Lepidlo na mihalnice

30. okt 2022

Akým lepidlom si lepíte trsy tak aby vydržali aj 2-3 týždne? Žiadne mi nedrží čo som kúpila,
.

retep00
30. okt 2022

Catrice

nika_val
30. okt 2022

Mozno položím blbu otazku ale to aj obyčajne doma nalepene mihalnice alebo teda trsy sa môžu nechavať takto dlho na očiach?
To netreba davat každy den dole?
Ja som myslela že takto dlho môžem mať len tie 3D, 4D a pod mihalnice 🤷‍♀️

llnzz
30. okt 2022

Toto je výborne, ale treba sa s ním naučiť robiť lebo dlhšie zaschíňa. A určite by som kupila k nemu aj odstraňovať lebo inak to celkom bolí kedže je fakt silné.

majamat
30. okt 2022

@nika_val mozu byt aj dlhsie ake s lepidlom, ktore je urcene na taketo pouzitie. nie to klasicke lepidlo.

nika_val
30. okt 2022

@majamat tak to som fakt netušila..
Takže okej ked mam mihalnice od Catrice aj lepidlo to nemôže byť dlhšie dni
Dobre chápem?

majamat
30. okt 2022

@nika_val no zalezi na tom, ci je to lepidlo urcene na take pouzitie.

toje jedno take lepidlo, ktore je len an niekolko hodin https://www.d-nails.sk/ardell-duo-lepidlo-na-mi... a toto je dole napisane :

Časté otázky:
Otázka: Aký je rozdiel medzi lepidlom na nalepovacie riasy (mihalnice) a lepidlom na trsové riasy?
Odpoveď: Lepidlo na nalepovacie ("oblúčkové") riasy (mihalnice) je lepidlo na báze latexu používa sa len na niekoľko hodín. môžete ho použiť taktiež pre trsové riasy napr. iba ak ich chcete mať len jeden večer. Lepidlo na trsové riasy neobsahuje latex a je určené na použitie na 2-4 týždne.

majamat
30. okt 2022

ja som mala toto lepidlo https://www.d-nails.sk/ardell-duo-lepidlo-na-tr... le vobec neviem ako sa pouziva a anvyse sama sebe neviem poriadne nalepit trsy. teda nalepim,a le robi sa mi to nanic. a aj toto lepidlo bolo nanic, resp, mozno som s nim nevedela robit. normalne som mala pri korienkoch z toho lepidla akoby take kristaliky, asi ho bolo treba dat menej,a le neviem ci by mi to chytilo. to lepidlo stvrdlo, neikeydy malo ostre hrany apichalo to do viecka.

a tieto lepidla sa tazsie odstranuju, treba na ne specialny roztok, ktory mna osobne priserne stipal v ociach. akoze malo by sa to robit tak, ez sa to do oci nedostane, ale teda to by mi musel odstranovat lepidlo neikto iny.

majamat
30. okt 2022

inak tu su rozne lepidla, aj tie na trsy, na 4-6t. https://www.d-nails.sk/hladanie?query=lepidlo&p...

nika_val
31. okt 2022

@majamat ďakujem sa vysvetlenie 🙂 popozeram si to a pozriem sa na to určite
Lebo mne by viacej vyhovovalo si to lepit sama doma ako chodit na dorabanie nejakych 3d a podobnych tomu
Nie kvoli cene ale neznasam sa objedmavat na presne terminy a dochadzanie tam a tak

majamat
31. okt 2022

@nika_val to poznam,. ja tak chodim ku kadernicke, ze jej zavolam a ona ma nastastie objedna par dni vopred a to uz zvladam,a le toto urobim len raz za 100 rokov. ked ma nieco osvieti 😀
chcela som aj nechty umele, ale vela dobrych enchtariek je obsadenych, tak som si robila gellak, ale znicili sa mi po nom nechty. jedno obdobie som mala aj umele, no bola to nechtarka zaciatocnicka. mozno by ani nebola zla, ale ona poznala len tu klasiku pri dobrych nechtoch. co je horsie, moje nechty same o sebe su nekvalitne, makke a preto to chce skusenou nechtarku, co vie,co s takymi nechtami. mne tie gelove nevydrzali ani tyzden.

