2022

Nie, nemyslím si, že krásy ženy spočíva v líčení sa ani to, že je to nevyhnutnosť a každá jedna žena by sa mala líčiť. Určite nie. Na strane druhej, koľkokrát vidím nejakú ženu, pri ktorej si vnútorne poviem, že keby sa nalíči, tak len zvýrazní svoju krásu. Nebudeme si klamať, keď sa žena pekne nalíči, upraví, má urobenú manikúru, tak jej to len pridáva a nie naopak. Ja nemám problém ísť na nákup aj nenalíčená, doma sa nelíčim veľakrát, ale do práce/do spoločnosti, to sa nalíčim, chodím pravidelne na nechty, na vlasy, prosto mám také veci, na ktoré som si zvykla a opakujem ich. A čo sa týka toho líčenia, tiež si neviem urobiť full face glam večerný make up, ale na deň to zvládam a cítim sa upravená. Možno to líčenie pridáva na ženskosti, tak potom žena pôsobí viac žensky, elegantnejšie a to sa chlapom páči. Máš krásnu postavu, tak by som skúsila nejaký jemný make up a uvidíš, že prídu aj komplimenty. Ale nútiť sa do toho nemusíš, ide o to, aby si sa ty cítila dobre.

marcellka32
22. okt 2022

Spoznala som ženu, pekná, nalíčená, ale keď začala rozprávať všetka tá krása niekam odišla....a môže byť hocijako pekná, jej vyjadrovanie zabíja jej krásu, žiaľ...

thereisabear
22. okt 2022

Za mňa je cvičenie viac ako make-up. Ale... Osobne nepoznám veľa žien (momentálne mi žiadna ani nenapadá) z ktorej by som odpadávala, že aká je krásna nenalíčená. Akože super je prirodzená krása a bla bla, ale v realite si to málokto môže dovoliť, ak mu na výzore záleží. A nemusí tráviť ráno 30 minút pred zrkadlom. Stačí makeup, púder, riasenka a upraviť obočie a už pôsobí inak a trvá to pár minút.

autor
22. okt 2022

Tiež som sa utešovala tým, že cvičenie je viac ako make-up. Ešte som si aj robila srandu, že make-up nenosím, že nemám čo skrývať. Škoda, že som sa nenarodila ako chalan. Mala by som vyhrané. :D

Musím zo seba konečne spraviť ženu. Idem si fakt asi o tom niečo načítať a aspoň 10 minút ráno keby som si nechala na nalíčenie. Ale ta predstava, mne maľovanie fakt asi nepristane.

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
amiaja
22. okt 2022

Tiez si myslim ze zena nie je krasna len ked je zmalovana ako kraslica. Ale nebudeme si klamat, je len male percento zien ktore su naozaj krasne bez jedineho licidla. Aspon jemne zvyraznit oci, zjednotit plet bb kremom a balzam na pery a hned zena inak vyzera. A nezabere to viac ako 10 minut.

pragmaticka
22. okt 2022

5-8min mi to trvá celé, každé ráno. Umyt zuby, tvar, nakremovat, make-up, ceruzka na obočie, na oči, špirála. Lesk na pery dávam v aute. Vlasy natočiť na fúkaciu kefu, dat do nich olej, parfum. Spolu dokopy fakt max 10min. a som upravená. Nejde o to byť vymaľovaná ako veľkonočné vajce, ale skôr pôsobiť upravene a nie ze ráno sa zobudím oblečiem a ide sa do prace. Športovať stíham len cez leto, keď je vonku dlho svetlo. Postava ok ale vyšportovaná teda nie som ani kondičku nemam. Chlapom sa páčim, neustále dostávam komplimenty ako dobre po 2 deťoch a tesne pred 40 vyzeram. Osobne keby som bola chlap tiež sa mi skôr páčia upravené ženy s normálnou postavou ako vyšportovane typy.
Tak isto tak vnímam chlapov. Nie je nad upraveného, pekne oblečeného, vtipného chlapa. Ci už športuje mi je v tej chvíli jedno 😂😜

bessie12
22. okt 2022

Ja sa vobec nemalujem. Maximalne len vtedy, ked idem na spoloc. udalost ako napr. svadba. Predtym som sa malovala takmer denne. Spirala, ocny tien a ruz do 15 minut aj s rannou hygienou.

babulkomale
22. okt 2022

Ja len pridam k ostatnym komentom, ze nevidim dovod, preco to davat proti sebe do kontrastu - cvicenie a make up. Ved to sa nevylucuje ale doplna. Ja som chodila jemne nalicena aj do fitka.
Kazdy den sa rano nalicim za 5 minut, ale pokial pre nieco nestihnem, nerobim z toho vedu. Niekedy som nenalicena aj celý den.
Pripadne vezmem par licidiel do toaletnej kapsicky a v aute ked stojim alebo v praci to dokoncim.

majamat
22. okt 2022

mam radamakeup, do solocnosti chodim nalicena, mala osm obdobie, ked som sa clekom intenzivnehrala s makeupom a licenim, ale do prace rano nalicena nechodim. moja praca nie je vyslovene reprezentativna a mne sa nechce skoro vstava,a by som sa nalicila. a ani si nemyslim, ze by to malo byt povazovane za dolezite. dokonca sa mi nezda idealne, ak sa zena da nalicit napr, na svadbu, pricom sa absolutne cely zivot nelici. ak nie je zvyknuta na makeup, riasenku a pod, moze jej kozmetika narobit problemy.

