Kyselina salicylová - použitie

14. aug 2023

Ahojte, baby, nájdu sa tu niektoré z Vás, ktoré tuto kyselinu zaradili do svojej rutiny?
Ja by som chcela, len vôbec neviem s čím a ako kombinovať, ako používať, a podobne. Poradili by ste mi, prosím? 🙂 ďakujem

vanilkovazmrzka
14. aug 2023

Na mna je moc agresivna a vysusuje mi plet, a to som mala len nejake tonikum co ani nemalo nejaku velku koncentraciu… ovela lepsie mi na pleti funguje kyselina mliecna a azelaic acid (neviem ako sa preklada do sk) 🙂

Zarad tak, ako hocijake ine serum - po cisteni a pripadnej aplikacii nejakeho tonika, pred kremom.

mila23
14. aug 2023

@vanilkovazmrzka len kyselina salycilova je na uplne ine ako tie dve co spominas....tato cisti pory...a tie dve Tvoje su AHA kyseliny - tam je rozdiel v ucunkoch
@autorka kys. salicylova sa pouziva po cisteni - pred tonikom a inymi pripravkami...ci mas toner alebo serum...nanesies, nechas posobit a ja davam potom hydratacny toner a hydratacne serum a krem....

domiklik
14. aug 2023

Za mňa takto... Vyčistíme pleť, nanesies kyselinu salicylovu, 20 minút necháme tak, zhydratujeme, bud krémom alebo pred krémom môžeš použiť ešte nejaké hydratačné sérum.... Ak chceš zaradiť nejakú aha kyselinu tak po salicilovej... Ja keď dávam kyseliny, už iné účinné látky nepoužívam... Keď vrstvim tak od najvodnatejsieho až po najchutnejšie produkt

vanilkovazmrzka
15. aug 2023

@mila23 …hlavne som si potom uvedomila, ze to nebola salycilova, ale glykolova 😅