nika_val
31. okt 2022

@majamat ja som mala s nechtami opačny "problem" od malička mám pekne pevne nechty ale aj tak keď bol trend tak som chcela gelove a mne nechceli držať tiež gely vôbec, ani gel lak, ani gel tiež mi to vydržalo par dni či to išlo cele na moje nechty alebo na umele..
Jedine čo mi držalo boli akrylove nechty od čínanov ale teda to sa pekne podpísalo aj nechtoch (aj keď najväčšia chyba bola asi ta že som si ich davala dolu sama, keby idem na profi odtranenie možno by to nebola až taka katastrofa).. ale vtedy mi zostali nechty slabe, lamave ako papier.. paradoxne jedine čo mi ich pomohlo naspat spevnit bolo take tie ošetrujuce laky od Avonu (nedam dopustiť na ne, najlepšie ošetrujuce laky za mňa a to nemam rada inam značku Avon ) 😀
Kaderníčku som riešila tým že som si vyhliadla jednu dobrú v Klieri takze tam sa neobjednava a ked som si zavolala na mihalnice a povedala mi termin o 3tyzdne a ze na kazdy další sa mam objednavat mesiac dopredu tak hned som vedala ze toto pre mňa nebude.. ale to všetky tak mali 2-3tyždne dobre a to je pre mňa moc 😀😀 ale chapem ich takze im to nemam za zle to je moja blbost nie ich

majamat
31. okt 2022

@nika_val no ono ked mas pricinu zlych nechtov poskodenie, nechty sa zregeneruju a su opat ok. u mna je pricina neznama a mam ich take stale, co je nevyhoda, lebo aj po poskodeni,s a nechty opat zregeneruju len tak, ake boli pred poskodenim.

a teda ked som bola na strednej, moje nechty boli ok, to az potom sa zhorsili, doteraz neviem preco.

nika_val
31. okt 2022

@majamat to je pravda to je ine.. ja ale tie laky používam aj tak stále
Su rôzne 7v1, so zlatom, a oni su spevňujuce a kedze teraz som doma tak sa mi nechce mat farebne ale tie z Avonu mam vždy
Možno pozri, skús ved za to nič nedáš a možno nepomôže ani to 🤷‍♀️
Ja mam nechty pekne, pevne ale vlasy slabe jemne a padajuce skúšala som už asi všetko od kozmetiky, cez vitaminy, kolagen, tonika atd atd
A stale nič.. o niečo lepšie boli po intenzivnom používani Olaplexu ale ten už nemam teraz a vlasy su zase v takej kondicii ako pred tym..
Zdravotne som okej, a nie a nie vyživiť tie vlasy tak aby boli lepšie 🤷‍♀️

majamat
31. okt 2022

@nika_val ja som skusala laky z drogerky, tusim Eveline? nepamatam si znacku, su aj celkom zname.
problem je v tom, ze mne sa tan lak zlupe a nevydrzi mi na nechtoch ani 24hod, preto su pre mna taketo laky bezpredmetne.

nika_val
31. okt 2022

@majamat z drogerky sa lupu aj mne.. to normalne odlupujem ako celu vrstvu
Ale tie Avon (nie som ziadna avon lady ani s tym nerobim ani som nerobila iba mam fakt dobru skusenost) ono sa to akoby vpije do nechtu že ti nezostane skoro žiadna vrstva toho laku na nechte ale vpije sa to a mozno kuusok take lesklejšie su

majamat
31. okt 2022

@nika_val to Essie je podobne, sice mi tam trosku ostane, ako keby sa mi lak zlupoval, ale potom sa to zlupe uplne a mozem si dat znovu netreba odlakovat.
no aj som mala to z lekarne, vola sa Sililevo. je to zdravotnicky prostreiedok na remineralizaciu a hydrataciu nechtov. a nepomohlo.

moja skusenost je, ze ak jenejaky problem vovnutri, mozes pchat an seba aj kilo kadejakej kozmetiky, jednoducho nepomoze, problemje v tom, ze ja neviem aky problem vo vnutri je.

mavam problem s pletou, byva dehydrovana a citliva. mozem si ju hydratovat kolko chcem, nepomoze. musim sa vtedy zamerat na to, aby som dost pila, pripadne skusit doplnit nejake vitaminy a aj k tomu ta kozmetika.

nika_val
31. okt 2022

@majamat ano pleť trapi aj mňa, od cca polovice cyklu ju mám vždy ako puberťák a aj v tomto sa snažím mať tu staroslivost fakt dobru..
V deň ako mi začnu svoje dni sa začne hned zlepšovať a takto dookola...
Vlasy su stale nachuja 😁 a tiež zdravotne som okej takže hej ak máme v sebe nejak zakorene že ty budeš mať nachuja vlasy tak to tak bude nech urobim čokolvek 🙂

majamat
31. okt 2022

@nika_val no ono mozes amt aj nejaky typ vlasov, ja mam hrube drotovite vlasy. niekto ma naopak jemne. ja ich ani nemam vela, ale teda mala som ich viac, mam pocit, ze su preriedene. no preto, ze su hrube a vlnite, tak to nei je nijak extra vidno, zdaju sa byt hste, hoci nie su,
ja som takyto typ vlasov zdedila po mame. aj ona ma take. dcera ma rovne vlasy, ked boal maa, boli jemne co je u deti normalne, ale potom jej zhrubli, no ma ich stale rovne a dost riedke. vyueraju uplne inak ako tie moje.