marca12
22. okt 2022

Mne malovanie rano nezaberie ani 5 minut,lahky make-up,linka,spirala a ide sa. Jedine,co si vycitam,ze sa mi nechce babrat s vlasmi. Mam pekne vlasy,ale som leniva si ich upravovat a robit ucesy,tak oen stiahnem do chvosta a idem. Ak nemas k malovaniu vztah,tak sa nevyhovaraj na cas. Cas mame kazda. Ja tiez mam cas na vlasy,ale nechce sa mi. Umyvam si ich kazdy druhy den,to je u mna zaklad mat pekne vlasy.

kubkovamama
22. okt 2022

Ahoj.Ja som typ asi ako ty.Kedysi mi dosť záležalo na make-upe,ale veľa žien asi potvrdí,že po deťoch sa veľa zmení.Prisli deti a naozaj dám prednosť aj ja 30min cvičeniu ako 30min pred zrkadlom.Nezvladam ani ráno,ako baby píšu,že 10min.Stiham sa akurát tak umyť.4 deti.Kopa povinností.Namalovana som za posledných 20r bola na dvoch svadbách.Nehodi sa to ku mne ani k môjmu životnému štýlu a k práci už absolútne.Ale potrpim si na kozmetiku,krémy,séra atď,veľa z nich dokáže krásne zjednotiť pleť,že makeup ani nepotrebuješ.Musim mať vždy upravené vlasy,nechty.Inak moje okolie skôr negatívne reagovalo,keď som mala niečo na tvári,manžel neznáša špirály a dnešný trend obočia,decka-chalani nechcú aby som sa vôbec maľovala.Co som si všimla,veľmi oceňujú na mne aj inych ženách vlasy a postavu.Malovat sa nie je povinnosť a len preto,že je taká móda alebo,že 90% žien má niečo na tvári nie je podstatné pre to ako sa cítiš.Naco to budeš na seba dávať,keď sa cítiš nekomfortne.

zuzada29
22. okt 2022

Chodim nenalicena vzdy. Nepouzivam ziadny make up, spiralu, ani si nemalujem obocie. Nemam ani skvelu postavu ( co ma trapi cely zivot), ale mne sa osobne pacia prirodzene krasne zeny. Dokonca som asi vcera citala jeden clanok, ze v minulosti ake boli krasne zeny a nepoznali ziadne sminky. Prilozili k clanku aj fotky a bola to skutocne pravda. Umyte a uprave vlasy, cista plet, upravene nechty - kratke a maximalne priesvitny ci telovy lak, usmer na perach je pre mna TOP.

lusiza
22. okt 2022

Myslím, že jemným ličením môžes vyzdvihnúť svoju krásu, chod do toho 🙂

betulinka1
22. okt 2022

Nemusis sa machlit 30 minut. Ked mas peknu plet, staci ti dobry krem, fixator make upu, lahky make up správneho odtieňu, dobra špirála alebo si daj spravit umelé mihalnice take prirodzene nie vejár a spravny ruz. Nechty stacia upravené a kludne priesvitny lak, aby sa ti pekne leskli. Vela typov najdes na youtobe. Koceny tak ukazujú ako sa malovat, ake typy kozmetiky. Som uz starsia ale rada si pozriem ich videa, co a ako pouzivat. Ak začínaš, tak si najdi typy tam. Nezabudni aj na vlasy. Tie su tiez korunou krásy. Lahke malovanie so špirálou, je asi 10 min. roboty rano. A potom vecer odlicit a postarat sa o plet. Ked cvicis, tak aj tak kilo make up si nebudes davat, lebo ti to zhorší plet.

autor
22. okt 2022

Minulosť bola asi krásna keď neexistovali šminky a maľovanie. :D Mne sa to tiež páči keď je žena pekne namaľovaná a upravená. Škoda, že chalanom sa páčia nalíčené baby. Práve preto najkrajší chalani berú vymaľované kočky a mne ostane iba priemer. :D

ana82
22. okt 2022

tak toto si nemyslím, že je pravda a hovorí sa vrana k vrane sadá a moja babka vedela hovoriť z peknej misy sa nenaješ 😀 nemyslím si, že sa chalanom páčia vymaľované baby a naopak ako vieš, že by si si s tým " pekným" chalanom rozumela ...je rozdiel byť upravená a mať na sebe kilo brizolitu...
šéfujem chlapom a radosť počúvať tie komenty čo sa týka žien "kraslíc"

duratlicka
21. máj 2023

Pre mňa to je hotové utrpenie. Rok som robila asistentku manažéra, to znamenalo byť každý deň namaľovaná, elegantne oblečená, koľkokrát v pančuchách ešte aj pri 35C vonku. Katastrofa. Našťastie som už 5 rokov manažérka v upratovacích službách, nosím pracovné kapsáče, pracovné tričká a topánky a som šťastná. Namaľujem sa len, keď mám na to náladu🙂

123kika1234
21. máj 2023

Ja sa líčim rada, ale myslím si, že vyzerám dobre aj bez makeupu, ale mňa to baví...a cvičím aj...ide o to aby si sa cítila ty dobre

viera27
21. máj 2023

Nemyslim si,ze sa chalanom viac pacia nalicene baby. Proste sa im pacia pekne baby 🙂. Niektore su pekne aj bez makeupu,niektorym treba holt trosku pomoct. A vobec nehovorim o makeupe,ale aj napriklad o peknych vlasoch,pleti,zuboch. Takze ak ti chybaju komplimenty,racionalne sa zhodnot,ci netreba nieco trosku zmenit. Ak ti na tom nezalezi,tak na to kasli. Zi tqk,aby tebe dobre bolo

ruzovakobyla1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mmoni89
21. máj 2023

Hlavne rob tak aby si sa cítila ty dobre. Nie kvôli chlapovi. Ja sa nemalujem, kedysi som sa trocha licila a môjmu teraz už manželovi sa to nepáčilo, takže nie každý je taky. A nie nieje môj muž priemer, je to krásny chlap, musela som o neho bojovať 🤪🤣