akne pred ms, t je normalka. pokial to nei je velky extrem, to ani kozni nejak extra neriesia. mozno napisu nieco,c o by mohlo pomoct, ale netrapia sa tym. ja mam cysticke akne. su to take tie hrce v kozi. zaujimave je, ze jedno obdobie sa mi sice pred ms urobilo sem tam jedno, aj to sa to dobre hojilo, lebo cysticke akne sa hoji velmi dlho - mesiace a hoji sa jazvou ( nastastie niekedy len pigmentovou,a le niekedy aj klasickou )
no ta citlivost ma stve viac.

co sa tyka tych nechtou, moze byt, ze mi nieco chyba, len ja neviem prit na to co.
za posledne roky som mala potvrdeny deficit vit B a tiez Vit D. sem tam mi moze chybat C, lebo to flakam. no co sa tyka mineralov a stopovych prvkov, to uz fakt neviem.

nika_val
1. nov 2022

@majamat ja som jemne vlasu zdedila asi po dedkovi.. lebo inak rodičia maju huste hrubé..
V puberte som mala aj ja hustejšie vlasy ale potom prišlo stresove obdobie a zredli , no a spat na take hustejšie sa to nevrátilo..
K tomu akne to mavam aj ja vždy 1 bolavu hrču niekde (najčastejsie brada) ale hoji sa tak zopar dni max tyždeň a niekedy z nej zostane taku fliačik inokedy nie.. no k tomu mavam vždy aj take klasicke vyražky.. a to viem že to kožná ani kozmetička neriešia lebo to už mám za sebou.. povedali to je hormonalne a tam to skončilo..
S citlivou pleťou som bojovala cca 3roky dozadu ..z bežnych kremov som sa vyhadzala, musela som používať take tie na extremne citlivu pleť ale to naštastie prešlo
Sme si dost podobne lebo aj ja mam deficit D 😁
Akurat min. mesiac mi to zistili, som si davala robit hematologicky rozbor ale nemam ešte kompletne vysledky len toto s tym vit. D mi povedali
Inak take že zinok forte to som uživala dlhodobo a nič nepomahalo
Skúšala som aj ten slavny Qeen kolagen - nič akurat zle mi po ňom bolo
Aj kopec dalsich vyzivovych doplnkov ale mne fakt nič nezaberalo z tohto

majamat
1. nov 2022

@nika_val ja uz mam D-cka asi dost, teda mala som dost, len neviem teraz, lebo to len tak bezne nekontrokluju.
ja som mala deficit pred asi 6r. v tom obdobi som potratila, potom som po takej masti , ktora je proti infekcii mala pol roka hrozny ekzem. cele telo ma palilo. v tom obdobi mi na alerge brali krv a vysiel tazky deficit. brala som Devit forte 4 davkya si pol roka. teda cez leto som sem tam zabudla, ale chodila som do bazena, tak som to nejak nesilila. a na jesen som bola stale pod normou.
teraz v zimnom obdobi d-cko uzivam,a letak sem tam, lebo pozabudnem.

a tie vit B, to e uz hadam skoro 15r, ale aj teraz mavam deficit. ja som mavala od detstva afty, ale zacalo to len takym akoby pupakom na sliznici. neskor uz vriedky. niekedy vacsie, inokedy mensie a sem tam. no pred 15r som zrazu mala tieto vriedky dost velke s vyrazne zapalenym okolim a mala som ich stale, fakt stale. a aj viacere naraz. z 30dni v mesiaci asi aj 25 som ich mala a to trvalo urcite aj 10m. stale ma usta boleli. bolo to hrozne. sem tamsom si aj nasadila nejake vitaminy, ale nic. bolo to asi malo. potom sa mi zapalili aj dasna vzadu za zubami mudrosti, co strasne rezalo. nevedela soma ni tekutiny pit. zvacsili sa mi uzliny pod sankou, mala som horucku. bola som na alergo a dr mi predpisala antivirotika a odporucila vitaminy,a le tie este komunisticke - jednotlivo kazdy vitamin. preliecila soms a a dobre, Isopirinosin mi predpisala este do zasoby. tak som ho vyuzivala o par mesiacov, ked som to ala znovu, ale tentokrat to bolo bez horucky.,
potom rpisli viacnoce a ja ze si znovu nasadim B-komplex forte. tak som ho zacala uzivat a zrazu som zistila, ze nemam afty tyzden, 2tyzdne, 3 tyzdne... normalne sa mi prestali robit. tak som zistila, ze som mala deficit neiktoreho z tych vitaminov, co tam su. ja som ten B-komplex musela uzivat normalne 6m bez znizenia davky, lebo ked som znizila, znovu sa mi afty robili. po tomto obdobi sa mi uz dalo znizovat. v tom obdobi som otehotnela a teda znizila som davku a cele tehu som uzivala obycajny B-komplex, pripadne aj tehu vitmainy. hoci som citala ze sa treba poradit s dr. ale tieto vitaminy sa podavaju aj novorodencom, cize preco by sa v tehu nemohli. a tiez je horsi asi deficit, ako tie tbl v tehu.
teraz mam sem tam opat nedostatok, nerobia sa mi vzdy vyslovene afty,a le normalne mam fazy, hlavne pred ms, ze ma bolia dasna. mam ich velmi citlive, ked jem, a jedlo sami dotyka dasien, bolia. pripadne niekedy sa aj afty urobia.

nika_val
1. nov 2022

Ja som začiatkom tohto roku mala potrat a teraz ked som bola na vyšetreni na hematologii tak mi vyšlo že deficit D ... zaujimave
Myslis že obyčajny deficit D čka môže mat niečo s tym?
Ja som inak hrozna na branie hocijakych vitamínov lebo vydrží mi to pekne pravidelne zopar dni, potom začnem zabudat na to až nakoniec zistim že som tyžden aj dva nedala už nič 🙈
Ja som inak sa snažila pravidelne bravat Bkomplex, vit C , a zinok forte
Len zase teraz mi zistili aj alergiu na benzokain a pri nej sa nemôže užívat nejaky druh Bčka (neviem či B12 alebo B16) tak som prestala užívať čakám na konzultaciu z dr a uvidim ako sa to bude riešiť
Aj ten deficit D aj to ostatne..ja som bola na tom vyšetreni kvoli tomu že "pátram" po dôvode toho potratu 🙁

majamat
1. nov 2022

@nika_val no neviem. viem, ze v obdobi pred otehotnenim, aj potom som mala aj kratky cyklus, niekedy aj 18dni, niekedy 24dni, pricom predtym som mavala 28. ked mi to dr zistila a doplnala som D-cko, tak mi vyslovene povedala, ze aj koli tomu mam zrejme ekzem. ked prichadzala jar, zacalo sa to zlepsovat. na jar niekedy zacinaju vemi ryhclo slnecne dni. v obdobi, ked mi zistili nedostatok, som bola an tom uz trosku lepsie. po nejakom polroku sa mi zarzu cyklus napravil. je mozne, ze to moze mat vplyv. po tom polroku som mala stale deficit, ale nebol uz tak vyrazny. no tazky deficit musi zanechat nejake nasledky. ci to moze za potrat, to vobec netusim.

nika_val
1. nov 2022

@majamat no uvidim teda som zvedava čo mi povie potom dr
V auguste som mala prvy krat aj covid (ano za tie roky ma dostalo až teraz) ako nie nič silne ale ani slaby priebeh (taky stred) ale teraz mi príšerne padaju vlasy ked si ich umývam vždy až guču vlasov dávam preč z odtoku po každom umytí 🙁
Vela som čítala že po covide to je bežné tak to nechávam tak že snad to prejde časom..
Ja som otehotnela nečakane (1,5rok po vysadeni hak, už sme to brali tak že keď sa stane tešime sa ale vobec sme to už nečakali) a teraz už je to viac ako pol rok od MA a stale nič takže možno niečo v tych vysledkoch predsa len bude .. tento tyžden to mam doriešiť tak uvidim čo povie na ten deficit D či je to nejaky velky alebo len bežne niečo

majamat
1. nov 2022

@nika_val no po kovide a vlastne aj cez kovid je dobre podoplnat vitaminy, v ramci moznosti, tie co mozes.
inak drzim palce.
ja som po MA uz neotehotnela. uz sa nedalo, ale zas ja uz mam vyssi vek, hoci predtym som otehotnela 2x hned prvy cyklsu. prve tehu v 34,5r a druhe pred 40-tkou. no po MA uz nastala zmena a neslo to, uz sa ukazal vek.

nika_val
1. nov 2022

@majamat ja som prvy krat teda v 24 a hned MA a odvtedy nič od aprila to riešime s dr ale dostat sa na hematologiu trvalo 3mesiacs a teraz ma uz 2 mesiace tahaju s vysledkami..
A ďakujem 🙂 tato debata sa od mihalnic zvrtla uuplne inym smerom ale dobre sa mi pokecalo (popisalo aspon) 🙂

majamat
2. nov 2022

@nika_val 😀 no to sa niekedy stava. ved takto prebiehaju rozhovory. ked kecam s kamoskou, nesustredujeme sa na jendu temu, ale jednu vycerpas, prejdes do druhej.

est by ma zaujimalo, ako rychlo si predtym otehotnela?

nika_val
2. nov 2022

@majamat ved jasne je to normalna komunikacia ja to tiež tak beriem 😊
1,5 som nebrala antikoncepciu (vysadena bola po 6rokoch užívania) z toho cca 3-4mesiace sme to riešili prerušovana sulož (čo ako ochranu neberiem) ale teda zvyšok čo je 1rok a niečo tak žiadna ochrana ale zase ani nijake prepočitavanie plodnych dni, sledovanie sa.. ked bola chuť tak bolo jedno či su plodne dni alebo nie su
Takže vyslovene snaženie sa to asi nebolo a tak to je aj teraz po potrate žiadne sledovanie ovulacie

majamat
2. nov 2022

@nika_val tak ale aj napriek tomu to trvalo teda dlhsie. mne sa to sice podarilo vlemi rychlo 2x, tiez som nesledovala plodne dni. no nie kazda zena takto rychlo otehotnie.
myslim si, ze mas sancu a moze to byt ok. nemusi byt ziadny problem.
ale ak sa to presetri, nie je to na skodu. niekedy tam anozaj problem je a trva to, nez sa na to pride.

nika_val
2. nov 2022

@majamat ano trvalo to dlhšie preto sme to vtedy vobec nečakali a bol to (prijemny) šok .. ale hlavne moja dr to chcela prešetriť hneď lebo to mam v rodine, mamina mala velke problemy s vecami ohladom tohto tak pre istotu dr že nech si spravim gentiku a to už rovno aj hematologiu ale ako som pisala to najskor najst dr hematologičku ktora ma zoberie 1mesiac, čakanie na termin 2mesiace, a teraz čakanie na vysledky 3 mesiace.. tento tyžden tam mam volať ale to ona mi len posle vysledky a tie budem konzultovať až so svojou dr takže tam bude ďalšie čakanie na termin kym sa k nej dostanem.. čo dufam že tento rok ešte stiham
A ved toto že napr ked som bola v nemocnoci tak tam všetci mavali rukou nad tym že veď to je len prve tehotestvo, len prvy potrat, to je uplne bežne a nikto sa tomu nechcel venovať, ja som kvoli tomu aj menila gynekologičku lebo aj ta nad tym len mavla rukou že netreba sa tomu viac venovať.. nikoho nezaujimal dovod prečo sa to stalo lebo pre nich to je "len jeden" alebo "len prvý" a to ma na tych doktoroch neskutočne vytočilo..
Pretože ako som zostala tehotna ja som mala stale bolesti..tak googlim, hladam tu na mk tu písali že je to normalne že sa maternica roztahuje, volam mamine to po svojich skusenostiach ze radšej dr, volam svokre ta zdravotna sestra že tiež nech to riešim radšej.. pridem k svojej (teraz už byvalej) dr a ta len mavla rukou že to nič..
Pytam sa jej na branie krvi že na začiatku tehotestva netreba.. vravim že ale neviem svoju krvu skupinu (konkretne rh faktor) aj tak ze netreba

nika_val
2. nov 2022

@majamat až potom ked som k nej prišla z pohotovosti a tam mi povedali že ide o MA tak vtedy mi to potvrdila a povedala vetu " tak teraz zoberieme tu krv na ten rh faktor" na jednej strane som mala chut tak jej povedat niečo ale zase som nevladala sa hadat s ňou tak som bola ticho
A o to by som ešte vedela pisat o nej vela.. ked som to všetko vravela aktualne gynekologičke tak ta len krutila hlavou
A to ta byvala ma super recenzie aj tu na mk ju mamičky odporučaju stale.. doteraz nechapem prečo sa ku mne tak lahostajne správala
Dokonca raz ma tu jedna mamička označila za klamarku ked som napisala svoju skusenost s danou dr že si vymyšlam lebo ta pani dr je perfektna..ale ja som nemala najmenší dovod si ani slovo vymyslieť ale ked raz doktorka povie na moju otazku že či mam užívať nejake tehotenske vitamíny alebo nie vetou " užívajte si hocijake" tak neviem no